Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

HIMNA SLOVENSKIH PARAŠPORTNIKOV KONČNO DOBILA TUDI URADNI VIDEOSPOT

Objavljeno:

26/08/2020

Deli:

Nekaj mesecev potem, ko je slovenski raper Trkaj skupaj z Zvezo za šport invalidov - Slovenskim paralimpijskim komitejem in nami, zvezinim zlatim partnerjem Lidlom Slovenija predstavil novo himno slovenskih parašportnikov, je skladba dobila še uradni videospot. Uradna upodobitev skladbe je premiero doživela na virtualnem dogodku na naši Facebook strani Lidla Slovenija natanko na dan, ko bi se v Tokiu morale odvijati letošnje paralimpijske igre, ki so zaradi pandemije prestavljene za eno leto. Videospot je, kot pravi režiser Miha Kačič, poklon slovenskim parašportnikom ter obenem motivacija za slehernika. Partnerji projekta želijo, da bi videospot in skladba parašportnike in vse navijače v letu pred igrami spremljala in spodbujala na poti do Tokia.

Dolgo pričakovano premiero je v živo na naši, Lidlovi Facebook strani spremljalo skupno več kot 2000 ljudi, v prvih dvanajstih urah pa si je videospot na Facebook profilu ogledalo že skoraj 5000 ljudi. Med njimi so bili tudi številni parašportniki, ki jim je himna prvenstveno namenjena. Ti so, kot je bilo razbrati iz množice komentarjev, nad videospotom izjemno navdušeni. Strinjajo se, da bo ta zagotovo pomagal dvigovati prepoznavnost parašporta in zbuditi večje zanimanje za spremljanje naslednjih paralimpijskih iger.

Tako kot himna tudi video spot pripoveduje zgodbo o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in dosežkih, s katerimi premikajo meje in navdihujejo slehernega posameznika. V njem vidimo znoj parakošarkakarjev, osredotočenost parastrelcev, trdoživost plezalcev, vzdržljivost paraatletov, neustrašnost parasmučarjev in eksplozivnost odbojke v sede. Prav vsi dokazujejo, da so ovire le v glavah in da ob močni volji ni nič nemogoče.

Režiser Miha Kačič je ob predstavitvi razkril nekaj podrobnosti s snemanja videospota, predvsem pa je bil vzhičen nad močjo in voljo, ki kot pravi vedno spremljata parašportnike, s katerimi je v preteklih mesecih tesno sodeloval. »Vesel sem, da sem dobil priložnost ustvariti videospot za himno slovenskih parašportnikov. Uživam v delu s športniki, saj me vedno povsem navdušijo. Vzdušje je bilo res fantastično. Čeprav smo snemali na različnih lokacijah po vsej Sloveniji in tudi v tujini, njihov tempo ni nikoli popustil niti za trenutek. Prav to miselnost in popolno predanost sem želel poudariti v spotu. Je pa res, da se v dobre tri minute ne da ujeti vsega. Morda bo to snov za naslednji film,” je svojo izkušnjo opisal Miha.

Tudi Trkaj ni skrival navdušenja nad tem, kako dobro je režiserju uspelo besedilo in sporočilnost himne uloviti v gibljive podobe. »Miha je odlično opravil svoje delo. Med nastajanjem videospota sploh nisem želel gledati posameznih odsekov, saj sem mu popolnoma zaupal in to upravičeno. Končni izdelek je res zmagovalen. Vesel sem, da so moje rime končno dobile tudi vizualno podobo. In to tako, ki res ujame bistvo, nam ponudi razmislek, predvsem pa nas spodbuja k premagovanju ovir,« doda Trkaj.

»Zadnji košček sestavljanke himne naših parašportnikov je na svojem mestu. Skorajda ne morem opisati, kako navdušen sem nad himno in videospotom, ki sta pravi poklon našim parašportnikom. Hvaležen sem našemu zlatemu partnerju, Lidlu Slovenija, ki nam izjemno pomaga pri promociji in razvoju slovenskega parašporta. Verjamem, da bo himna odlična sopotnica na naši poti do paralimpijskih iger v Tokiu, za katere vsi upamo, da se bodo naslednje leto res odvile,« je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Uradni videospot »Ta tempo« je že dostopen na Trkajevem kanalu YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=xZEojPR5BkU ali Facebook profilu: https://www.facebook.com/Trkaj/videos/1605364282960931 

Celoten virtualni dogodek si lahko ogledate na:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=302190241072528&ref=watch_permalink

 

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP