Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

BRKATI NOVEMBER V LIDLU SLOVENIJA: STE VEDELI, DA VAM 30 SEKUND LAHKO REŠI ŽIVLJENJE?

Objavljeno:

01/11/2022

Deli:

V Lidlu Slovenija novembra nadaljujemo osveščanje o skrbi za preventivo. Če smo oktobra namenili pozornost ženskam, je v novembru čas, da se posvetimo zdravju moških. Moške želimo še posebej opozoriti na preventivo raka na prostati in raka na modih. S tem namenom tudi letos nadaljujemo s projektom Brkati november, ki tudi letos sporoča: »Ne pozabi na jajca!«

Tudi letos bodo glavna prodajna aktivnost jajca

Brkati november boste lahko v vseh 63-ih Lidlovih poslovalnicah podprli z nakupom BIO svežih  jajc ali jajc blagovne znamke Naše nam paše. V novembru bomo namreč od vsake prodane škatle jajc namenili 0,10 evra Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan za boj proti raku.

Letos v društvu OnkoMan še posebej izpostavljajo, da se tveganje za bolezen po 50. letu poveča ter opozarjajo na pomembnost rednega mesečnega samopregledovanja. Sicer v društvu nudijo podporo obolelim, večji del svojega delovanja pa namenjajo osveščanju o preventivi in pomembnosti zgodnjega odkrivanja bolezni.

30 sekund mesečno lahko reši življenje?

Pri moških, starih med 18 in 35 let, je prav rak mod najpogostejše rakavo obolenje, tudi sicer je najbolj prisoten pri moških do 50. leta starosti. Zaskrbljujoče pa je predvsem to, da večina moških obišče zdravnika v precej poznem stadiju razvoja bolezni. Za zgodnje odkrivanje in s tem večjo ozdravljivost lahko moški ogromno naredijo sami – s preprosto, a dobro navado: samopregledovanjem. Zgodnje odkrivanje bolezni je tudi pri raku mod pomemben dejavnik uspešnosti zdravljenja.

Samopregledovanje mod je priporočljivo za vse moške, ki so starejši od 15 let. Z rednim samopregledovanjem, ki ga opravite vsaj enkrat na mesec, lahko spoznate strukturo svojih mod in hitreje opazite spremembe. Pregled vam bo vzel le 30 sekund – to pomeni, da bi v tem času, ko ste prebrali to novico, lahko opravili 2 samopregleda.

Korake pravilnega samopregledovanja najdete na spletni strani Onkoman.si

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP