Never give up-ovci se nikoli ne predajo

Robert Šmid, Never give up
31 / 05 / 17
Never give up-ovci se nikoli ne predajo

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up je v letu 2016 nadaljeval delo na področju zbiranja plastičnih pokrovčkov, organiziranja športno humanitarnih prireditev in sodeloval pri številnih manjših humanitarnih projektih, ki so jih izvajale ostale humanitarne organizacije oziroma društva in to počnemo tudi v letu 2017.

KAJ POČNEMO?

  • SKozi celo leto organiziramo zbiranje plastičnih pokrovčkov po vsej Sloveniji in nudimo logistično podporo projektu skupaj s Slovensko vojsko. Zbranih je bilo preko 15 ton zamaškov, katerih sredstva so bila namenjena trem izbranim družinam za pomoč pri zdravljenju, terapijah oziroma nakupu medicinskih pripomočkov.

 

  • Organiziramo humanitarni tek RUTHIN TEK. Gre za 48 urni humanitarni tek okoli Blejskega jezera, ki je nastal v spomin na pokojno Ruth Podgornik Reš. Udeleži se ga je okoli 1000 tekačev.

 

  • Organiziramo humanitarni projekt 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV, ki na stadione po Sloveniji privabil preko 1600 ljudi. Za 10 socialno ogroženih družin s področja celotne Slovenije, ki so bile zbrane s pomočjo fundacije Anina zvezdica, ZPM in pristojnih služb Slovenske vojske in Policije, je bilo zbranih izjemno veliko finančnih sredstev.

 

  • V sodelovanju s slovensko vojsko oz. PEHP smo organizirali dobrodelni tek, na katerem se je prav tako zbralo finančna sredstva.

  • Projekt KORAKI ZA TAČKE smo prvič izvedli v letu 2016, zbrana sredstva pa smo, s pomočjo Fundacije Naš kuža, razdelili 21im društvom za zaščito živali.

Humanitarna organizacija je sestavljena iz samih prostovoljcev, ki skupaj na leto opravijo nekaj tisoč ur prostovoljnega dela. Točne številke ni mogoče dobiti, saj imamo (predvsem na področju plastičnih pokrovčkov) somišljenike po vsej Sloveniji, ki z dneva v dan pomagajo, da naredijo čim več za sočloveka. Poleg vseh sponzorjev in donatorjev, ki nam pomagate (jo) pri uresničevanju našega poslanstva, pa se vse premalokrat zahvalimo Slovenski vojski, ki nam s svojo pomočjo že leta stoji ob strani in pomaga, da ideje postanejo resničnost!

Robert Šmid, Never give up
Objav: 1