Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ALI SE ZNAŠ USTAVITI?

Avtor:

Drzna dekleta

Objavljeno:

27/08/2019

Deli:

Ali se znaš ustaviti? Enostavno vprašanje, ki ima lahko enostaven odgovor, a ne tako enostavno uresničitev.

Boljši svet: Ali se znas ustaviti

Sama sodim v tisto skupino ljudi, ki so stalno v pogonu. Služba, popoldanske dejavnosti, druženje s prijatelji, obvezni sestanki, izobraževanja, šport … in vse skupaj je postala ena velika obveznost. Še hobiji, s katerimi sem se včasih ukvarjala za veselje, danes bolj spominjajo na delo (knjigo berem na mobilni aplikaciji, medtem ko hodim proti službi, zato da lahko sploh rečem, da imam tudi hobije …). In ne tisto delo, ki ga opravljaš zato, da se sprostiš. Ne, gre za tisto delo, ki ga opravljaš zato, da ljudem okoli sebe sporočaš, da si zelo zaposlen in da preprosto nimaš časa za določene stvari. Veliko ljudi si je namreč v glavi ustvarilo sliko, da bodo pomembni in zaželeni v družbi le, če bo njihov rokovnik od jutra do večera zapolnjen z obveznostmi. In še takrat, ko si vzameš čas, da se srečaš s prijatelji, si polovico druženja priklopljen na telefon, ker bi bil greh, da zamudiš delček dogajanja v svetu. Žalostno pa je, da v resnici zamujaš trenutek, v katerem si.

Tudi sama sem kriva istega »greha«. Ravno zato sem bila še toliko bolj vesela, ko se je pojavila priložnost za sodelovanje pri projektu Ustavi se, katerega bistvo je ravno to – da se ustaviš, zadihaš in preprosto si. Moja naloga je bila, da se ustavim skupaj s prijateljicami. In točno to sem tudi storila. Organizirala sem piknik v Tivoliju in prijateljice, ki so prišle na druženje, so imele eno samo nalogo.

Priti na srečanje, pospraviti telefon in se ustaviti.

Nazadnje sem bila na vse nas izredno ponosna, ker smo se zastavljene naloge držale do konca. Res je, da smo prvih nekaj minut namenile snemanju selfijev in objavam na družbenih omrežjih, ampak potem pa so telefoni potovali v torbice in tam ostali do konca. Me pa smo si vzele čas in se prepustile prijetnemu pogovoru.

Ali je bila naloga uspešno opravljena? Da, z eno manjšo pomanjkljivostjo. Naslednji dan sem sama že takoj pozabila na geslo »Ustavi se«. Šele ob 10. uri zvečer sem ugotovila, da čez dan nisem imela niti pet minut odmora, ko bi lahko v miru zadihala in naredila nekaj zase. In ravno zato so taki projekti tako zelo pomembni. Spremembe je treba vnašati v vse ravni našega življenja in ne le enkrat na teden.

Ne.

Ustaviti se moraš danes, jutri, vsak dan. Prvi koraki so vedno težki, ampak na neki točki moraš spregledati, da boš v življenju veliko bolj srečen ali uspešen ali karkoli že želiš od svojega življenja, če se boš znal za nekaj trenutkov ustaviti, prisluhniti sebi in drugim ter živeti v trenutku.

Za vse drugo bo še čas. 🙂

Tamara

Avtor:

Drzna dekleta

Drzna dekleta (za katerimi stoji Tamara Bastarda) sestavljajo košček skupnosti na Instagramu in YouTubu, kjer razširjajo različne vsebine, ki spodbujajo posameznike, da so drzni v svojem vsakdanu in ga maksimalno izkoristijo.

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog12. 07. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»PARAŠPORTNIKI SO ME FASCINIRALI S SVOJO VOLJO, ŽELJO IN VSEM, KAR ZMOREJO«

Verjetno oz. skoraj zagotovo je bilo v Laškem. Tam je potekal eden od turnirjev v namiznem tenisu za parašportnike, 10 in še več let je od tedaj. Kot novinar Slovenskih novic sem se odpravil po zgodbo, po pogled in utrip v športno areno, ki je sicer redko prišla v medije. Takrat sta me v dvorani Tri lilije prijazno sprejeli in me opremili s prvi informacijami Andreja in Silva Razlag, parašportniki so me fascinirali s svojo voljo, željo in z vsem tem, kar zmorejo, kljub hendikepu.
Preberi več + Blog28. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»V GLAVI SEM NAREDILA KLIK IN SPOZNALA, DA MI NIČ NE MANJKA.«

Pred šestimi leti sem začela igrati odbojko sede, od takrat igram za reprezentanco pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja. Prej niti nisem vedela za zvezo. Odkar pa sem tu, sem spoznala tudi ostale parašporte.
Preberi več + Blog21. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»KDAJ SEM SAM SPOZNAL, DA MI NIČ NE MANJKA?«

Počasi dojemam, kaj se mi je zgodilo v minulem tednu. Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite je obelodanil odločitev, kdo od parakolesarjev potuje na paralimpijske igre v Tokio. Noč pred končno odločitvijo nisem zatisnil oči. Potem pa sem izvedel, da v Tokio potujem prav jaz. Po tihem sem upal, da bo tako. Vedel sem, da sem dobro delal, a ob dobrem delu potrebuješ v športu tudi srečo. Tako je to v življenju, ki me je pripeljalo v parašport.
TOP