Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

MLADI VINAR SLOVENIJE 2021 JE JAKOB BIZJAK

Objavljeno:

27/01/2022

Deli:

Natečaj Mladi vinar Slovenije 2021, ki ga organizirata Lidl Slovenija in Vinski univerzum, je doživel svoje sklepno dejanje. Znano je namreč ime tistega, ki se bo lahko pohvalil z nazivom najboljšega med slovenskimi vinarskimi upi. Absolutni zmagovalec natečaja je med super finalisti postal Jakob Bizjak, ki je prepričal s svojim vinom Chardonnay. Zmagovalno vino bo predvidoma v začetku pomladi umeščeno na police naših Lidlovih trgovin po celi Sloveniji. Ogled celotne razglasitve je na voljo na tej povezavi.

Strokovna ocenjevalna komisija natečaja Mladi vinar Slovenije je med 30 prijavljenimi vini na natečaj Mladi vinar Slovenije 2021 izbrala sedem finalistov. Med temi smo skupaj s partnerjem natečaja, Vinskim univerzumom, nato izbrali tri super finaliste, po enega iz vsake od treh kategorij – belo, rdeče in peneče vino. Vinska bitka med tremi super finalisti - penečim vinom Pallidia Brut Nature Petre Sanabor, belim Chardonnayem Jakoba Bizjaka in rdečim Cabernet sauvignonom Andreja Erzetiča, sicer lanskega zmagovalca natečaja, je bila na spletni razglasitvi najboljšega med njimi zaključena. Na spletnem dogodku smo v sodelovanju s portalom Ovinu časnika Finance, naziv Mladi vinar Slovenije 2021 nadeli 29-letnemu Jakobu Bizjaku z Domačije Bizjak. S tem se je uspešno zaključil že deveti natečaj za perspektivne mlade slovenske vinarje.

Natečaj Mladi vinar Slovenije spodbuja mlade vinarje

V tradicionalno vinorodni deželi, kot je Slovenija, ni nič nenavadnega, da skušamo mlade vinarje pri njihovem delu motivirati. Ena takih spodbud je ravno natečaj Mladi vinar Slovenije, ki prevzemnikom domačih vinarstev, starih do 35 let, ponuja priložnost, da se preizkusijo v poslovnem svetu, osvojijo nova znanja in svoje vino predstavijo strokovni komisiji, v primeru zmage pa tudi našim kupcem v trgovinah po celi Sloveniji.

Strokovna komisija, ki jo je vodila prof. dr. Tatjana Košmerl iz Biotehniške fakultete, Univerza v Ljubljani, je tokrat med 27 prijavljenimi mladimi vinarji predlagala sedem finalistov. Ker so letos v ocenjevanje prejeli tehnološko dodelana vina z uravnoteženimi okusi, je bila izbira vse prej kot lahka. »Letos so med prejetimi vzorci prevladovala sortna bela vina mlajših letnikov, izrazito sadna, sveža in tehnološko lepo dodelana. Med rdečimi vini smo tako med zvrstmi kot sortnimi vini  prepoznali krasno večplastnost aromatike in uravnoteženost okusov, dozorelost sicer maloštevilnih penin pa si tudi zasluži posebno pohvalo. Ocenjevalni kriterij strokovne komisije je bil strog, a poenoten - pri vseh ocenjenih vzorcih v posamezni kategoriji smo imeli manjši standardni odklon ob istočasni nižji povprečni oceni v primerjavi z lanskim ocenjevanjem,« je povedala predsednica strokovne komisije.

Na naših policah bo letos chardonnay

Absolutni zmagovalec natečaja Jakob Bizjak, je nad zmago navdušen, še posebej nad dejstvom, da je njegov chardonnay obenem prvo belo vino, ki je zmagalo na natečaju. »Moram reči, da sem razglasitev že nestrpno pričakoval, zato sem zmage še toliko bolj vesel. Občutek je res neverjeten. Veselim se poslovne priložnosti, ki mi jo je natečaj omogočil, saj imamo mlado blagovno znamko, ki potrebuje več prepoznavnosti. Na natečaj se bom zagotovo prijavil tudi naslednje leto,« je po zmagi dejal Jakob Bizjak.

Z rezultatom natečaja smo zadovoljni tudi v našem podjetju. Zmagovalno vino bomo na svoje police umestili predvidoma spomladi. »Nadvse smo veseli končnega razpleta natečaja in dejstva, da bomo lahko našim kupcem ponudili novo slovensko vino perspektivnega mladega vinarja. Chardonnay Jakoba Bizjaka se bo tako pridružil več kot 50 slovenskim vinom, ki jih ponujamo v naših trgovinah po celo Sloveniji. Podpora slovenskih perspektivnih mladih vinarjev postaja vedno bolj ena od naših strateških usmeritev,  saj je zanimanje kupcev za ta vina vsako leto večja. To so dokazali tudi predhodni zmagovalci natečaja, saj se nekateri med njimi že redno pojavljajo v naši ponudbi vin,«  je dejal Jure Lasič, vodja nabave vinskega sortimenta v Lidlu Slovenija. Tudi preostali super finalni vini, penina Petre Sanabor, ter cabernet sauvignon Andreja Erzetiča, bosta v letu 2022 za kratek čas in v omejeni količini na voljo našim kupcem.

Zmagovalec ter ostali finalisti natečaja se bodo letos ob ugodnejših epidemioloških razmerah predstavili tudi na posebnem vinsko-kulinaričnem dogodku v organizaciji portala Ovinu.si, obenem pa bodo prisotni tudi na Vinskem univerzumu, največjemu slovenskemu vinskemu festivalu za mlade.

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji22. 12. 2022 By boljsisvet@lidl.si

DANJELA ŠIBAV JE PRVA MLADA VINARKA SLOVENIJE 2022

10. natečaj Mladi vinar Slovenije se je z razglasitvijo absolutne zmagovalke uradno zaključil. Prvič v zgodovini natečaja je naziv najboljše med slovenskimi vinarskimi upi osvojila vinarka, in sicer Danjela Šibav iz Goriških Brd.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji14. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

KDO BO POSTAL NOVA SLOVENSKA VINARSKA ZVEZDA?

Lidl Slovenija skupaj z Vinskim univerzumom že deseto leto zapored prireja natečaj Mladi vinar Slovenije. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo perspektivne mlade vinarje, ki samostojno pridelujejo vino in želijo svoj izdelek predstaviti širši Sloveniji.
Preberi več + Aktualno    Lidlov mladi vinar    Poslovni partnerji01. 12. 2021 By boljsisvet@lidl.si

ZNANI SO SUPER FINALISTI NATEČAJA MLADI VINAR SLOVENIJE

Skupaj z našim partnerjem natečaja Mladi vinar Slovenije Vinskim univerzumom smo konec novembra izbrali tri super finaliste, ki so se v letošnjem natečaju s svojimi vini najbolje izkazali. Strokovna ocenjevalna komisija je predlagala 7 finalistov, izmed katerih smo razglasili po enega super finalista v vsaki od treh kategorij – belo, rdeče in peneče vino.
TOP