Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

BRKATI NOVEMBER V LIDLU SLOVENIJA: STE VEDELI, DA VAM 30 SEKUND LAHKO REŠI ŽIVLJENJE?

Objavljeno:

01/11/2022

Deli:

V Lidlu Slovenija novembra nadaljujemo osveščanje o skrbi za preventivo. Če smo oktobra namenili pozornost ženskam, je v novembru čas, da se posvetimo zdravju moških. Moške želimo še posebej opozoriti na preventivo raka na prostati in raka na modih. S tem namenom tudi letos nadaljujemo s projektom Brkati november, ki tudi letos sporoča: »Ne pozabi na jajca!«

Tudi letos bodo glavna prodajna aktivnost jajca

Brkati november boste lahko v vseh 63-ih Lidlovih poslovalnicah podprli z nakupom BIO svežih  jajc ali jajc blagovne znamke Naše nam paše. V novembru bomo namreč od vsake prodane škatle jajc namenili 0,10 evra Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan za boj proti raku.

Letos v društvu OnkoMan še posebej izpostavljajo, da se tveganje za bolezen po 50. letu poveča ter opozarjajo na pomembnost rednega mesečnega samopregledovanja. Sicer v društvu nudijo podporo obolelim, večji del svojega delovanja pa namenjajo osveščanju o preventivi in pomembnosti zgodnjega odkrivanja bolezni.

30 sekund mesečno lahko reši življenje?

Pri moških, starih med 18 in 35 let, je prav rak mod najpogostejše rakavo obolenje, tudi sicer je najbolj prisoten pri moških do 50. leta starosti. Zaskrbljujoče pa je predvsem to, da večina moških obišče zdravnika v precej poznem stadiju razvoja bolezni. Za zgodnje odkrivanje in s tem večjo ozdravljivost lahko moški ogromno naredijo sami – s preprosto, a dobro navado: samopregledovanjem. Zgodnje odkrivanje bolezni je tudi pri raku mod pomemben dejavnik uspešnosti zdravljenja.

Samopregledovanje mod je priporočljivo za vse moške, ki so starejši od 15 let. Z rednim samopregledovanjem, ki ga opravite vsaj enkrat na mesec, lahko spoznate strukturo svojih mod in hitreje opazite spremembe. Pregled vam bo vzel le 30 sekund – to pomeni, da bi v tem času, ko ste prebrali to novico, lahko opravili 2 samopregleda.

Korake pravilnega samopregledovanja najdete na spletni strani Onkoman.si

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
TOP