Od 1. julija 2017 dalje v Lidlovih trgovinah ponujamo le še sveža jajca najmanj s standardom hlevske reje, čeprav so jajca iz razširjene baterijske reje v Sloveniji zakonsko še vedno dovoljena. Ponudbo smo prilagodili po tem, ko smo se že lansko leto zavezali, da bomo do sredine leta 2017 poskrbeli za še bolj trajnostno ponudbo svežih jajc.
Zavezo uresničujemo v tesnem sodelovanju s slovenskimi dobavitelji
Trudimo se, da kupcem, ki se čedalje bolj zavedajo pomena zdravih in humano pridelanih živil, ponujamo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Prav zato smo z našima dobaviteljema jajc, podjetjema Meja Šentjur in Ramuta, sklenili zavezo za bolj trajnostno proizvodnjo jajc in jo v skladu z napovedmi v roku tudi uresničili.
V naših poslovalnicah so kupcem na voljo izključno sveža jajca slovenskega porekla, zato smo ob pripravah in uvajanju te spremembe v ponudbi svežih jajc tesno sodelovali z našima dobaviteljema v želji, da bi jima omogočili dovolj časa za prilagoditev in nemoten prehod na nov način pridelave živila. Sledili smo trendom in primerom dobrih praks iz tujine, saj tako pridelana sveža jajca že ponujajo v Lidlu Avstrija, Nemčija, Švica, Belgija, Španija, Nizozemska, Danska, Finska in Švedska.
Zaveza k trajnostni ponudbi na dolgi rok
Pred kratkim smo se zavezali tudi k zmanjšanju vsebnosti dodanega sladkorja in soli v vseh izdelkih naših blagovnih znamk. Te bomo do leta 2025 postopoma zmanjšali skupno za 20 odstotkov ter tako uresničevali pobude kupcev za izboljševanje kakovosti ponudbe. Z družbeno odgovornimi spremembami v okviru ponudbe posameznih izdelčnih skupin bomo nadaljevali tudi v prihodnje.
Več o naših zavezah in trajnostni ponudbi si lahko preberete tukaj.