Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ALI SE ZNAŠ USTAVITI?

Avtor:

Drzna dekleta

Objavljeno:

27/08/2019

Deli:

Ali se znaš ustaviti? Enostavno vprašanje, ki ima lahko enostaven odgovor, a ne tako enostavno uresničitev.

Boljši svet: Ali se znas ustaviti

Sama sodim v tisto skupino ljudi, ki so stalno v pogonu. Služba, popoldanske dejavnosti, druženje s prijatelji, obvezni sestanki, izobraževanja, šport … in vse skupaj je postala ena velika obveznost. Še hobiji, s katerimi sem se včasih ukvarjala za veselje, danes bolj spominjajo na delo (knjigo berem na mobilni aplikaciji, medtem ko hodim proti službi, zato da lahko sploh rečem, da imam tudi hobije …). In ne tisto delo, ki ga opravljaš zato, da se sprostiš. Ne, gre za tisto delo, ki ga opravljaš zato, da ljudem okoli sebe sporočaš, da si zelo zaposlen in da preprosto nimaš časa za določene stvari. Veliko ljudi si je namreč v glavi ustvarilo sliko, da bodo pomembni in zaželeni v družbi le, če bo njihov rokovnik od jutra do večera zapolnjen z obveznostmi. In še takrat, ko si vzameš čas, da se srečaš s prijatelji, si polovico druženja priklopljen na telefon, ker bi bil greh, da zamudiš delček dogajanja v svetu. Žalostno pa je, da v resnici zamujaš trenutek, v katerem si.

Tudi sama sem kriva istega »greha«. Ravno zato sem bila še toliko bolj vesela, ko se je pojavila priložnost za sodelovanje pri projektu Ustavi se, katerega bistvo je ravno to – da se ustaviš, zadihaš in preprosto si. Moja naloga je bila, da se ustavim skupaj s prijateljicami. In točno to sem tudi storila. Organizirala sem piknik v Tivoliju in prijateljice, ki so prišle na druženje, so imele eno samo nalogo.

Priti na srečanje, pospraviti telefon in se ustaviti.

Nazadnje sem bila na vse nas izredno ponosna, ker smo se zastavljene naloge držale do konca. Res je, da smo prvih nekaj minut namenile snemanju selfijev in objavam na družbenih omrežjih, ampak potem pa so telefoni potovali v torbice in tam ostali do konca. Me pa smo si vzele čas in se prepustile prijetnemu pogovoru.

Ali je bila naloga uspešno opravljena? Da, z eno manjšo pomanjkljivostjo. Naslednji dan sem sama že takoj pozabila na geslo »Ustavi se«. Šele ob 10. uri zvečer sem ugotovila, da čez dan nisem imela niti pet minut odmora, ko bi lahko v miru zadihala in naredila nekaj zase. In ravno zato so taki projekti tako zelo pomembni. Spremembe je treba vnašati v vse ravni našega življenja in ne le enkrat na teden.

Ne.

Ustaviti se moraš danes, jutri, vsak dan. Prvi koraki so vedno težki, ampak na neki točki moraš spregledati, da boš v življenju veliko bolj srečen ali uspešen ali karkoli že želiš od svojega življenja, če se boš znal za nekaj trenutkov ustaviti, prisluhniti sebi in drugim ter živeti v trenutku.

Za vse drugo bo še čas. 🙂

Tamara

Avtor:

Drzna dekleta

Drzna dekleta (za katerimi stoji Tamara Bastarda) sestavljajo košček skupnosti na Instagramu in YouTubu, kjer razširjajo različne vsebine, ki spodbujajo posameznike, da so drzni v svojem vsakdanu in ga maksimalno izkoristijo.

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog01. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SEPTEMBER JE MESEC JUNAKOV

September je mesec Junakov, mesec otroškega raka. Zlati september. Ne spreglejte Junakov, tudi oni so otroci, želijo si biti sprejeti in videni. Želijo se igrati z zdravimi otroki in vsaj za trenutek pozabiti na skrbi in težave, ki jih prinese bolezen.
Preberi več + Blog17. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

5 KORAKOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Prav vsak od nas ima vpliv, da bo na svetu manj odpadkov ter zavržene hrane. Z majhnimi lahko koraki prispevamo k boljšemu svetu. V Sloveniji še vedno zavržemo 68 kg hrane na osebo vsako leto ...
Preberi več + Blog22. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z OPTIMIZACIJO VREČK ZA KRUH LETNO KAR 9 TON MANJ PLASTIKE

Skoraj ne mine obisk Lidlove poslovalnice, da se v (mojem) nakupovalnem vozičku nebi znašel vsaj en sveže pečen Lidlov pekovski izdelek. Ob vsakem nakupu pa to pomeni tudi uporabo papirnate vrečke s plastičnim okencem in posledično ustvarjanje odpadkov ...
TOP