Zaposleni

Naša zgodba in uspeh ne bi bila tako zavzeto in dinamično spisana, brez naših sodelavcev, ki krojijo uspeh podjetja. Vsak dan pripomorejo h dolgoročni rasti in razvoju ter soustvarjanju pozitivnega delovnega okolja okoli nas. Naše vrednote, uspešnost, dinamičnost, poštenost, skrbnost in povezanost, oblikujejo naše delo in življenje v Lidlu Slovenija.

Za svoje zaposlene, ki jih je že več kot 1500, zagotavljamo varno delovno mesto, privlačno plačilo, dnevne izzive in odlično možnost za osebno kot delovno napredovanje.


Skrbimo za zadovoljstvo.

V Lidlu Slovenija je vsaka minuta dela plačana redno in za slovensko trgovinsko panogo celo nadpovprečno. Zahvaljujoč se glasovom zaposlenih in po mnenju strokovne komisije smo se v letih 2014, 2015, 2016 in 2017 uvrstili med finaliste tekmovanja Zlata nit za najboljšega zaposlovalca med velikimi podjetji. To dokazuje, da se dan za dnem trudimo prepoznati in ceniti talent svojih zaposlenih ter jim omogočiti stalen razvoj na osebnem kot službenem področju.

Zlata nit  zlatanit_2015 

Za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene ter za skrb za pozitivno in prijetno delovno okolje smo s strani neodvisne ustanove Top Employers Institute prejeli certifikata Top Employer Slovenija in Top Employer Europe za leti 2017 in 2018.

 
Preberi več >

Skrbimo za družine.

Uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ni lahko, vendar se v našem podjetju trudimo k olajšanju obeh. To potrjuje pridobljen polni (modri) certifikat Družini prijazno podjetje. Uvedli smo številne ukrepe s področja organizacije dela, razvoja kadrov, vodstvenih veščin, organizacije dogodkov za zaposlene in njihove družinske člane ter še vrsto drugih


Preberi več >

Vsakemu zaposlenemu ob rojstvu novorojenca podarimo darilni paket, prvi šolski dan pa je za starše prvošolčke dela prost dan.

Od leta 2014 se vsako leto otroci naših zaposlenih v začetku poletja odpravijo na brezplačno letovanje na morje. Z letovanja otroci ne prinesejo le zagorele barve, temveč tudi mnogo novih prijateljstev in nepozabnih spominov. Leta 2017 se je letovanja udeležilo več kot 160 otrok.

Darilo ob rojstvu otroka   

Enkrat letno organiziramo družinski dan za družine zaposlenih. Na ta dan si lahko otroci ogledajo delovna mesta svojih staršev, se sprehodijo po skladišču in se pomerijo družinskih igrah Zdravka Lidla, naše maskote zdravega načina življenja.

 

Skrbimo za povezanost.

Vsakemu zaposlenemu ob rojstnem dnevu zaželimo vse najboljše s čestitko in simboličnim darilom. Že peto leto zapored smo pripravili piknik za vse zaposlene. Tradicionalni piknik v letu 2017 je resnično združil vse sodelavke in sodelavce – na ta dan smo zaprli vrata vseh naših trgovin in si vzeli dan samo za naše skupno druženje.

 

Skrbimo za zdravje.

V okviru promocije zdravja v našem podjetju povezujemo že več kot 80 ambasadorjev zdravja, ki skrbijo za dobro počutje vseh Lidlovk in Lidlovcev.

O pomenu zdravja na delovnem mestu izobražujemo skozi različne vsebine. Pri tem je naš interni časopis Štacunar, ki izhaja enkrat mesečno, zelo pomembno orodje komunikacije. Vsako tretjo sredo v mesecu imamo v Lidlu »sadni dan«, v okviru katerega na vseh lokacijah sodelavcem ponudimo brezplačno sadje. Enkrat letno organiziramo Dan ambasadorjev zdravja, ki je namenjen izmenjavi izkušenj, predlogov in vprašanj za spodbujanju zdravega načina življenja v okviru promocije zdravja na delovnem mestu. Enkrat letno pa za zaposlene priredimo dan zdravja, ko sodelavkam in sodelavcem ponudimo zdrav zajtrk.

Podpiramo tudi udeležbo naših sodelavcev na maratonih in drugih športno-humanitarnih prireditvah, med drugim sodelujemo na: Movember teku, Ljubljanskem maratonu, Ruthinem teku, športno-humanitarnem teku Koraki za tačke in 10 krogov za 10 nasmehov.

      

Z Društvom srca in ožilja Slovenije smo februarja 2018 za številne naše zaposlene organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja. Strokovni zdravstveni sodelavci so izmerili višino krvnega tlaka, srčni utrip, holesterol in sladkor v krvi. S temi aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Za otroke zaposlenih smo pripravili tudi knjižico Zdravkove dogodivščine, ki najmlajše poučujejo o pomenu prehrane in zdravega načina življenja za rast in zdrav razvoj.

Kdo je Zdravko Lidl?

Maskota Zdravko Lidl (https://www.zdravko-lidl.si/) je glavni ambasador zdravja v podjetju Lidl Slovenija. Zdravko, ki je prisoten na internih in eksternih dogodkih podjetja ter velikokrat obišče tudi Lidlove trgovine po Sloveniji, spodbuja zdrav način življenja med zaposlenimi, kupci, otroci in širšo javnostjo.

Ideja o Zdravku Lidlu in njegovem poslanstvu se je začela kot projekt internega komuniciranja in promocije zdravja v Lidla Slovenija. Zdaj ga pozna že cela Slovenija!

Simpatično maskoto v obliki zelenega srca želimo svoje zaposlene in širšo javnost, predvsem otroke in starše, na zabaven način ozaveščati o pomenu zdravega načina življenja. Zdravko Lidl je prisoten na različnih dogodkih in sodeluje v različnih projektih, katerih namen je spodbujanje zdravega načina življenja.

Je prijatelj in motivator otrok, zaveznik staršev ter pobudnik zdravega načina življenja. Na otroke (in starše) prenaša znanje, dobro prakso in skrbi za lepši jutri. Ima svojo spletno stran, kjer za otroke in starše pripravlja različne uporabne vsebine.

»Interna misija« Zdravka Lidla je tako na spontan in organski način postala tudi celovita misija podjetja Lidl Slovenija, saj se Zdravko Lidl uveljavlja kot strateški pobudnik ter prvo srce pri ozaveščanju o zdravem načinu življenja.

ZDRAVKOVE DOGODIVŠČINE - Lidl Slovenija