Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

IZDALI SMO ŽE DRUGO TRAJNOSTNO POROČILO

Objavljeno:

29/12/2022

Deli:

Sort By: Direction:

V Lidlu Slovenija smo objavili svoje drugo trajnostno poročilo za poslovni leti 2020 in 2021, v katerem na enem mestu celovito in sistematično predstavljamo prizadevanja podjetja na področju upravljanja družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. 

Trajnostno poročilo z naslovom »Trajno=Sijajno« je pripravljeno v skladu z mednarodnimi smernicami trajnostnega poročanja GRI (Global Reporting Initiative). V obsežnem dokumentu razkrivamo ključne informacije o ekonomskih, okoljskih, družbenih in upravljavskih pristopih ter ciljih in dosežkih podjetja.

Trajnostno poročilo je nastalo v sodelovanju z agencijo Taktik, ki je poskrbela za tekstopisje, kreativni pristop pa smo zaupali agenciji Yin + Young.

Zgolj poročilo ali tudi umetniška publikacija?

Tokratna kreativna zasnova trajnostnega poročila Lidla Slovenija izhaja iz pereče trajnostne teme – zavržene hrane, ki je vse večji globalni izziv z visoko finančno, etično in okoljsko ceno. S postopkom sušenja smo hrano, ki bi sicer romala v smeti, spremenili v barvni prah. Po tradicionalnih metodah barve iz rastlinskih materialov smo ustvarili trajnosten likovni pripomoček ter zasnovali podobo trajnostnega poročila, v katerem neizkoriščeni ostanki hrane dobijo novo vlogo in obarvajo vsebino. Novo nastale barve smo nato uporabili za izdelavo grafičnih elementov, ki smo jih prenesli v digitalno obliko in umestili v poročilo.

Piko na i pa je z ilustracijami dodal še slovenski ilustrator Mitja Bokun, ki je prav tako s pomočjo akvarelnih barv iz zavrženega sadja in zelenjave upodobil nekaj pomembnih tem, kot sta npr. biodiverziteta in podnebje.

Trajnostno poročilo je v duhu trajnosti deležnikom dostopno zgolj v elektronski obliki v dveh jezikovnih različicah.

Slovenska različica

Nemška različica

 

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
TOP