Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

BLOGERJI SPREMLJALI KOLIČINE ZAVRŽENE HRANE

Objavljeno:

29/03/2019

Deli:

Prvi teden našega Hrana ni za tjavendan izziva je za nami, naši blogerji pa so pridno merili količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam odkrito zaupali, kako uspešno se oni spopadajo s količinami zavržene hrane.

Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj gušt, Tamara iz ekipe Drznih deklet in Mami na vrtu so nam izkušnje zaupali v videu, ki si ga lahko ogledate na naši Facebook strani in obenem sodelujte v super nagradni igri.

Zakaj pa sploh pride do velikih količin zavržene hrane?

  • Ker ne načrtujemo priprave obrokov glede na to, katera živila je treba porabiti prej.
  • Ker naenkrat kupimo preveč hitro pokvarljivih živil (zelenjave, sadja …).
  • Ker kupimo prevelike količine hrane.
  • Ker živila založimo in pozabimo na njih v ozadju omar, hladilnika, zamrzovalne skrinje.
  • Ker ne ločimo med oznakama »uporabno do« in »uporabno najmanj do«.
  • Ker skuhamo prevelike količine hrane.
  • Ker ostankov jedi ne znamo ponovno uporabiti.
  • Zaradi splošnega kulturno pogojenega odnosa do hrane.

Vse do 20. aprila nas spremljajte na našem Facebook profilu in tukaj, kjer vam bomo zaupali obilo nasvetov za uspešno spopadanje z odvečnimi količinami zavržene hrane. Ne pozabite, zavržena hrana je posledica kopice dejavnikov, a v prvi vrsti gre za naše odločitve in ravnanja.

Skupaj lahko že z malimi koraki dosežemo velike spremembe!

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane22. 04. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z OBISKOM PREDSEDNIKA RS BORUTA PAHORJA V VRTCU ANTONA MEDVEDA V KAMNIKU OBELEŽILI LETOŠNJI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je kot častni pokrovitelj 2. Slovenskega dne brez zavržene hrane obiskal Vrtec Antona Medveda v Kamniku, kjer so tamkajšnji otroci prikazali, kako se odgovorno obnašati do prehranskih izdelkov ter kako jih čim manj zavreči v smeti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Projekti    Za manj zavržene hrane07. 04. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SEDMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili že sedmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane11. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TUDI LETOS BOMO OBELEŽILI SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Po uspešno izpeljanem prvem Slovenskem dnevu brez zavržene hrane v letu 2021, bomo tudi aprila letos obeležili 2. Slovenski dan brez zavržene hrane. Projekt je nastal skupaj s programom Ekošola ter v partnerstvu z Ekologi brez meja, Zvezo prijateljev mladine Slovenije in podjetjem TAM-TAM.
TOP