Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

MOJCA FURLAN: »ZA NEZAŽELENE MAČJE MLADIČE NI DOVOLJ DOMOV!«

Objavljeno:

14/07/2021

Deli:

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ustvarimo boljši svet v katerem gostimo Mojco Furlan. Po poklicu učiteljica, je v svojem prostem času reševalka, skrbnica, osveščevalka, ozaveščevalka na področju zavrženih živali v Sloveniji. Je predsednica Društva za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski "Reks in Mila", ki obstaja že sedem let.

V Društvu za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski "Reks in Mila" so se povezali prostovoljci, ki vsak dan predano skrbijo za živali brez doma in tiste, ki živijo pri lastnikih, pa ti zanje ne morejo več ustrezno skrbeti.
Mojca brez dlake na jeziku pove, s kakšnimi zgodbami se srečuje društvo vsak dan, predvsem pa opozarja, da je nujno, da smo kot skrbniki živali bolj odgovorni. Opominja, da je v Sloveniji vsako leto poplava nezeželenih mačjih kepic in da za marsikatero pomoč pride prepozno, pa tudi sicer je za vse zavržene mačje mladiče domov žal premalo.

V epizodi tudi o kakcih in ježkih. Mojca Furlan pa spregovori tudi o tem, kako pravilno poskrbeti za živali v vročih dneh ter zakaj je pomembno, da ne nikoli ne pogledamo stran. Poletje je namreč eden najlepših letnih časov, po drugi strani pa letni čas, ki prinaša zelo veliko skrbniških napak. Mojca Furlan pravi: "Vsako žival je treba dati stran od vročine, v hladne prostore, ampak spet ne v prehladne. Če vozimo žival na dopust, ne moremo odpreti oken, da ji bo bolj hladno, saj si tako lahko prehladi ušesa. Ali pa v vodi, ko plava ni dobro, da se pes potaplja, ker je lahko zelo hudo, če pride do okužb ušes. V avtu niti minute ne sme nobena žival čakati. Med tem ko teleforniramo, zgubimo pozornost in pozabimo ... saj vemo kakšni smo. Res nobena žival ne sme biti v avtu niti minute. Konec, ni diskusije! Tako kot otrok ne."

>>Prisluhni podkastu Ustvarimo boljši svet<<

V Sloveniji so številni projekti, enkratni ljudje, katerih poslanstvo je spreminjati ta svet v njegovo boljšo različico. In ravno ti so odličen navdih za naš podkast Ustvarimo boljši svet. Naj bodo vaša in naša spodbuda, iskren navdih pri korakih do boljšega sveta.

Na podkast se lahko naročite na Applovi in Googlovi aplikaciji za podkaste ter na platformah Spotify in Deezer. Prisluhnete pa mu lahko tudi s klikom TUKAJ.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Blog01. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SEPTEMBER JE MESEC JUNAKOV

September je mesec Junakov, mesec otroškega raka. Zlati september. Ne spreglejte Junakov, tudi oni so otroci, želijo si biti sprejeti in videni. Želijo se igrati z zdravimi otroki in vsaj za trenutek pozabiti na skrbi in težave, ki jih prinese bolezen.
Preberi več + Blog17. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

5 KORAKOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Prav vsak od nas ima vpliv, da bo na svetu manj odpadkov ter zavržene hrane. Z majhnimi lahko koraki prispevamo k boljšemu svetu. V Sloveniji še vedno zavržemo 68 kg hrane na osebo vsako leto ...
Preberi več + Blog22. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z OPTIMIZACIJO VREČK ZA KRUH LETNO KAR 9 TON MANJ PLASTIKE

Skoraj ne mine obisk Lidlove poslovalnice, da se v (mojem) nakupovalnem vozičku nebi znašel vsaj en sveže pečen Lidlov pekovski izdelek. Ob vsakem nakupu pa to pomeni tudi uporabo papirnate vrečke s plastičnim okencem in posledično ustvarjanje odpadkov ...
TOP