Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

SODELUJ V LITERARNEM NATEČAJU »ZGODBE O ZAVRŽENI HRANI«

16. februar do 10. marec 2021

Enkrat ugriznjeno jabolko, ostanki pire krompirja, v hladilniku pozabljen in zato pretečen jogurt, uvela solata. Vse to in še marsikatera druga hrana svojo pot klavrno konča v naših smetnjakih. Pravzaprav kar tretjino hrane, ki jo kupimo, potovanje zaključi v smeteh in ne v naših želodcih.

Z vašimi zgodbami lahko to usodo pomagate spremeniti!

Vabimo vas, da s čarobnostjo otroške domišljije in kančkom starševske podpore ustvarite zmagovalno zgodbo, ki bo oživela skozi ilustracijo mladih slovenskih ilustratorjev in tako prispevala svoj delček pri ozaveščanju o problematiki zavržene hrane.

Kdo lahko sodeluje?

Literarni natečaj je namenjen družinam z otroki, ki so vključeni v predšolsko, osnovnošolsko ali srednješolsko izobraževanje.

Kaj moramo narediti?

Najprej preberite splošna pravila in pogoje sodelovanja nato pa pustite domišljiji prosto pot. V družini ali sami napišite kratko zgodbo o zavrženi hrani. Ta se lahko dogaja kjerkoli in kadarkoli. Lahko je v celoti plod vaše domišljije, lahko pa opisuje dogodek iz resničnega življenja ali nam ponudi vpogled v razmišljanje vaše družine o tej temi. Naj bo resna ali smešna, hudomušna ali čustvena, vseeno, le da je njena rdeča nit zavržena hrana.

Končano zgodbo (datoteka word) do vključno 10. marca 2021 oddajte prek spodnjega spletnega obrazca ali pa jo pošljite na elektronski naslov boljsisvet@lidl.si s pripisom: Za literarni natečaj. Ne pozabiti navesti vseh avtorjev zgodbe in svojih kontaktnih podatkov.

Med prispelimi deli bo strokovna komisija izbrala 5 najboljših zgodb. Te bodo nagrajene z vrednostnimi karticami Lidla Slovenija v višini 200 EUR, poleg tega pa bodo najboljše zgodbe ilustrirali mladi slovenski ilustratorji. Zgodbe bodo predstavljene na spletni strani www.boljsi-svet.si, ilustracije pa od 12. aprila naprej na plakatnih površinah TAM-TAM po Sloveniji.

Pošljite nam svoje delo in skupaj z nami ustvarjajte boljši svet!

  Ime in priimek prijavitelja:*
  Ime in priimek avtorjev:*
  Starost avtorjev:*
  Naslov zgodbe:*
  E-mail prijavitelja:*
  Tel. številka prijavitelja:*  TOP