Zaposleni

Uspeh našega podjetja je v največji meri odvisen od zaposlenih, ki zavzeto in dinamično soustvarjajo našo zgodbo. Zadovoljni zaposleni zagotavljajo dolgoročno rast in razvoj podjetja ter soustvarjajo pozitivno delovno okolje, ki ga zaznamujejo odprtost, zaupanje, poštenost in spoštovanje. Svojim zaposlenim nudimo varno delovno mesto, raznolike naloge, privlačno plačilo in odlične možnosti za napredovanje ter razvoj v lokalnem in mednarodnem delovnem okolju.


Skrbimo za zadovoljstvo.

Vsaka minuta dela v Lidlu Slovenija je plačana – redno in za slovensko trgovinsko panogo celo nadpovprečno. Zato ne preseneča, da več kot 70 % zaposlenih sodeluje v interni raziskavi zadovoljstva, kjer izkazujejo močno pripadnost podjetju in povezanost z njim.

Po mnenju strokovne komisije in se zahvaljujoč glasovom zaposlenih smo se v letih 2014, 2015 in 2016 trikrat zapored uvrstili med finaliste tekmovanja Zlata nit za najboljšega zaposlovalca med velikimi podjetji. Uvrstitev med finaliste je dokaz, da je Lidl Slovenija podjetje, ki prepoznava in ceni talente svojih zaposlenih ter jim omogoča nenehen razvoj.

 

Zlata nit   zlatanit_2015   

 

Skrbimo za družine.

S pridobljenim certifikatom Družini prijazno podjetje želimo olajšati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja naših zaposlenih. V treh letih bomo tako uvedli dodatnih 17 ukrepov s področja organizacije dela, politike informiranja in komuniciranja, razvoja kadrov, vodstvenih veščin in organizacije dogodkov za zaposlene in njihove družinske člane.

druzini_prijazno_podjetje

Ob rojstvu otroka vsakemu zaposlenemu podarimo darilni paket, prvi šolski dan pa je za starše prvošolčkov dela prost dan. V letu 2014 smo otrokom naših zaposlenih prvič omogočili brezplačno udeležbo na počitniškem taboru. Letos se je tabora v otroškem letovišču Pacug udeležilo več kot 150 otrok naših zaposlenih.

Darilo ob rojstvu otroka   

Enkrat letno organiziramo družinski dan za otroke in partnerje naših zaposlenih. Na ta dan lahko otroci obiščejo naše pisarne in skladišče ter uživajo v celodnevnih aktivnostih, ki jih pripravimo zanje.


Skrbimo za povezanost.

Vsakemu zaposlenemu ob rojstnem dnevu zaželimo vse najboljše s čestitko in simboličnim darilom. Že peto leto zapored smo pripravili piknik za vse zaposlene. Letošnji tradicionalni piknik je resnično združil vse sodelavke in sodelavce – na ta dan smo zaprli vrata vseh naših trgovin in si vzeli dan samo za naše skupno druženje.

 

Vsak mesec izdajamo interni časopis Štacunar, v katerem lahko sodelujejo vsi zaposleni. Štacunarja prejmejo tudi zaposleni, ki so dalj časa odsotni (bolniška, porodniška, tujina …). Za sodelavce v upravi smo lani oblikovali tudi interni spletni portal.

Skrbimo za zdravje.

V okviru promocije zdravja povezujemo že več kot 70 ambasadorjev zdravja, ki skrbijo za dobro počutje vseh Lidlovk in Lidlovcev. Vsak tretji petek v mesecu imamo v Lidlu »sadni dan« – na vseh lokacijah našim zaposlenim ponudimo sadje. Enkrat letno organiziramo Dan ambasadorjev zdravja, ki je namenjen izmenjavi izkušenj, predlogov in vprašanj za spodbujanju zdravega načina življenja v okviru promocije zdravja na delovnem mestu, dvakrat letno pa za zaposlene priredimo dan zdravja, v okviru katerega našim sodelavcem ponudimo zdrav zajtrk ali jim podarimo praktično darilo za spodbujanje zdravega načina življenja. Podpiramo tudi udeležbo naših sodelavcev na maratonih in drugih športnih prireditvah.

  

Za otroke zaposlenih smo pripravili tudi knjižico Zdravkove dogodivščine, ki najmlajše poučujejo o pomenu prehrane in zdravega načina življenja za rast in zdrav razvoj.

Maskota Zdravko Lidl je eden glavnih ambasadorjev zdravja v podjetju Lidl Slovenija. Zdravko, ki je prisoten na internih in eksternih dogodkih podjetja ter velikokrat obišče tudi Lidlove trgovine po Sloveniji, spodbuja zdrav način življenja med zaposlenimi, kupci, otroci in širšo javnostjo.

ZDRAVKOVE DOGODIVŠČINE - Lidl Slovenija