Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

LEJA GLOJNARIČ OLIMPIJSKA PRVAKINJA V MNOGOBOJU, IRIS BREGANSKI BRONASTA

Objavljeno:

09/05/2022

Deli:

Iz Saxias do Sula na jugu Brazilije, kjer poteka olimpijada gluhih prihajajo odlične novice. Leja Glojnarič je postala olimpijska prvakinja v mnogoboju, slovenski uspeh pa je dopolnila Iris Breganski, ki je osvojila bronasto medaljo.

Leja Glojnarič je oba dneva olimpijske tekme v mnogoboju na olimpijadi gluhih, ki poteka v Saxias do Sul, na jugu Brazilije, obetala svoj najboljši rezultat v dvanajstletni atletski karieri. Blestela je že prvi dan, ko so se tekmovalke pomerile v štirih disciplinah. V teku na 100 metrov z oviramo, je dosegla osebni rekord, ki je zadoščal za prvo zmago. Nato je dosegla še osebni rekord v metu krogle. Med vsemi tekmovalkami je pri skoku v višino skočila najvišje in bila druga v teku na 200 metrov. Drugi dan se ji skok v daljino ni posrečil toliko, kot metja kopja, kjer je znova dosegla osebni rekord. Za konec pa je bila dovolj hitra tudi v teku na 800 metrov, da je osvojila največ točk in si priborila zlato olimpijsko medaljo.

Iris Breganski je bila po prvem tekmovalnem dnevu četrta. Naslednji dan je vidno zagnana in motivirana uvodoma dosegla osebni rekord v skoku v daljino, nato postregla z izjemno dolgim metom kopja, le tri centimetre krajšim od njenega osebnega rekorda, in na koncu odtekla 800 metrov dovolj hitro, da je prehitela tretje uvrščeno in si tako v skupnem seštevku sedmih disciplin priborila bron.

 

Obe dekleti v soboto, 14. maja čaka še preizkušnja v njuni paradni disciplini, skoku v višino, kjer obe znova ciljata visoko.

Dekleti sta s svojimi uspehi zrisali novo Slovensko pravljico v športu gluhih. Takšnega uspeha v kraljici športa Slovenci še nismo dosegli. Da bi na isti dan osvojili dve medalji, pa smo čakali dolgih 27 let, od zimske olimpijade gluhih, 1995 na Finskem, kjer so Samo Petrač, Sabina Hmelina in Lojzka Meglič osvojili kar tri medalje.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Zaposleni09. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA POSTAL “ZELENA ZVEZDA”

Lidl Slovenija je ponosni prejemnik certifikata Green Star, prvega certifikata za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki ga podeljuje CER - partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
TOP