Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

LEJA GLOJNARIČ OLIMPIJSKA PRVAKINJA V MNOGOBOJU, IRIS BREGANSKI BRONASTA

Objavljeno:

09/05/2022

Deli:

Iz Saxias do Sula na jugu Brazilije, kjer poteka olimpijada gluhih prihajajo odlične novice. Leja Glojnarič je postala olimpijska prvakinja v mnogoboju, slovenski uspeh pa je dopolnila Iris Breganski, ki je osvojila bronasto medaljo.

Leja Glojnarič je oba dneva olimpijske tekme v mnogoboju na olimpijadi gluhih, ki poteka v Saxias do Sul, na jugu Brazilije, obetala svoj najboljši rezultat v dvanajstletni atletski karieri. Blestela je že prvi dan, ko so se tekmovalke pomerile v štirih disciplinah. V teku na 100 metrov z oviramo, je dosegla osebni rekord, ki je zadoščal za prvo zmago. Nato je dosegla še osebni rekord v metu krogle. Med vsemi tekmovalkami je pri skoku v višino skočila najvišje in bila druga v teku na 200 metrov. Drugi dan se ji skok v daljino ni posrečil toliko, kot metja kopja, kjer je znova dosegla osebni rekord. Za konec pa je bila dovolj hitra tudi v teku na 800 metrov, da je osvojila največ točk in si priborila zlato olimpijsko medaljo.

Iris Breganski je bila po prvem tekmovalnem dnevu četrta. Naslednji dan je vidno zagnana in motivirana uvodoma dosegla osebni rekord v skoku v daljino, nato postregla z izjemno dolgim metom kopja, le tri centimetre krajšim od njenega osebnega rekorda, in na koncu odtekla 800 metrov dovolj hitro, da je prehitela tretje uvrščeno in si tako v skupnem seštevku sedmih disciplin priborila bron.

 

Obe dekleti v soboto, 14. maja čaka še preizkušnja v njuni paradni disciplini, skoku v višino, kjer obe znova ciljata visoko.

Dekleti sta s svojimi uspehi zrisali novo Slovensko pravljico v športu gluhih. Takšnega uspeha v kraljici športa Slovenci še nismo dosegli. Da bi na isti dan osvojili dve medalji, pa smo čakali dolgih 27 let, od zimske olimpijade gluhih, 1995 na Finskem, kjer so Samo Petrač, Sabina Hmelina in Lojzka Meglič osvojili kar tri medalje.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP