Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ZNAN JE LIDLOV MLADI VINAR ZA LETO 2018

Objavljeno:

16/11/2018

Deli:

Zaključila se je še ena sezona natečaja Lidlov mladi vinar – to je postal perspektivni 29-letni Martin Erzetič (Čarga 1767) iz Goriških Brd, ki je zmagal z vinom merlot, pozna trgatev. Med štiri finaliste so se poleg Erzetiča uvrstili še Peter Gönc iz Gönc Winery s sivim pinotom, Jakob Bizjak iz Domačije Bizjak s cabernet sauvignonom ter mlada vinarka Špela Štokelj iz Posestva Štokelj z vinom pinela.

Martin Erzetič iz vinogradništva in vinarstva Čarga 1767 je za svoj merlot pozne trgatve prejel najboljšo oceno med vsemi vinarji (vrhunska ocena 87,2) ter tako postal absolutni zmagovalec natečaja. Martin Erzetič svojo strast do vinogradništva v prakso prenaša že od leta 2011 in ob zmagi na natečaju dodaja: »Vstop v trgovsko verigo Lidla Slovenija zame predstavlja lep dosežek in priložnost, da dosežem nove stranke. Menim, da je moje vino prepričalo z dobro dozorelostjo grozdja, ustrezno vinifikacijo in zorenjem v kleti.«Kot zmagovalec projekta je Martin Erzetič kot glavno nagrado prejel možnost izobraževanja na svojem področju v tujini, v višini 1.200 evrov. 

VINA ŠTIRIH FINALISTOV ODSLEJ NA POLICAH LIDL SLOVENIJA

Med štiri finaliste so se poleg Erzetiča uvrstili še Peter Gönc iz Gönc Winery s sivim pinotom, Jakob Bizjak iz Domačije Bizjak s cabernet sauvignonom ter mlada vinarka Špela Štokelj iz Posestva Štokelj z vinom pinela. Finalna vina so od danes na voljo v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji, predstavljajo pa se tudi v salonu Lidlov mladi vinar na 21. Slovenskem festivalu vin. Natečaj Lidlov mladi vinar je namenjen tako perspektivnim mladim vinarjem do 35. leta, ki že pridelujejo svoje vino in so mladi prevzemniki domačih vinarskih podjetij, kot tudi študentskim ekipam, ki se pomerijo v pridelavi prvega lastnega vina ter marketinške zgodbe. V kategoriji perspektivnih mladih vinarjev je strokovna komisija pod vodstvom prof. dr. Tatjane Košmerl ocenila več kot 35 vzorcev vin in izbrala štiri finaliste. Po njenem mnenju so bila letošnja prijavljena vina izjemno kakovostna, opažen pa je bil tudi napredek vinarjev.

LIDLOV MLADI VINAR OHRANJA ŠTUDENTSKI PRIDIH

Že šesto leto zapored pa Lidl Slovenija spodbuja tudi mlade, nadobudne vinarje na slovenskih fakultetah, da pridelajo svoje prvo mlado vino. Letos so se v sklopu natečaja pomerile tri študentske ekipe, žirijo pa je najbolj navdušila ekipa Levant iz Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Tudi preostali ekipi sta prejeli posebni priznanji – ekipa Vinogradniki 2018 je uporabila najbolj inovativne prijeme pri pridelavi vina, ekipa Zelenci pa je pripravila najboljše mlado vino sorte pinela.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Navdihuje nas kakovost    Ponudba14. 02. 2020 By Boljsi_svet_Simo982

LIDLOVA PEKARNA LETOS ZLATA KAR 31-KRAT

Sekcija za pekarstvo, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je tudi letos nagrajevala in ocenjevala pekovske izdelke na slovenskem trgu. Lidl Slovenija je skupaj s svojimi dobavitelji na izboru osvojil kar 31 zlatih priznanj.
Preberi več + Aktualno    Družba    Paralimpijci    Ponudba    Projekti26. 08. 2019 By Boljsi_svet_Simo982

PRED LIDLOVO TRGOVINO OTVORITEV PARALIMPIJSKEGA ODŠTEVALNIKA

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob ...
Preberi več + Aktualno    Družba    Lidlov mladi vinar    Ostali projekti    Ponudba    Poslovni partnerji    Projekti11. 07. 2019 By Boljsi_svet_Simo982

LIDL SLOVENIJA ODPIRA VRATA PERSPEKTIVNIM MLADIM VINARJEM

Lidl Slovenija že sedmo leto zapored prireja natečaj Lidlov mladi vinar. V partnerstvu z Radostnimi prireditvami, ki med drugim organizira dogodek Vinski univerzum, vabi k sodelovanju perspektivne ...
TOP