Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

KORAKI ZA TAČKE: USPEŠNO OZAVEŠČANJE ZA BOLJŠO MAČJO IN PASJO PRIHODNOST

Objavljeno:

04/10/2021

Deli:

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, končujemo naše letošnje dejavnosti v sklopu dobrodelnega projekta Koraki za tačke. Skupaj s partnerjema, portalom Pes moj prijatelj in Zavodom Naš kuža, številnimi zavetišči ter društvi za zaščito živali po Sloveniji smo minuli mesec z različnimi aktivnosti ozaveščali o bolj odgovornem lastništvu, zbirali hrano za brezdomne živali ter iskali nove, tople domove. Z aktivacijo uporabnikov na družbenih omrežjih ter dejavnostmi v interni javnosti smo zbrali kar za dve toni hrane.

Po podatkih raziskovalnega inštituta Mediana ima psa ali mačko kar vsak tretji odrasli Slovenec. Med epidemijo koronavirusa pa se je število posvojitev in nakupov hišnih ljubljenčkov še povečalo. Kljub temu številne živali, predvsem izredno veliko mačk, še vedno čakajo na svoj topel dom v slovenskih zavetiščih oziroma v oskrbi lokalnih organizacij. Zato je pomoč javnosti vedno dobrodošla.

V vseh poslovalnicah Lidla Slovenija so tako kupci lahko ves september donirali svoj prispevek v obliki pasje ali mačje hrane neposredno lokalnim organizacijam, ki skrbijo za brezdomne živali.

Zbrali kar dve toni hrane za brezdomne živali

Posebno pozornost so živali dobile tudi na naših družbenih omrežjih, kjer so bile aktivnosti poleg ozaveščevanja namenjene aktivnemu zbiranju donacij hrane. S simpatičnimi kreativami so sledilce nagovarjale živali iz največjega slovenskega zavetišča za zapuščene živali v Ljubljani. Našemu pozivu so se pridružili številni ljubitelji živali in tako širili sporočilo odgovornega lastništva. Aktivacijo smo v Lidlu Slovenija razširili tudi s priljubljenim Instagram AR-filtrom, kjer so z zabavnimi napisi hišni ljubljenčki postali zvezde tega omrežja. Za brezdomne živali pa nismo zbirali le hrane, ampak smo jim prek GIF-stickerjev tudi letos pomagali iskati nove odgovorne lastnike. Posebne dejavnosti smo izvedli tudi med zaposlenimi, ki so s fotografijami svojih ljubljenčkov donirali za brezdomne živali.

Z vsemi aktivacijami v septembru smo  za brezdomne živali zbrali kar dve toni hrane

Z dobrodelnim projektom smo predvsem ozaveščali, izobraževali in zbirali hrano. Vse to pa ne bi bilo mogoče brez naših zaposlenih, kupcev in vseh, ki nas spremljajo na naših družbenih omrežjih. Zato iskrena hvala za vsak všeček, komentar, delitev in donirano hrano, saj bomo prav z vašo pomočjo razveselili brezdomne tačke. Hrano bodo donirali Zavodu Naš kuža, kjer jo bodo nato razdelili med društva za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.

Iskanje domov živalim z najdaljšim »stažem« v zavetišču

V sodelovanju s portalom Pes moj prijatelj smo pripravili posebno aktivacijo, kjer smo letos iskali dom za pse in mačke, ki imajo v zavetišču najdaljši staž in na morebitnega lastnika čakajo že nekaj let. Skupaj s strokovnjaki za pasje vedenje Alfakan pa poskrbeli za sklop kratkih in poučnih videovsebin o vzgoji in negi živali. Z Lidlovo ambasadorko Sabino Čarman smo se dotaknili še vprašanja, kako je mogoče v današnjem svetu, tudi pri živalih, zmanjšati odpadke za boljši svet.

Že tradicionalno smo komunikacijsko podprli tudi SMS-linijo TACKE1 ali TACKE5 na 1919. Vsa zbrana sredstva bo Zavod Naš kuža namenil organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke01. 09. 2021 By boljsisvet@lidl.si

KORAKI ZA TAČKE: V POMOČ BREZDOMNIM ŽIVALIM IN OZAVEŠČANJE O ODGOVORNIH LASTNIKIH

V Lidlu Slovenija tudi letos, že tradicionalno pripravljamo projekt Koraki za tačke, kjer si prizadevamo za dobrobit (brezdomnih) živali. Družbeno odgovorni projekt tudi letos začenjamo s postavitijo zbiralnih košar za hrano za brezdomne živali v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji.
Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke08. 12. 2020 By boljsisvet@lidl.si

TUDI LETOS PRAZNUJEMO BREZ POKA

V Lidlu Slovenija smo že nekaj let med nosilci akcije Koraki za tačke, s katero spodbujamo razmislek o odgovornem lastništvu domačih ljubljenčkov ter o tem, da je v Sloveniji še vedno preveč brezdomnih in zavrženih žival. Tako smo se lani odločili, da bomo iz prodaje umaknili pirotehniko, tako bo tudi letos. Praznujemo brez poka!
Preberi več + Aktualno    Koraki za tačke30. 10. 2020 By boljsisvet@lidl.si

USPEŠNI KORAKI ZA TAČKE

»Zbirava hrano za pse in mačke, da ne bi bile lačne brezdomne tačke,« tako se je letos glasila naša pobuda projekta Koraki za tačke, ki smo jo tudi tokrat pripravili s podporo portala Pes moj prijatelj. Hkrati smo že tradicionalno poskrbeli za zbiralno akcijo za organizacije, ki po vsej Sloveniji skrbijo za brezdomne živali. Letos smo napolnili rekordno število polnih zbiralnih košar!
TOP