Družba

Odgovorno delovanje je nekaj, kar kroji tako odnose med našimi zaposlenimi kot tudi odnos do naše skupnosti. Verjamemo namreč, da nobena gesta ni zgolj simbolična – nasprotno, v pravem trenutku lahko pomaga tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Veseli smo, da so bila v letu 2014 naša prizadevanja nagrajena s Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2014.

2014 horus logo nagrajenec

V letu 2015 smo se uvrstili med finaliste za nagrado HORUS 2015.

2015-horus-logo-finalist

V letu 2016 pa smo prejeli nagrado HORUS 2016 za projekt s paraolimpijci in Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijskim komitejem.

ok-horus-logo-nagrajenec-projekt-2016


Skrbimo za pomoč ljudem in živalim.

Vsako leto pomagamo več kot 250 organizacijam s področja izobraževanja, kulture, športa ter humanitarne pomoči ljudem in živalim.


Skrbimo za otroke.

Z Zavodom Varna pot v začetku šolskega leta organiziramo preventivne izobraževalne delavnice, namenjene učenju otrok, mladostnikov in staršev o prometni varnosti. Vsako leto delavnice obišče več kot 1500 udeležencev.

DSC_0083    Varno na cesti

Preberi več >

Istega leta smo vsem slovenskim porodnišnicam podarili 33.000 pleničk, v obdobju od 2013 do danes pa smo v okviru projekta Zdrav obrok za srečo otrok obiskali in z zdravim zajtrkom obdarili več kot 4000 otrok v vrtcih.

donacija_pleničk5    _DSC0898

Vse naše enote so pridružene v Unicefovo mrežo Varnih točk”, ki otrokom nudijo trenutno zaščito, jim zagotovijo osnovne informacije, pomoč ali zgolj nasvet v stiski.

varna_tocka

Preberi več >

Skrbimo za druge.

Del sredstev od prodaje izdelkov Deluxe redno namenimo nakupu nujno potrebnih naprav za izbrano ustanovo.

Leta 2013 smo z donacijo omogočili nakup defibrilatorja za novorojenčke na ljubljanski Pediatrični kliniki.

Donacija defibrilatorja

Preberi več >

V letu 2014 smo z napravo za nadomestno komunikacijo za otroke opremili URI Soča.

Donacija komunikatorja

Preberi več >

V letu 2015 smo s sredstvi zbranimi z izdelki Deluxe kliničnemu oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana podarili nov genetski analizator.

donacija_deluxe2

Preberi več >

Letos pa bo donacija namenjena v podporo gibalnim aktivnostim pri rehabilitaciji otrok na URI Soča.

lidlmpp_0121

Preberi več >


Skrbimo za znanje.

Od leta 2013 s slovenskimi fakultetami izvajamo izobraževalni natečaj Lidlov mladi vinar. S projektom spodbujamo razvoj slovenskega vinarstva in mladim omogočamo praktične izkušnje, s katerimi lahko oplemenitijo svoje znanje. V letu 2016 je v projektu sodelovalo kar šest ekip štirih slovenskih fakultet. Projekt se nadaljuje tudi v letu 2017.

ki3b3644

Preberi več >


Skrbimo za prostovoljstvo.

Boljši svet v Lidlu Slovenija skupaj z zaposlenimi ustvarjamo tudi s prostovoljnimi delovnimi akcijami. S prostovoljno prenovo prostorov in donacijo za nakup gradbenega materiala smo že tri leta zapored poskrbeli, da je letovanje najmlajših v Otroškem letovišču Pacug kar se da prijetno.

Lidlovci v Pacugu

Preberi več >