Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

LIDL SLOVENIJA JE POSTAL "ZELENA ZVEZDA"

Objavljeno:

09/12/2022

Deli:

Podjetje Lidl Slovenija je ponosni prejemnik Green star certifikata za trajnostno poslovanje podjetij, ki ga podeljuje CER – Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo. S prejetim maksimalnim številom zvezdic smo se uvrstili v kategorijo Zelene zvezde, s čimer dokazujemo, da pogumno, odločno in konkretno stopamo po poti zelene preobrazbe.

Trajnost v Lidlu Slovenija že vrsto let ni samo beseda, temveč se trajnosti lotevamo celostno in premišljeno. V trajnostni strategiji imamo kot del mednarodne Skupine Lidl prepoznanih šest osrednjih tem, znotraj katerih preko posameznih področij delovanja, sprejemamo različne ukrepe.

Ena izmed njih je tudi varovanje virov in podnebja, ki pa je v današnjem času še posebej pomembna, če želimo čez nekaj let še vedno uživati v svetu, kot ga poznamo danes. Na ravni Skupine Lidl smo se zato, z mislijo na prihodnost, leta 2020 pristopili k pobudi Science Based Targets in se zavezali k oblikovanju konkretnih ambicioznih ukrepov za ohranjanje globalnega segrevanja pod 1,5 stopinje Celzija. Prvi korak k doseganju teh ciljev je bilo oblikovanje strategije podnebnega ukrepanja Lidla Slovenija, ki pa bo luč dneva ugledala v začetku prihodnjega leta.

O certifikatu Green Star

Green Star je prvi certifikat za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje v Sloveniji, ki kaže, kje na poti zelene preobrazbe se posamezno podjetje trenutno nahaja. Osnova za izdajo certifikata je ESG ocena Green Star na področju trajnostnega poslovanja in podnebnega ukrepanja, ki temelji na mednarodnih okvirjih in standardih za trajnostno poročanje ter zakonodaji EU. Ocenjuje vpliv dejavnikov upravljanja, okolja ter družbe na podjetje in odtis ter vpliv podjetja na okolje, podnebje in družbo. Končne ocene so sestavljene iz ocene za skladnost delovanja z ESG standardi in ocene podnebnih aktivnosti. Razvrščene so od ene do pet zvezdice, pri čemer je pet zvezdic najboljša možna ocena.

Prejetih pet zvezdic certifikata Green Star je dokaz, da je trajnost v Lidlu Slovenija zapisana globoko v naš DNK in da na naši trajnostni poti ubiramo prave korake. Imamo možnost narediti velike premike in k spremembam spodbuditi tudi druge. Ključno pri vsem je, da po poti do trajnostne transformacije stopamo skupaj, povezani z različnimi deležniki, ki stremijo k enakim ciljem. Trajnost namreč ni tekmovanje, ampak skupna pot vseh proti istemu cilju, zato upam, da se nam bo na poti zelene preobrazbe kmalu pridružilo vse več slovenskih podjetij.

 

Utrinek iz podelitve certifikata, od leve proti desni: Ana Struna Bregar, Ivan Udiljak, Tina Cipot, Gregor Benčina in Matevž Frangež

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 06. 2023 By boljsisvet@lidl.si

NOVA SEZONA PODKASTA USTVARIMO BOLJŠI SVET

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
TOP