Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

DANJELA ŠIBAV JE PRVA MLADA VINARKA SLOVENIJE 2022

Objavljeno:

22/12/2022

Deli:

Deseti natečaj Mladi vinar Slovenije se je z razglasitvijo absolutne zmagovalke uradno zaključil. Prvič v zgodovini natečaja je naziv najboljše med slovenskimi vinarskimi upi osvojila vinarka, in sicer Danjela Šibav iz Goriških Brd. Vinarka je strokovno komisijo najbolj prepričala z belim vinom Tajo (sauvignonasse), ki bo predvidoma v začetku naslednjega leta prišel na naše police v vseh 64 trgovinah po Sloveniji.

Razglasitev absolutnega zmagovalca natečaja je potekala v okviru dogodka Vinski univerzum, ki je namenjen mladim ljubiteljem vina. Dogodek je vodil znani TV voditelj Jože Robežnik, ki je na odru predstavil vse štiri superfinaliste – poleg Danjele Šibav še Jakoba Bizjaka, Tineta Jamnika in Adama Valdhubra, nato pa sta predstavnika partnerjev natečaja, Lidl Slovenija in Vinski univerzum, razglasila zmagovalko in s tem tudi prvo vinarko, ki je zmagala na natečaju.

Super finalisti natečaja Mladi vinar 2022

Danjela prihaja iz družinske kmetije Šibav, ki se še posebej posveča avtohtonim sortam. Njihov Sauvignonasse z imenom Tajo, ki je tudi zmagovalno vino natečaja, odlikuje dolga tradicija, saj je bila prisoten v vinogradnih že v času Danjelinega pradedka. Danjelo je že od otroštva dalje vodila ljubezen do dela na kmetiji in do vinogradništva in tako je pred desetimi leti postala mlada prevzemnica kmetije. Pri delu jo žene predvsem nabiranje novih izkušenj, kar je tudi sodelovanje v natečaju Mladi vinar Slovenije, zato je zmage še toliko bolj vesela. »Osvojitev naziva Mlade vinarke Slovenije je zame odlična odskočna deska za večjo prepoznavnosti naše blagovne znamke in poplačan trud za nazaj ter motivacija za nadaljnje delo,« je dodala zmagovalka.

Deseto leto natečaja postreglo z rekordom

Natečaj Mladi vinar Slovenije je letos obeležil 10. obletnico in partnerja projekta, Lidl Slovenija ter Vinski Univerzum, smo nadvse ponosni nad dejstvom, da so letos zabeležili rekordno število prijavljenih vin. V petih kategorijah so namreč prejeli kar 60 prijav, ki jih je oddalo 31 slovenskih nadobudnih vinarjev in vinark. Po mnenju strokovne komisije so bila vina po kakovosti dokaj izenačena. Še posebej so izpostavili odlično dozorelost sortnih penin, tehnološko dodelavo belih suhih vin, krasno barvno paleto in sortno raznolikost rosejev in večplastnost aromatike in harmonije rdečih sortnih vin. Še posebej izenačene so bile ocene vseh štirih superfinalistov in končni izid je bil zelo tesen v prid zmagovalki.

Na naše police prihaja Danjelin Tajo

Zmagovalno vino natečaja – Tajo bodo lahko naši kupci preizkusili predvidoma v začetku prihodnjega leta. Kot je izpostavila zmagovalka, gre za elegantno vino, polnejšega telesa, z dolgim pookusom, ki mine v zaznavah travnih cvetic in sadnosti. Ponaša se z gosto in kristalno čisto zlato rumeno barvo, njegov okus pa je izrazit in strukturiran. V intenzivni cvetici zaznamo zrelo rumeno sadje, okusimo pa tudi jabolko, belo breskev, mango, melono in medeno hruško. Gre za zanimivo vino, za katerega smo tudi v Lidlu prepričani, da bo med kupci priljubljeno.

Nadvse smo veseli zaradi uspeha natečaja in tudi ob dejstvu, da imamo prvo zmagovalko. Njeno vino se bo pridružilo več kot 50 slovenskim vinom, ki jih ponujamo v naših trgovinah po celo Sloveniji, med njimi so tudi nekateri zmagovalci minulih let natečaja. Letošnji nabor prijavljenih vin je bil resnično bogat in strokovna komisija je imela zahtevno delo, kar dokazuje, da se za prihodnost slovenskega vinarstva ni treba bati.

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji14. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

KDO BO POSTAL NOVA SLOVENSKA VINARSKA ZVEZDA?

Lidl Slovenija skupaj z Vinskim univerzumom že deseto leto zapored prireja natečaj Mladi vinar Slovenije. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo perspektivne mlade vinarje, ki samostojno pridelujejo vino in želijo svoj izdelek predstaviti širši Sloveniji.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji27. 01. 2022 By boljsisvet@lidl.si

MLADI VINAR SLOVENIJE 2021 JE JAKOB BIZJAK

Po tesni bitki med tremi super finalisti natečaja Mladi vinar Slovenije je naziv najboljšega mladega vinarja prejel Jakob Bizjak s svojim belim vinom Chardonnay. Partnerja projekta Lidl Slovenija in Vinski univerzum smo tako uspešno zaključili že deveti natečaj za perspektivne mlade slovenske vinarje, na katerem se je letos pomerilo 30 vin. Zmagovalno vino bo v začetku pomladi umeščeno na police vseh naših Lidlovih trgovinah po celi Sloveniji.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji01. 12. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZNANI SO SUPER FINALISTI NATEČAJA MLADI VINAR SLOVENIJE

Skupaj z našim partnerjem natečaja Mladi vinar Slovenije Vinskim univerzumom smo konec novembra izbrali tri super finaliste, ki so se v letošnjem natečaju s svojimi vini najbolje izkazali. Strokovna ocenjevalna komisija je predlagala 7 finalistov, izmed katerih smo razglasili po enega super finalista v vsaki od treh kategorij – belo, rdeče in peneče vino.
TOP