Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

BLOGERJI SPREMLJALI KOLIČINE ZAVRŽENE HRANE

Objavljeno:

29/03/2019

Deli:

Prvi teden našega Hrana ni za tjavendan izziva je za nami, naši blogerji pa so pridno merili količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam odkrito zaupali, kako uspešno se oni spopadajo s količinami zavržene hrane.

Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj gušt, Tamara iz ekipe Drznih deklet in Mami na vrtu so nam izkušnje zaupali v videu, ki si ga lahko ogledate na naši Facebook strani in obenem sodelujte v super nagradni igri.

Zakaj pa sploh pride do velikih količin zavržene hrane?

  • Ker ne načrtujemo priprave obrokov glede na to, katera živila je treba porabiti prej.
  • Ker naenkrat kupimo preveč hitro pokvarljivih živil (zelenjave, sadja …).
  • Ker kupimo prevelike količine hrane.
  • Ker živila založimo in pozabimo na njih v ozadju omar, hladilnika, zamrzovalne skrinje.
  • Ker ne ločimo med oznakama »uporabno do« in »uporabno najmanj do«.
  • Ker skuhamo prevelike količine hrane.
  • Ker ostankov jedi ne znamo ponovno uporabiti.
  • Zaradi splošnega kulturno pogojenega odnosa do hrane.

Vse do 20. aprila nas spremljajte na našem Facebook profilu in tukaj, kjer vam bomo zaupali obilo nasvetov za uspešno spopadanje z odvečnimi količinami zavržene hrane. Ne pozabite, zavržena hrana je posledica kopice dejavnikov, a v prvi vrsti gre za naše odločitve in ravnanja.

Skupaj lahko že z malimi koraki dosežemo velike spremembe!

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane28. 09. 2021 By boljsisvet@lidl.si

HRANA SVOJE MESTO NAJDE – OBČINSKA INICIATIVA ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

29. septembra obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. V Lidlu Slovenija skupaj z Ekologi brez meja pričenjamo aktivnosti za celostno preprečevanje in zmanjševanje količin zavržene hrane na ravni lokalnih skupnosti. Za sodelovanje v pilotnem projektu Hrana svoje mesto najde je bila izbrana občina Škofja Loka.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan23. 09. 2021 By boljsisvet@lidl.si

JESEN 2021: V ZNAMENJU NOVIH PROJEKTOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

V letošnjem letu ponovno krepimo prizadevanja in aktivnosti na področju zmanjševanja količin zavržene hrane. Ob že uveljavljenih projektih, kot so Hrana ni za tjavendan in Donirana hrana, se kot prvi trgovec pridružujemo projektu LIFE IP CARE4CLIMATE, pri katerem je zavržena hrana eno od ključnih področij ozaveščanja in usposabljanja deležnikov prehranske verige. Obenem z društvom Ekologi brez meja začenjamo izvajati pilotski projekt občinske iniciative za manj zavržene hrane, kjer bomo na lokalni ravni pripravili ukrepe in aktivnosti za reševanje te problematike.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane15. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NA VOLJO VSEH 6 KNJIŽIC RECIKLIRANA KUHARIJA!

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že šesto knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti. Letos pa v knjižici ne boste našli le okusnih receptov. Za navdih in spodbudo objavljamo tudi pet zmagovalnih zgodb, ki so jih slovenske družine ustvarile v okviru literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. Te na edinstven način prikazujejo, kako lahko krojimo usodo naši najljubši hrani.
TOP