Nisem za stran! Vzemi me v bran in ...
... za navdih preveri nekaj recikliranih receptov za jedi, ki so jih za letošnjo akcijo ob dnevu brez zavržene hrane prispevali otroci iz slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol.
Še več kuharskih idej najdete v naši novi zbirki recikliranih receptov
Reciklirana kuharija
Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki s seboj nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Proč mečemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke.
Letos bomo zato 24. aprila že drugič obeležili Slovenski dan brez zavržene hrane. Z njim želimo slehernega posameznika spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter predstaviti številne možnosti uporabe prehrambnih izdelkov, ki pogosto ostanejo neporabljeni. To so tudi cilji našega dolgoletnega projekta Hrana ni za tjavendan, ki ga izvajamo skupaj s programom Ekošola.


Pobudi se lahko pridruži vsak, ki je predan zmanjševanju obremenitev našega planeta, ne glede na to, ali gre za posameznika, ustanovo, podjetje ali drugo organizacijo. Z učinkovitim ukrepanjem lahko postanemo zgled in navdih za ljudi po svetu.
Boljši svet je v naših rokah!