Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

OB 15-LETNICI LIDL SLOVENIJA PODARJA 15 GRELNIH GNEZDEC ZA PREZGODAJ ROJENE OTROKE

Objavljeno:

12/12/2022

Deli:

Prihaja konec leta, čas, ko v Lidlu Slovenija že tradicionalno podarjamo donacijo Deluxe. Ta je vsako leto znova namenjena otrokom, ki potrebujejo podporo pri zdravljenju ali razvoju. Letos v podjetju obeležujemo 15. let od odprtja prvih trgovin na slovenskem trgu in tudi z donacijo Deluxe bomo zato zaobjeli vso Slovenijo. Del del sredstev od prodaje prazničnih izdelkov bomo namreč namenili nakupu 15 grelnih gnezdec za novorojenčke za vse slovenske porodnišnice.

V Sloveniji se vsako leto[1] prezgodaj rodi približno 1.400 otrok, kar je več kot 7 % vseh novorojencev. Nedonošeni novorojenčki so še posebej ranljivi, zato pogosto potrebujejo podporo aparatov in posebno nego visoko specializiranega medicinskega osebja. Ena od naprav za podporo pri razvoju prezgodaj rojenih otrok so grelna gnezdeca. Dojenčkom, ki še ne zmorejo sami uravnavati telesne temperature, omogočajo varno zaščito pred podhladitvami.

Grelno gnezdo Kanmed

»V naši porodnišnici smo zelo veseli novega toplega gnezdeca, saj bomo lahko mamicam omogočili, da bodo lahko s svojimi prezgodaj rojenimi novorojenčki skupaj v sobi. Do zdaj je bil nedonošenček v inkubatorju, če je potreboval samo toplo posteljico, in je bil ločen od mamice. Starši se tako lažje vključijo v izvajanje nege pri svojem otroku, prej pa se začne vzpostavljati tudi povezava med otrokom in staršem. Veseli smo, ker s takšnimi projekti ustvarjamo prijetno okolje za mala bitja, ki pogumno vstopajo v naš svet,« so povedali v jeseniški porodnišnici, ki bo ena izmed prejemnic donacije.

Z grelnim gnezdecem je prilagajanje novorojenčkov na zunanje življenje varnejše, obenem pa omogoča tudi bolj pravilno nameščanje in ustvarjanje prijetnega okolja za novorojenčke.

Zato smo se ob 15-letnici podjetja odločili, da vsaki izmed 14 slovenskih porodnišnic namenimo po eno grelno gnezdece, porodnišnica v Ljubljani, ki je največja v Sloveniji, pa bo prejela dve.

»Ob odločitvi za letošnjo donacijo Deluxe smo prisluhnili potrebam slovenskih porodnišnic – nekatere med njimi so se namreč že lani obrnile na nas s prošnjo po grelnih gnezdecih. Veseli smo, da jim skupaj z našimi kupci, ki prisegajo na izvrstne izdelke Lidlove praznične blagovne znamke Deluxe, to lahko omogočimo. Donacija Deluxe je že tradicija, saj jo letos izvajamo že desetič,« je ob napovedi donacije povedala Tina Cipot, vodja službe za korporativno komuniciranje Lidla Slovenije.

Grelna gnezdeca bomo slovenskim porodnišnicam predali predvidoma v začetku prihodnjega leta. Pri donaciji se nam bo pridružilo društvo Slojenčki, ki skrbi za izboljšanje pogojev za rojstvo zdravih otrok. Ti so iz društvenih sredstev zagotovili še posteljice za novorojenčke in bodo tako dopolnili našo donacijo.

Donacija Deluxe že 10 let ustvarja boljše razmere za bolne otroke

Lidl Slovenija donacijo Deluxe v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet letos podarja že deseto leto zapored. V tem času smo jo namenili Pediatrični kliniki Ljubljana za nakup pripomočkov za pomoč pri zdravljenju otrok in za vzpostavitev sobe zaupanja na hematološko-onkološkem oddelku, ki se uporablja za pogovore staršev z zdravnikom. V minulih letih je bila donacija Deluxe večkrat zapored podarjena tudi URI – Soča, s katero smo pripomogli h kakovostnejšim programom rehabilitacije otrok in mladostnikov z gibalnimi oviranostmi ali poškodbami. Lanska donacija Deluxe pa je šla za nakup pripomočkov za razvoj otrok in mladostnikov v zavodih za gluhe in naglušne v Ljubljani, Mariboru in Portorožu.

[1] http://www.nedonosencek.net/o-nedonosenckih/o-nedonosenckih

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP