Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Z DONACIJO DVEH GRELNIH GNEZDEC LJUBLJANSKI PORODNIŠNICI LIDL SLOVENIJA SKLENIL DONACIJO DELUXE

Objavljeno:

21/02/2023

Deli:

Bogatejši za izraze hvaležnosti, topline in nepozabne vtise smo v ljubljanski porodnišnici 20. 2. 2023 sklenili podeljevanje tradicionalne donacije Deluxe. V okviru donacije in ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu smo tokrat vsem slovenskim porodnišnicam podarili grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke, porodnišnica v Ljubljani pa je kot največja porodnišnica v Sloveniji prejela dve grelni gnezdeci. Skupaj so se slovenske porodnišnice razveselile 15 grelnih gnezdec. Vseslovenski donaciji se je pridružilo tudi društvo Slojenčki z donacijo posteljic za novorojenčke, v katera se umestijo grelna gnezdeca. Tako kot tudi drugod po Sloveniji, je predajo donacije v Ljubljani pospremila podoknica za novopečene mamice, ki jo je izvedla vokalna skupina Muzikalci.

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že desetič. V teh letih smo donacije namenili različnim ustanovam za pomoč in podporo pri ustvarjanju boljših razmer za bolne otroke in otroke z invalidnostmi. Tokrat pa smo z donacijo Deluxe zaobjeli celotno Slovenijo in vsaki od slovenskih porodnišnic namenili po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa je danes prejela dve.

Hvaležni smo za topel sprejem, ki smo ga bili v zadnjih tednih deležni v porodnišnicah po vsej Sloveniji. Letna donacija Deluxe nam vedno znova pogreje srca, letos pa še toliko bolj, saj je bila namenjena pomoči prezgodaj rojenim otrokom. Nadvse ponosni smo, da smo obdarovali  vse slovenske porodnišnice in tako poskrbeli za pomemben korak celostne podpore pri razvoju nedonošenčkov. Polni neverjetnih vtisov tako zaključujemo še eno pomembno poglavje donacije Deluxe. Nedonošeni novorojenčki za prilagajanje na zunanje življenje namreč pogosto potrebujejo podporo in pri tem ima grelno gnezdece pomembno vlogo. Omogoča namreč varno zaščito pred podhladitvami dojenčkov ter ustvarja tesno in prijetno okolje za njihov razvoj in rast.

Karavana donacij se je ustavila v vseh 14 porodnišnicah

Karavana donacij, ki se je začela januarja, je do danes obiskala prav vse slovenske porodnišnice, svojo pot pa je sklenila v Porodnišnici Ljubljana. Naši donaciji pa so se pridružili tudi iz društva Slojenčki, ki je vsem porodnišnicam podarilo še posteljico za novorojenčke. Ob predaji zadnje donacije pa so povedali: »V Društvu Slojenčki smo z zbiranjem sredstev za slovenske porodnišnice začeli pred petimi leti in se tudi hitro prepričali, da je denarja premalo, potreb pa veliko. Na našo srečo pa je veliko tudi posameznikov in podjetij, ki so pripravljeni donirati za naše najbolj ranljive novorojenčke. Podjetje Lidl Slovenija je eno izmed teh srčnih podjetij in veseli smo, da smo skupaj izvedli vseslovensko akcijo in tako razveseljevali osebje in novopečene mamice v vseh slovenskih porodnišnicah. Vsakodnevna obravnava mamic in njihovih novorojenčkov je poleg osebja vse bolj odvisna tudi od sodobnih aparatov, ki morajo biti vrhunske kakovosti, hkrati pa enostavni za uporabo in vzdrževanje. Verjamemo, da bosta tako grelno gnezdece kot posteljica prišla še kako prav.«

V prijetnem vzdušju in ob podoknici za mlade mamice, ki so jo izvedli Muzikalci, je ob prejemu donacije v Porodnišnici Ljubljana mag. Tanja Grošelj, dipl. babica in glavna medicinska sestra KO za perinatologijo povzela: »V imenu ljubljanske porodnišnice se Vam zahvaljujem za donacijo grelnih gnezdec za naše prezgodaj rojene novorojenčke. Poleg visoko usposobljenega medicinskega osebja, bodo imeli prezgodaj rojeni novorojenčki tudi prijetno in varno okolje. Enostavna uporaba grelnih gnezdec omogoča hitrejše sobivanje z mamo, kar pozitivno vpliva tako na mamo, kot tudi na novorojenčka.«

Zahvala pa gre tudi vsem, ki ste v prazničnih dneh z nakupom izdelkov Deluxe prispevali sredstva za vseslovensko donacijo.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP