Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

DOBRI LJUDJE Z ZLATIMI ROKAMI

Avtor:

Ranč Weter

Objavljeno:

19/08/2016

Deli:

Dobri ljudje z zlatimi rokami

Ranč Weter se sliši zelo romantično. Večina si predstavlja ograde polne konj, konjsko rezgetanje in jahanje v sončni zahod … Ne predstavlja pa si, koliko dela je, da je poskrbljeno za konje in koliko dela je še ob tem, da je ranč urejen in vzdrževan. Kadrovsko smo hudo podhranjeni in brez pomoči ljudi, ki nam pridejo pomagat prostovoljno, ranč ne bi imel takšne podobe, kot jo ima. Ker nam sredstev primanjkuje že za osnovno oskrbo konj, si ne moremo privoščiti plačanih mojstrov. Klub temu, da vse temelji na prostovoljnemu delu, smo si lani prislužili naslov »Najlepši turistični objekt v občini Cerklje na Gorenjskem«. A to nas ni zavilo v spanec. Vsako leto se bomo potrudili, da bo Center za konje dobil še lepšo podobo in bolj prijazno okolje za bivanje naših konj.

Dobri ljudje z zlatimi rokami

Danes težko najdeš ljudi, ki znajo delati in so pripravljeni priskočiti na pomoč brez plačila. Zato ste tisti, ki nam pridete pomagat, redki. Večina od vas je že tako obremenjena s službami, otroci in delom na vrtovih, vikendih. Da pridete pomagat na ranč, žrtvujete čas, ki vam bo zmanjkal za vaše obveznosti. Marsikdo od vas je ranču podaril dneve dopusta. V preteklih vikendih nam je uspelo z vašo pomočjo prepleskati zunanje hiške izpustov in večino naših kilometrskih ograj. Pomagate nam kositi, čistiti hlev, bokse, pomivati okna, pleti manežo, … Če nam bo vreme služilo, bomo s pleskanjem ograj zaključili to soboto.

Dobri ljudje z zlatimi rokami

Brez vas nam ne bi uspelo. Iz srca se zahvaljujem vsem, ki nam priskočite na pomoč. Pridejo trenutki, ko si izčrpan in ne moreš več. In ko takrat nekdo ponudi roko v pomoč, ostaneš brez besed. Hvala enostavno ni dovolj.

In zato vam pravim dobri ljudje z zlatimi rokami.

Dobri ljudje z zlatimi rokami

 

Avtor:

Ranč Weter

Center za konje s posebnimi potrebami ranč Weter je del društva za zaščito konj Velenje in deluje v idilični vasici pod Krvavcem, Praprotna polica v občini Cerklje na Gorenjskem že četrto leto. Center ima optimalne kapacitete za konje z zdravstvenimi težavami. Ne prejemamo državne podpore, financiramo se s prostovoljnimi prispevki in iz lastnih žepov. Trenutno je v centru 16 konj, 8 je last Društva za zaščito konj Velenje, ostali pa so rešeni s privatno iniciativo ali imajo pridobljene poškodbe, ki zahtevajo nadstandardno oskrbo.

Več o nas si lahko preberete na naši spletni strani Weter.si ali na facebooku ranč Weter. Za več informacij nas lahko pokličete na 041677792, Maja Gregorič, vodja CKPP pri DZKV, ali nam pišete na facebook ali elektronski naslov maja@dzk.si.

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog01. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SEPTEMBER JE MESEC JUNAKOV

September je mesec Junakov, mesec otroškega raka. Zlati september. Ne spreglejte Junakov, tudi oni so otroci, želijo si biti sprejeti in videni. Želijo se igrati z zdravimi otroki in vsaj za trenutek pozabiti na skrbi in težave, ki jih prinese bolezen.
Preberi več + Blog17. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

5 KORAKOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Prav vsak od nas ima vpliv, da bo na svetu manj odpadkov ter zavržene hrane. Z majhnimi lahko koraki prispevamo k boljšemu svetu. V Sloveniji še vedno zavržemo 68 kg hrane na osebo vsako leto ...
Preberi več + Blog22. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z OPTIMIZACIJO VREČK ZA KRUH LETNO KAR 9 TON MANJ PLASTIKE

Skoraj ne mine obisk Lidlove poslovalnice, da se v (mojem) nakupovalnem vozičku nebi znašel vsaj en sveže pečen Lidlov pekovski izdelek. Ob vsakem nakupu pa to pomeni tudi uporabo papirnate vrečke s plastičnim okencem in posledično ustvarjanje odpadkov ...
TOP