Zaposleni

Uspeh našega podjetja je v največji meri odvisen od zaposlenih, ki zavzeto in dinamično soustvarjajo našo zgodbo. Zadovoljni zaposleni zagotavljajo dolgoročno rast in razvoj podjetja ter soustvarjajo pozitivno delovno okolje, ki ga zaznamujejo odprtost, zaupanje, poštenost in spoštovanje. Svojim zaposlenim nudimo varno delovno mesto, raznolike naloge, privlačno plačilo in odlične možnosti za napredovanje ter razvoj v lokalnem in mednarodnem delovnem okolju.


Skrbimo za zadovoljstvo.

Ustvarjamo kulturo vrednot, kjer ponujamo veliko možnosti za razvoj in nadgradnjo kompetenc. Zato ne preseneča, da naši sodelavci čutijo močno pripadnost podjetju in so z njim dodobra povezani. Nenazadnje so tudi plače zaposlenih za slovensko trgovsko panogo celo na nadpovprečnem nivoju.

Po mnenju strokovne komisije se tokrat že četrto leto zapored uvrščamo med finaliste projekta Zlata nit za najboljšega zaposlovalca med velikimi podjetji. Za tak dosežek so zaslužni tudi naši sodelavci, saj na podlagi ankete podajo svoje iskreno mnenje, kar nam služi tudi pri pripravi izboljšav. Uvrstitev med finaliste je dokaz, da je Lidl Slovenija delodajalec, ki prepoznava in ceni talente svojih zaposlenih. Omogočamo jim nenehen razvoj ter skupaj z njimi ustvarjamo prijetno delovno okolje.

Zlata nit  zlatanit_2015 

V letu 2017 in 2018 je neodvisna ustanova Top Employers Institute našemu podjetju podelila certifikata Top Employer Slovenija 2018 in Top Employer Europe 2018. Certifikata smo v Lidlu Slovenija prejeli že drugič zapored, in sicer za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene ter za skrb za pozitivno in prijetno delovno okolje.

 

Skrbimo za družine.

S pridobljenim certifikatom Družini prijazno podjetje želimo olajšati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja naših zaposlenih. V treh letih smo tako uvedli več kot 20 ukrepov s področja organizacije dela, politike informiranja in komuniciranja, razvoja kadrov, vodstvenih veščin in organizacije dogodkov za zaposlene in njihove družinske člane. Naša prizadevanja so bila v letu 2017 nagrajena še z modrim, popolnim certifikatom Družini prijazno podjetje.

druzini_prijazno_podjetje

Ob rojstvu otroka vsakemu zaposlenemu podarimo darilni paket, prvi šolski dan pa je za starše prvošolčkov dela prost dan. V letu 2014 smo otrokom naših zaposlenih prvič omogočili brezplačno udeležbo na počitniškem taboru. Letos se je tabora v otroškem letovišču Pacug udeležilo več kot 150 otrok naših zaposlenih.

Darilo ob rojstvu otroka   

Enkrat letno organiziramo družinski dan za otroke in partnerje naših zaposlenih. Na ta dan lahko otroci obiščejo naše pisarne in skladišče ter uživajo v celodnevnih aktivnostih, ki jih pripravimo zanje.


Skrbimo za povezanost.

Vsakemu zaposlenemu ob rojstnem dnevu zaželimo vse najboljše s čestitko in simboličnim darilom. Že peto leto zapored smo pripravili piknik za vse zaposlene. Letošnji tradicionalni piknik je resnično združil vse sodelavke in sodelavce – na ta dan smo zaprli vrata vseh naših trgovin in si vzeli dan samo za naše skupno druženje.

 

Vsak mesec izdajamo interni časopis Štacunar, v katerem lahko sodelujejo vsi zaposleni. Štacunarja prejmejo tudi zaposleni, ki so dalj časa odsotni (bolniška, porodniška, tujina …). Za sodelavce v upravi smo lani oblikovali tudi interni spletni portal.

Skrbimo za zdravje.

V okviru promocije zdravja povezujemo že več kot 70 ambasadorjev zdravja, ki skrbijo za dobro počutje vseh Lidlovk in Lidlovcev. Vsako tretjo sredo v mesecu imamo v Lidlu »sadni dan« v okviru katerega na vseh lokacijah našim zaposlenim ponudimo sadje. Enkrat letno organiziramo Dan ambasadorjev zdravja, ki je namenjen izmenjavi izkušenj, predlogov in vprašanj za spodbujanju zdravega načina življenja v okviru promocije zdravja na delovnem mestu, dvakrat letno pa za zaposlene priredimo dan zdravja, v okviru katerega našim sodelavcem ponudimo zdrav zajtrk ali jim podarimo praktično darilo za spodbujanje zdravega načina življenja. Podpiramo tudi udeležbo naših sodelavcev na maratonih in drugih športnih prireditvah.

  

Za otroke zaposlenih smo pripravili tudi knjižico Zdravkove dogodivščine, ki najmlajše poučujejo o pomenu prehrane in zdravega načina življenja za rast in zdrav razvoj.

Maskota Zdravko Lidl je eden glavnih ambasadorjev zdravja v podjetju Lidl Slovenija. Zdravko, ki je prisoten na internih in eksternih dogodkih podjetja ter velikokrat obišče tudi Lidlove trgovine po Sloveniji, spodbuja zdrav način življenja med zaposlenimi, kupci, otroci in širšo javnostjo.

ZDRAVKOVE DOGODIVŠČINE - Lidl Slovenija