Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

LINŠKI PIŠKOTI Z VIKI KREMO ZA JUNAKE 3. NADSTROPJA

Objavljeno:

02/09/2022

Deli:

September je mesec ozaveščanja o otroškem raku in v sklopu dobrodelne akcije Zlati september se mu pridružujemo tudi v Lidlu Slovenija. Tudi letos smo se v duhu dobrodelnosti povezali z dvema slovenskima dobaviteljema – Konditorjem in Petljo. Od prodaje t. i. zlatega izdelka, linških piškotov z Viki kremo, bomo skupaj donirali sredstva za društvo Junaki 3. nadstropja.

Letno v Sloveniji za rakom zboli 70-80 otrok in je drugi najpogostejši vzrok smrti pri otrocih starih 5 do 14 let. Ker bolezen zaznamuje celotno družino, je poslanstvo društva Junaki 3. nadstropja poleg ozaveščanja o otroškem raku tudi nudenje pomoči in opore obolelim otrokom ter njihovim družinskim članom.

Simbol otroškega raka je zlata pentlja, v društvu Junaki 3. nadstropja pa si želijo, da bi si jo v septembru pripelo čim več ljudi in jim tako izrazilo podporo. Ob tem je Katarina Dalla Valle, predsednica nadzornega odbora Junaki 3. nadstropja, povedala: »September je mesec otroškega raka. Oboleli otroci imajo eno največjo željo – ozdraveti. Sicer pa so takšni, kot vsi drugi otroci – želijo biti sprejeti in se igrati z vrstniki. Zlati izdelek v Lidl Slovenija nam izdatno pomaga širiti glas o Junakih, otrocih z rakom, in razbijati tabuje. Hvaležni smo, da je Lidl v sodelovanju s Konditorjem in Petljo, že drugo leto zapored omogočil, da bo zlati izdelek tudi letos sladek in slasten.«

Zlati september tudi v duhu povezovanja z dobavitelji

V Lidlu Slovenija smo se tako za dober namen povezali z dobaviteljem drobnega peciva Konditorjem in podjetjem Petlja, dobaviteljem Viki kreme, ki se akciji pridružuje prvič. Skupaj bomo od vsake prodane škatle linških piškotov z Viki kremo prispevali 0,5 € za društvo Junaki 3. nadstropja.

»Smo izjemno ponosni in veseli, da nas je Lidl Slovenija ponovno povabil k sodelovanju pri tem čudovitem projektu. Po lanski uspešno izvedeni akciji in še globljem razumevanju izzivov, s katerimi se Junaki soočajo, smo letos želeli akcijo še razširiti in tako pričarati še več nasmehov na obrazih naših najmlajših na njihovi poti k okrevanju,« je povedal Marko Bandelj, predstavnik podjetja Konditor.

Nadaljevanje zgodbe z Junaki 3. nadstropja

Zlati september v Lidlu Slovenija obeležujemo drugo leto zapored, ni pa to edino sodelovanje, ki smo ga do sedaj imeli z društvom Junaki 3. nadstropja. Leta 2020 je v okviru donacije Deluxe, ki jo v Lidlu Slovenija že tradicionalno pripravljamo v prazničnem času, na hematološko-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani nastala Soba zaupanja. V začetku letošnjega leta pa je tudi ekipa zaposlenih iz trgovine Ljubljana-Litijska donirala 1000 EUR za nakup izdelkov, ki so na voljo malim junakom in njihovim družinam v času zdravljenja na kliniki.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija01. 10. 2022 By boljsisvet@lidl.si

NAMEN, KI JE DOBER KOT KRUH – SKUPNA PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA

Oktober je v Lidlu Slovenija že tradicionalno obarvan v rožnato. Že tretje leto zapored smo se povezali z našim dobaviteljem Žitom, ki je v svojih pekarnah ustvaril poseben Kruh roza oktober. Kruh se bo v oktobru prodajal izključno v 63 Lidlovih trgovinah, z delom izkupička od njegove prodaje pa bomo skupaj z Žitom podprli Europo Donno Slovenija – Slovensko združenje za boj proti raku dojk.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Poslovni partnerji21. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

TRGOVINE LIDLA SLOVENIJA ODSLEJ TUDI DEMENCI PRIJAZNE TOČKE

Lidl Slovenija se je kot prvi trgovec v Sloveniji pridružil demenci prijaznim točkam Spominčice - Alzheimer Slovenija. Zaposleni v vseh naših trgovinah imajo potrebno osnovno znanje o demenci in so usposobljeni za komunikacijo z osebami z demenco ter jim tako lahko nudijo pomoč v primeru, ko se izgubijo.
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Ponudba10. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z NOVIMI UČNIMI PRIPOMOČKI DO BOLJŠEGA RAZVOJA GLUHIH IN NAGLUŠNIH OTROK

V sklopu letne dobrodelne donacije Deluxe, s katero pod okriljem naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet že vrsto let prispevamo k lepši prihodnosti otrok in mladostnikov, smo ljubljanskemu, mariborskemu in portoroškemu zavodu oziroma centru za gluhe in naglušne predali donacijo za nakup različnih učnih pripomočkov, ki so potrebni za optimalen razvoj gluhih in naglušnih otrok in mladostnikov ter za nudenje ustrezne strokovne pomoči.
TOP