Družba

Družbena odgovornost je pri našem podjetju ključnega pomena. Prizadevamo si, da naši pozitivni odnosi v delovnem okolju vplivajo tudi na naš odnos do skupnosti, ki nas obdaja. Verjamemo, da lahko še tako mala gesta v pravem trenutku nekomu spremeni trenutek v življenju – na bolje.

Počaščeni smo, da smo bili v letih 2016 in 2014 nagrajeni s Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS, leta 2014 kot najbolj družbeno odgovorno podjetje v kategoriji velikih podjetij, leta 2016 pa je bil nagrade deležen naš projekt sodelovanja z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskim komitejem.

Ponosno podpiramo.

Od leta 2016 smo ponosni podpornik navdihujočih posameznikov in ekip Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja (ZŠIS-POK). Verjamemo, da lahko naše skupno partnerstvo  prispeva k novim, neverjetnim dosežkom.

V letu 2017 smo skupaj z ZŠIS-POK vzpostavili program Postani športnik, saj je šport pomemben del gradnje samozavesti mladih invalidov. Pozitivne lastnosti športa dokazujejo tudi številne raziskave, ki kažejo, da se ljudje s posebnimi potrebami, ki se vključujejo v različne športne aktivnosti, lažje najdejo zaposlitev in pridobijo življenjskega partnerja.

Skrbimo za otroke.

Vsak izmed nas kdaj potrebuje oporo nekoga, ki mu lahko priskoči na pomoč. Tega se zavedamo tudi v Lidlu Slovenija, zato vsako leto v prazničnem božično-novoletnem času v okviru naše praznične linije izdelkov Deluxe zbiramo donatorska sredstva.

Tako smo v letu 2013 zbrana sredstva od prodaje izdelkov namenili za nakup posebej prilagojenega defibrilatorja za novorojenčke, ki so ga na Kliničnem oddelku za neonatologijo Pediatrične klinike v Ljubljani nujno potrebovali.

Donacija defibrilatorja

Preberi več >

V letu 2014 smo URI Soča opremili z napravo za nadomestno komunikacijo za otroke.

Donacija komunikatorja

Preberi več >

Leto kasneje, leta 2015, smo kliničnemu oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana podarili nov genetski analizator. Ta je nadomestil starega, ki ga uporabljajo v specialnem laboratoriju Pediatrične klinike, in omogočil še hitrejše diagnosticiranje ter zdravljenje levkemij pri najmlajših bolnikih.

donacija_deluxe2

Preberi več >

Otroški oddelek na URI Soča je bil leta 2016 s prevzemom donacije Deluxe bogatejši za dve sodobni gibalni napravi za podporo pri rehabilitaciji otrok. Napravi predstavljata pomemben korak s sodobnim pristopom pri treningu mišic in s tem krepitvi celega telesa.

lidlmpp_0121

Preberi več >

V letu 2017 pa smo paciente in zaposlene na URI Soča razveselili z nakupom naprave Nirvana. Naprava Nirvana z uporabo navidezne resničnosti omogoča nov, zabaven in kreativen način rehabilitacije, s čimer se približa otrokom in jih dodatno motivira.

Preberi več >

Pred vsakim šolskim letom, vse od leta 2014, z Zavodom Varna pot organiziramo preventivne izobraževalne delavnice o prometni varnosti namenjene ozaveščanju otrok, mladostnikov in staršev.

Septembra 2017 so delavnice potekale v 9 slovenskih krajih pred Lidlovimi trgovinami in so vključevale prometni poligon s simulacijami realnih situacij v prometu.

Delavnic se je udeležilo več kot 2.000 otok in odraslih, na njih pa je sodelovalo 25 strokovno usposobljenih moderatorjev Zavoda Varna pot, ki so bili na terenu več kot 650 ur.

Preberi več >

Leta 2014 smo vsem slovenskimi porodnišnicam podarili 33.000 pleničk, od leta 2013 najprej pa smo z zdravim zajtrkom osrečili več kot 4000 otrok po vrtcih v okviru projekta Zdrav obrok za srečo otrok.

donacija_pleničk5

Roko pomoči ponudimo tudi v okviru Unicefove mreže »Varnih točk«, ki so ji pridružene vse naše enote. Otrokom nudijo zaščito in osnovne informacije, pomoč ali zgolj nasvet v stiski.

varna_tocka

Preberi več >

Skrbimo za pomoč ljudem in živalim.

Vsako leto pomagamo več kot 250 organizacijam s področja izobraževanja, kulture, športa ter humanitarne pomoči ljudem in prav tako živalim.

Zavedamo odgovornega delovanja in skrbi za tiste v stiski. V ta namen že več let zapored organiziramo zbiralni akciji, kjer svoje kupce spodbujamo k zbiranju hrane za ljudi v stiski in živali v stiski.

Preberi več >

Skrbimo za znanje.

S pomočjo slovenskih fakultet od leta 2013 izvajamo izobraževalni natečaj Lidlov mladi vinar, s katerim spodbujamo razvoj slovenskega vinarstva in mladim vinarjem do 35 let omogočimo teorijo uporabiti v praksi. Skoraj 50 prijav na natečaj Lidlov mladi vinar leta 2017 je dokaz, da slovenski mladi vinarji v natečaju prepoznajo odlično priložnost za promocijo svojih vin. Vina vseh štirih finalistov v natečaju tega leta smo ponudili na policah vseh Lidlovih trgovin.

Preberi več >

Skrbimo za prostovoljstvo.

V Pacugu več let zapored poteka naša lastna delovna akcija, v kateri Lidlovke in Lidlovci obnavljamo otroško letovišče. Vsako leto nas je več, v letu 2017 se nas je zbralo že več kot 70. S prenovo prostorov in donacijo za nakup gradbenega materiala poskrbimo, da je letovanje otrok v otroškem letovišču Pacug, ki je pod okriljem Zveze prijateljev mladine Vič-Rudnik, nepozabno.

Preberi več >