Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

IZ PRODAJE UMIKAMO POTENCIALNO NEVARNE IZDELKE ZA PTICE

Objavljeno:

17/01/2022

Deli:

Te dni v bližini vrtov in dvorišč različni ptičji gosti, kot so brglezi, domači vrabci, kosi, ščinkavci in drugi, iščejo hrano in zavetje pred zimskimi razmerami. Številni med nami jih v želji, da jim malo olajšamo zimske dni, hranimo s posebno ptičjo hrano. Nekateri izdelki – denimo ptičja hrana v mreži - pa so lahko zaradi svoje oblike za ptice potencialno nevarne, saj se lahko med hranjenjem ujamejo vanjo in tako poškodujejo ali celo poginejo.

V Lidlu Slovenija smo v minulih tednih prejeli pobude kupcev in se odločili, da iz prodaje umaknemo vse izdelke, ki bi zaradi svoje oblike lahko poškodovale ptice med hranjenjem.

V kolikor imate tudi vi tovrstno hrano za ptiče v mrežici doma, svetujemo, da mrežico odstranite in vsebino stresete v ptičjo krmilnico.

Hvala, ker skupaj z nami ustvarjate boljši svet.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke27. 12. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ŽE 3. LETO PRAZNUJEMO BREZ POKA

V Lidlu Slovenija smo že nekaj let med nosilci akcije Koraki za tačke, s katero spodbujamo razmislek o odgovornem lastništvu domačih ljubljenčkov ter o tem, da je v Sloveniji še vedno preveč brezdomnih in zavrženih žival. Tako smo se leta 2019 odločili, da bomo iz prodaje umaknili pirotehniko, tako bo tudi letos. Praznujemo brez poka!
Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke    Mi smo Lidl Slovenija04. 10. 2021 By boljsisvet@lidl.si

KORAKI ZA TAČKE: USPEŠNO OZAVEŠČANJE ZA BOLJŠO MAČJO IN PASJO PRIHODNOST

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, končujemo naše letošnje dejavnosti v sklopu dobrodelnega projekta Koraki za tačke. Skupaj s partnerjema, portalom Pes moj prijatelj in Zavodom Naš kuža, številnimi zavetišči ter društvi za zaščito živali po Sloveniji smo minuli mesec z različnimi aktivnosti ozaveščali o bolj odgovornem lastništvu, zbirali hrano za brezdomne živali ter iskali nove, tople domove. Z aktivacijo uporabnikov na družbenih omrežjih ter dejavnostmi v interni javnosti smo zbrali kar za dve toni hrane.
Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke01. 09. 2021 By boljsisvet@lidl.si

KORAKI ZA TAČKE: V POMOČ BREZDOMNIM ŽIVALIM IN OZAVEŠČANJE O ODGOVORNIH LASTNIKIH

V Lidlu Slovenija tudi letos, že tradicionalno pripravljamo projekt Koraki za tačke, kjer si prizadevamo za dobrobit (brezdomnih) živali. Družbeno odgovorni projekt tudi letos začenjamo s postavitijo zbiralnih košar za hrano za brezdomne živali v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji.
TOP