Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

HIMNA SLOVENSKIH PARAŠPORTNIKOV KONČNO DOBILA TUDI URADNI VIDEOSPOT

Objavljeno:

26/08/2020

Deli:

Nekaj mesecev potem, ko je slovenski raper Trkaj skupaj z Zvezo za šport invalidov - Slovenskim paralimpijskim komitejem in nami, zvezinim zlatim partnerjem Lidlom Slovenija predstavil novo himno slovenskih parašportnikov, je skladba dobila še uradni videospot. Uradna upodobitev skladbe je premiero doživela na virtualnem dogodku na naši Facebook strani Lidla Slovenija natanko na dan, ko bi se v Tokiu morale odvijati letošnje paralimpijske igre, ki so zaradi pandemije prestavljene za eno leto. Videospot je, kot pravi režiser Miha Kačič, poklon slovenskim parašportnikom ter obenem motivacija za slehernika. Partnerji projekta želijo, da bi videospot in skladba parašportnike in vse navijače v letu pred igrami spremljala in spodbujala na poti do Tokia.

Dolgo pričakovano premiero je v živo na naši, Lidlovi Facebook strani spremljalo skupno več kot 2000 ljudi, v prvih dvanajstih urah pa si je videospot na Facebook profilu ogledalo že skoraj 5000 ljudi. Med njimi so bili tudi številni parašportniki, ki jim je himna prvenstveno namenjena. Ti so, kot je bilo razbrati iz množice komentarjev, nad videospotom izjemno navdušeni. Strinjajo se, da bo ta zagotovo pomagal dvigovati prepoznavnost parašporta in zbuditi večje zanimanje za spremljanje naslednjih paralimpijskih iger.

Tako kot himna tudi video spot pripoveduje zgodbo o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in dosežkih, s katerimi premikajo meje in navdihujejo slehernega posameznika. V njem vidimo znoj parakošarkakarjev, osredotočenost parastrelcev, trdoživost plezalcev, vzdržljivost paraatletov, neustrašnost parasmučarjev in eksplozivnost odbojke v sede. Prav vsi dokazujejo, da so ovire le v glavah in da ob močni volji ni nič nemogoče.

Režiser Miha Kačič je ob predstavitvi razkril nekaj podrobnosti s snemanja videospota, predvsem pa je bil vzhičen nad močjo in voljo, ki kot pravi vedno spremljata parašportnike, s katerimi je v preteklih mesecih tesno sodeloval. »Vesel sem, da sem dobil priložnost ustvariti videospot za himno slovenskih parašportnikov. Uživam v delu s športniki, saj me vedno povsem navdušijo. Vzdušje je bilo res fantastično. Čeprav smo snemali na različnih lokacijah po vsej Sloveniji in tudi v tujini, njihov tempo ni nikoli popustil niti za trenutek. Prav to miselnost in popolno predanost sem želel poudariti v spotu. Je pa res, da se v dobre tri minute ne da ujeti vsega. Morda bo to snov za naslednji film,” je svojo izkušnjo opisal Miha.

Tudi Trkaj ni skrival navdušenja nad tem, kako dobro je režiserju uspelo besedilo in sporočilnost himne uloviti v gibljive podobe. »Miha je odlično opravil svoje delo. Med nastajanjem videospota sploh nisem želel gledati posameznih odsekov, saj sem mu popolnoma zaupal in to upravičeno. Končni izdelek je res zmagovalen. Vesel sem, da so moje rime končno dobile tudi vizualno podobo. In to tako, ki res ujame bistvo, nam ponudi razmislek, predvsem pa nas spodbuja k premagovanju ovir,« doda Trkaj.

»Zadnji košček sestavljanke himne naših parašportnikov je na svojem mestu. Skorajda ne morem opisati, kako navdušen sem nad himno in videospotom, ki sta pravi poklon našim parašportnikom. Hvaležen sem našemu zlatemu partnerju, Lidlu Slovenija, ki nam izjemno pomaga pri promociji in razvoju slovenskega parašporta. Verjamem, da bo himna odlična sopotnica na naši poti do paralimpijskih iger v Tokiu, za katere vsi upamo, da se bodo naslednje leto res odvile,« je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Uradni videospot »Ta tempo« je že dostopen na Trkajevem kanalu YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=xZEojPR5BkU ali Facebook profilu: https://www.facebook.com/Trkaj/videos/1605364282960931 

Celoten virtualni dogodek si lahko ogledate na:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=302190241072528&ref=watch_permalink

 

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke    Mi smo Lidl Slovenija04. 10. 2021 By boljsisvet@lidl.si

KORAKI ZA TAČKE: USPEŠNO OZAVEŠČANJE ZA BOLJŠO MAČJO IN PASJO PRIHODNOST

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, končujemo naše letošnje dejavnosti v sklopu dobrodelnega projekta Koraki za tačke. Skupaj s partnerjema, portalom Pes moj prijatelj in Zavodom Naš kuža, številnimi zavetišči ter društvi za zaščito živali po Sloveniji smo minuli mesec z različnimi aktivnosti ozaveščali o bolj odgovornem lastništvu, zbirali hrano za brezdomne živali ter iskali nove, tople domove. Z aktivacijo uporabnikov na družbenih omrežjih ter dejavnostmi v interni javnosti smo zbrali kar za dve toni hrane.
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Zaposleni30. 03. 2021 By boljsisvet@lidl.si

Z MAJEM DVIGUJEMO PLAČE NAŠIM PRODAJALCEM IN SKLADIŠČNIKOM

V Lidlu Slovenija smo včeraj, ob 14. obletnici našim zaposlenim sporočil dobro novico – z majem 2021 bomo v podjetju prodajalcem in skladiščnikom dvignili plačo za 100 evrov bruto, kar v povprečju pomeni več kot 10-odstotno zvišanje plač. Na tak način ostajamo zvesti naši zavezi, da so plače v našem podjetju nad povprečjem v trgovinski panogi.
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Trajnostna pobuda25. 03. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZRNO NA ZRNO POGAČA, DOBRO DELO NA DOBRO DELO BOLJŠI SVET

V preteklih tednih smo v prvem trajnostnem poročilu Lidla Slovenija in v iztekajoči se trajnostni kampanji strnjeno prikazali, kaj vse smo na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja dosegli v zadnjih dveh poslovnih letih. Za boljši pregled in lažjo predstavo smo ključne dosežke ujeli tudi v kratkem videu. Motivirani za nove korake v smer boljšega sveta postavljamo nove smele cilje ter nadgrajujemo obstoječe družbeno odgovorne in trajnostne aktivnosti – z roko v roki z Lidlovkami in Lidlovci, kupci in drugimi deležniki.
TOP