Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

BLOGERJI SPREMLJALI KOLIČINE ZAVRŽENE HRANE

Objavljeno:

29/03/2019

Deli:

Prvi teden našega Hrana ni za tjavendan izziva je za nami, naši blogerji pa so pridno merili količine zavržene hrane v svojih gospodinjstvih in nam odkrito zaupali, kako uspešno se oni spopadajo s količinami zavržene hrane.

Miha in Dora, ustvarjalca kulinaričnega bloga Moj gušt, Tamara iz ekipe Drznih deklet in Mami na vrtu so nam izkušnje zaupali v videu, ki si ga lahko ogledate na naši Facebook strani in obenem sodelujte v super nagradni igri.

Zakaj pa sploh pride do velikih količin zavržene hrane?

  • Ker ne načrtujemo priprave obrokov glede na to, katera živila je treba porabiti prej.
  • Ker naenkrat kupimo preveč hitro pokvarljivih živil (zelenjave, sadja …).
  • Ker kupimo prevelike količine hrane.
  • Ker živila založimo in pozabimo na njih v ozadju omar, hladilnika, zamrzovalne skrinje.
  • Ker ne ločimo med oznakama »uporabno do« in »uporabno najmanj do«.
  • Ker skuhamo prevelike količine hrane.
  • Ker ostankov jedi ne znamo ponovno uporabiti.
  • Zaradi splošnega kulturno pogojenega odnosa do hrane.

Vse do 20. aprila nas spremljajte na našem Facebook profilu in tukaj, kjer vam bomo zaupali obilo nasvetov za uspešno spopadanje z odvečnimi količinami zavržene hrane. Ne pozabite, zavržena hrana je posledica kopice dejavnikov, a v prvi vrsti gre za naše odločitve in ravnanja.

Skupaj lahko že z malimi koraki dosežemo velike spremembe!

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane12. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

NAJBOLJŠE ZGODBE O ZAVRŽENI HRANI ZAŽIVELE V ILUSTRACIJAH

Danes so na ulicah slovenskih mest zaživeli TAM-TAM plakati z ilustracijami petih zmagovalnih zgodb literarnega natečaja Zgodbe o zavrženi hrani. V natečaju je sodelovalo več kot 200 družin, plakati pa napovedujejo prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga bomo na pobudo Lidla Slovenije in programa Ekošola obeležili 24. aprila. Pobudi so se pridružili tudi Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije ter TAM-TAM. Pobudniki projekta si želimo, da bi dan tudi uradno postal del slovenskega koledarja, ki bi ga obeležili vsako leto.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane12. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

PRIDRUŽITE SE ZAVEZAM IN SKUPAJ USTVARIMO PRIHODNOST BREZ ZAVRŽENE HRANE

V okviru obeležitve Slovenskega dneva brez zavržene hrane organizatorji vabimo posameznike, družine, organizacije in podjetja, da se s podpisom zaveze na spletni strani www.danbrezzavrzenehrane.si pridružijo pobudi za odgovorno ravnanje in zmanjševanje količin zavržene hrane.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane09. 04. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZAKAJ SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE?

Ozaveščenost o problematiki zavržene hrane je vse večja, vendar pa ogromna količina neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane na žalost še vedno konča med odpadki. Da bi opozorili in zmanjšali količine zavržene hrane smo se v Lidlu Slovenija v sodelovanju z Ekošolo odločili obeležiti prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki bo 24. aprila. Pobudi se lahko pridruži vsakdo, ki želi primakniti svoj delež pri ustvarjanju boljšega jutri.
TOP