Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

LIDLOVE TRGOVINE PONOČI "SPIJO"

Avtor:

Rok Bernik

Objavljeno:

16/03/2021

Deli:

Zakaj paziti na porabo? Ker stane ali ker ni odgovorno preko noči pustiti prižganih luči? Oba aspekta sta pomembna. Da pa k energetiki pristopamo strukturirano, je smiselno izbrati ISO standard. ISO 50001 je eden izmed standardov, ki tako kot vsi – nekaj zapoveduje. Hkrati pa energetskim menedžerjem daje oporo pri strateškem odločanju, da se oprejo nanj in v podjetje vnašajo energetsko napredne ideje in tehnologijo.

Standard lahko preberemo na cca. 50ih straneh, izdan je s strani tehničnega odbora Upravljanja z energijo mednarodne organizacije za standardizacijo in določa kar nekaj procesov, katere mora podjetje vpeljati in upoštevati, da se ravna po standardu. Namen standarda je, da podjetje zvišuje energetsko učinkovitost in v poslovanje vpelje ključna vprašanja kot so: ali in kako določeni poslovni ukrepi vplivajo na porabo v energetiki, kakšno energetsko politiko želimo, kakšni so naši cilji v energetski učinkovitosti in kakšne resurse bomo v prihodnosti porabljali, da bomo dosegali želene rezultate. Odgovorno ravnanje do resursov mora podjetje zapisati v svoj ID.

Lahko rečemo, da je bilo z energetskega vidika leto 2018 za Lidl Slovenija nekaj posebnega. Pa ne zato, ker nam v vitrinah visi še ena plaketa, pač pa zato, ker smo se zavestno začeli spraševati, kaj lahko na področju energetske učinkovitosti naredimo še bolje. Odprl se nam je čisto nov pogled na področje, preko tehnike in naprednih rešitev smo začeli zaznavati odstopanja v naših objektih in jih z vztrajnimi in dinamičnimi koraki odpravili.

Pošten odnos do okolja in virov narave kupci in mimoidoči prepoznajo. Zavedanje na področju ohranjanja narave se zvišuje. Dinamika navad kupca je čedalje večja. Verjamem, da so med nami ljudje, ki ne hodijo k nam samo zaradi svežine sadja in zelenjave, pač pa tudi zato, ker opazijo, da Lidlove trgovine ponoči »spijo«.

Blog zapis je nastal v sklopu izdaje prvega trajnostnega poročila za poslovni leti 2018 in 2019, v katerem v Lidlu Slovenija na enem mestu celovito in sistematično predstavljamo naša prizadevanja na področju upravljanja družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.

Avtor:

Rok Bernik

 

Rok Bernik je vodja objektnega menedžmenta v Lidlu Slovenija, ki je odgovoren za postopek certificiranja.

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog14. 10. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»KO SE ZAVEŠ, DA JE VSAK DAN NOVA PRILOŽNOST IN DARILO«

Oktober je že tradicionalno obarvan v rožnato in osvešča o pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja raka dojk. Ta je dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Rožnate pentlje, rožnati plakati, rožnati avtobus, rožnato osvetljene znamenitosti po slovenskih občinah, rožnata oblačila in različni rožnato obarvani izdelki, nas na vsakem koraku opozarjajo na rak dojk. Številke pa niso nič kaj rožnate.
Preberi več + Blog06. 09. 2021 By boljsisvet@lidl.si

V ZLATI SEPTEMBER Z ZLATIMI PIŠKOTI ZA JUNAKE

Ali veste, kdo so junaki? Pa ne tisti iz pravljice ali filmske zgodbe. Ampak tisti pravi junaki. Izjemni junaki so doma v 3. nadstropju Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Tam vsakodnevno bijejo bitko na oddelku hemato-onkološkega inštituta. Po domače - bitko z rakom. Pri rosnih nekaj letih, ko bi njihova edina misel morala biti igra in zabava, je njihov vsakdan ležanje v postelji, številna zdravila in upanje, da bo morda jutri le boljše.
Preberi več + Blog12. 07. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»PARAŠPORTNIKI SO ME FASCINIRALI S SVOJO VOLJO, ŽELJO IN VSEM, KAR ZMOREJO«

Verjetno oz. skoraj zagotovo je bilo v Laškem. Tam je potekal eden od turnirjev v namiznem tenisu za parašportnike, 10 in še več let je od tedaj. Kot novinar Slovenskih novic sem se odpravil po zgodbo, po pogled in utrip v športno areno, ki je sicer redko prišla v medije. Takrat sta me v dvorani Tri lilije prijazno sprejeli in me opremili s prvi informacijami Andreja in Silva Razlag, parašportniki so me fascinirali s svojo voljo, željo in z vsem tem, kar zmorejo, kljub hendikepu.
TOP