Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

KDO BO POSTAL NOVA SLOVENSKA VINARSKA ZVEZDA?

Objavljeno:

14/09/2022

Deli:

Lidl Slovenija skupaj z Vinskim univerzumom že deseto leto zapored prireja natečaj Mladi vinar Slovenije. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo perspektivne mlade vinarje, ki samostojno pridelujejo vino in želijo svoj izdelek predstaviti širši Sloveniji. V jubilejnem letu bo projekt postregel z nekaj novostmi, ohranil pa bo svoje prvotno poslanstvo – slovenskim mladim vinarjem ponuditi poslovno priložnosti in jim pomagati pri prvih kariernih korakih.

Mladi vinarji se na natečaj prijavijo prek spletne strani www.mladivinar.si, prijave pa so odprte od 14. septembra do 31. oktobra 2022. Mlade vinarje k sodelovanju v natečaju vabi tudi vinska strokovnjakinja Mira Šemić.

Mladi vinar Slovenije se je pred desetimi leti sprva začel kot študentski natečaj, danes pa je prerasel v vseslovenski projekt, namenjen mladim vinarjem v starosti od 18 do 35 let, ki s sodelovanjem dobijo priložnost, da svoje samostojno pridelano vino predstavijo strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov in ne nazadnje celotni Sloveniji kot del Lidlove vinske ponudbe. »Letos obeležujemo že 10. obletnico projekta Mladi vinar Slovenije in v Lidlu Slovenija smo neizmerno ponosni na vse, kar smo s projektom v tem času dosegli. Danes je projekt že dobro znan med mladimi ljubitelji vin in slovenskimi mladimi vinarji. Slednje namreč že vrsto let spodbujamo, da se nam predstavijo s svojimi vini in jim s tem odpiramo vrata na police naših trgovin. Do danes smo na poslovno pot pospremili kar nekaj prepoznanih slovenskih vinarjev, pri čemer ima veliko vlogo prav predstavitev njihovih vin v naših trgovinah po Sloveniji. Veselimo se letošnjih prijav in komaj čakamo, da se lotimo pokušanja,« ob začetku letošnjega projekta izpostavi Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija, in napoveduje, da nas tudi v jubilejnem letu čakajo novosti. Letošnjega natečaja se veseli tudi Mladi vinar Slovenije 2021 Jakob Bizjak. »Občutek ob lanski zmagi je bil neverjeten. Poslovna priložnosti, ki mi jo je Mladi vinar Slovenije omogočil, je bila res enkratna, saj imamo mlado blagovno znamko, ki potrebuje več prepoznavnosti. Na natečaj se bom zagotovo prijavil tudi letos.« Jakob Bizjak je v lanskem letu strokovno komisijo prepričal s svojim vinom Chardonnay.

VEČ KATEGORIJ VIN IN DODATNE NAGRADE

Sodelujoči v letošnjem projektu bodo svoja vina lahko prijavili v večje število kategorij kot do sedaj, in sicer bo na voljo 5 kategorij: peneča vina, bela vina, bela vina z ostankom sladkorja, rdeča vina in rose vina. V vsaki kategoriji bo strokovna komisija izbrala tri finaliste in enega zmagovalca kategorije, ki bo postal superfinalist. Med vsemi superfinalisti pa bo komisija nato izbrala še absolutnega zmagovalca, ki bo razglašen decembra na Vinskem univerzumu.  Osrednja nagrada projekta ostaja ista – zmagovalec bo prejel naziv Mladi vinar Slovenije za leto 2022, poleg tega pa bo njegovo zmagovalno vino umeščeno na Lidlove prodajne police po celi Sloveniji. Ob 10. obletnici so organizatorji poskrbeli še za dodatno nagrado – vsi finalisti se bodo udeležili treninga javnega nastopanja, s katerim bodo dodatno izpilili svoje veščine nastopanja in predstavitev svojih vin.

»V Vinskem univerzumu smo ponosni, da smo že vrsto let partnerji tako edinstvenega projekta v Sloveniji, ki je že marsikateremu mlademu vinarju odprl novo karierno priložnost. Mladi vinar Slovenije bo letos tudi ena osrednjih zgodb Vinskega univerzuma, saj po eni strani omogoča mladim vinarjem nove izkušnje ob predstavitvi svojih vin, obenem pa obogati vinsko ponudbo celotnega dogodka,« dodaja Rado Stojanović, direktor Radostnih prireditev, ki prireja Vinski univerzum.

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji22. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

DANJELA ŠIBAV JE PRVA MLADA VINARKA SLOVENIJE 2022

10. natečaj Mladi vinar Slovenije se je z razglasitvijo absolutne zmagovalke uradno zaključil. Prvič v zgodovini natečaja je naziv najboljše med slovenskimi vinarskimi upi osvojila vinarka, in sicer Danjela Šibav iz Goriških Brd.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji27. 01. 2022 By boljsisvet@lidl.si

MLADI VINAR SLOVENIJE 2021 JE JAKOB BIZJAK

Po tesni bitki med tremi super finalisti natečaja Mladi vinar Slovenije je naziv najboljšega mladega vinarja prejel Jakob Bizjak s svojim belim vinom Chardonnay. Partnerja projekta Lidl Slovenija in Vinski univerzum smo tako uspešno zaključili že deveti natečaj za perspektivne mlade slovenske vinarje, na katerem se je letos pomerilo 30 vin. Zmagovalno vino bo v začetku pomladi umeščeno na police vseh naših Lidlovih trgovinah po celi Sloveniji.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji01. 12. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZNANI SO SUPER FINALISTI NATEČAJA MLADI VINAR SLOVENIJE

Skupaj z našim partnerjem natečaja Mladi vinar Slovenije Vinskim univerzumom smo konec novembra izbrali tri super finaliste, ki so se v letošnjem natečaju s svojimi vini najbolje izkazali. Strokovna ocenjevalna komisija je predlagala 7 finalistov, izmed katerih smo razglasili po enega super finalista v vsaki od treh kategorij – belo, rdeče in peneče vino.
TOP