Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

MOJCA FURLAN: »ZA NEZAŽELENE MAČJE MLADIČE NI DOVOLJ DOMOV!«

Objavljeno:

14/07/2021

Deli:

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ustvarimo boljši svet v katerem gostimo Mojco Furlan. Po poklicu učiteljica, je v svojem prostem času reševalka, skrbnica, osveščevalka, ozaveščevalka na področju zavrženih živali v Sloveniji. Je predsednica Društva za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski "Reks in Mila", ki obstaja že sedem let.

V Društvu za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski "Reks in Mila" so se povezali prostovoljci, ki vsak dan predano skrbijo za živali brez doma in tiste, ki živijo pri lastnikih, pa ti zanje ne morejo več ustrezno skrbeti.
Mojca brez dlake na jeziku pove, s kakšnimi zgodbami se srečuje društvo vsak dan, predvsem pa opozarja, da je nujno, da smo kot skrbniki živali bolj odgovorni. Opominja, da je v Sloveniji vsako leto poplava nezeželenih mačjih kepic in da za marsikatero pomoč pride prepozno, pa tudi sicer je za vse zavržene mačje mladiče domov žal premalo.

V epizodi tudi o kakcih in ježkih. Mojca Furlan pa spregovori tudi o tem, kako pravilno poskrbeti za živali v vročih dneh ter zakaj je pomembno, da ne nikoli ne pogledamo stran. Poletje je namreč eden najlepših letnih časov, po drugi strani pa letni čas, ki prinaša zelo veliko skrbniških napak. Mojca Furlan pravi: "Vsako žival je treba dati stran od vročine, v hladne prostore, ampak spet ne v prehladne. Če vozimo žival na dopust, ne moremo odpreti oken, da ji bo bolj hladno, saj si tako lahko prehladi ušesa. Ali pa v vodi, ko plava ni dobro, da se pes potaplja, ker je lahko zelo hudo, če pride do okužb ušes. V avtu niti minute ne sme nobena žival čakati. Med tem ko teleforniramo, zgubimo pozornost in pozabimo ... saj vemo kakšni smo. Res nobena žival ne sme biti v avtu niti minute. Konec, ni diskusije! Tako kot otrok ne."

>>Prisluhni podkastu Ustvarimo boljši svet<<

V Sloveniji so številni projekti, enkratni ljudje, katerih poslanstvo je spreminjati ta svet v njegovo boljšo različico. In ravno ti so odličen navdih za naš podkast Ustvarimo boljši svet. Naj bodo vaša in naša spodbuda, iskren navdih pri korakih do boljšega sveta.

Na podkast se lahko naročite na Applovi in Googlovi aplikaciji za podkaste ter na platformah Spotify in Deezer. Prisluhnete pa mu lahko tudi s klikom TUKAJ.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Blog12. 07. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»PARAŠPORTNIKI SO ME FASCINIRALI S SVOJO VOLJO, ŽELJO IN VSEM, KAR ZMOREJO«

Verjetno oz. skoraj zagotovo je bilo v Laškem. Tam je potekal eden od turnirjev v namiznem tenisu za parašportnike, 10 in še več let je od tedaj. Kot novinar Slovenskih novic sem se odpravil po zgodbo, po pogled in utrip v športno areno, ki je sicer redko prišla v medije. Takrat sta me v dvorani Tri lilije prijazno sprejeli in me opremili s prvi informacijami Andreja in Silva Razlag, parašportniki so me fascinirali s svojo voljo, željo in z vsem tem, kar zmorejo, kljub hendikepu.
Preberi več + Blog28. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»V GLAVI SEM NAREDILA KLIK IN SPOZNALA, DA MI NIČ NE MANJKA.«

Pred šestimi leti sem začela igrati odbojko sede, od takrat igram za reprezentanco pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja. Prej niti nisem vedela za zvezo. Odkar pa sem tu, sem spoznala tudi ostale parašporte.
Preberi več + Blog21. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»KDAJ SEM SAM SPOZNAL, DA MI NIČ NE MANJKA?«

Počasi dojemam, kaj se mi je zgodilo v minulem tednu. Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite je obelodanil odločitev, kdo od parakolesarjev potuje na paralimpijske igre v Tokio. Noč pred končno odločitvijo nisem zatisnil oči. Potem pa sem izvedel, da v Tokio potujem prav jaz. Po tihem sem upal, da bo tako. Vedel sem, da sem dobro delal, a ob dobrem delu potrebuješ v športu tudi srečo. Tako je to v življenju, ki me je pripeljalo v parašport.
TOP