Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

NAREDIMO TUDI LETOS DOBRODELNE KORAKE ZA TAČKE

Objavljeno:

20/09/2017

Deli:

V Lidlu Slovenija smo se tudi to leto pridružili projektu Koraki za tačke, ki ga po lanskoletni uspešni izvedbi glavnega akterja Mitje Lukša Florjančiča in njegove psičke Bele tudi letos organizira športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never Give Up. 24-urnega športno-humanitarnega dogodka, ki bo potekal 6. in 7. oktobra 2017, se lahko v Ljubljani na trasi okrog Koseškega bajerja udeležite vsi živaloljubci in naredite svoje korake za pomoči potrebne živali.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Fundacija Naš kuža, ki jo vodi priljubljeni slovenski glasbenik Rok Terkaj. Poleg zbiranja hrane in finančnih sredstev je letošnji cilj širiti ozaveščanje glede problematike zapuščenih živali pri nas in spodbujanje potencialnih posvojiteljev, da bi tudi brezdomne živali tako dobile topel in varen dom. Projekt podpira tudi portal Pes moj prijatelj.

Tekaški utrinek z dogodka Koraki za tačke 2016.

Humanitarni projekt »Koraki za tačke« bo letos potekal na trasi okrog Koseškega bajerja in na delu priljubljene ljubljanske Poti spominov in tovarištva. Začetek teka oziroma sprehoda bo v petek, 6. oktobra, ob 16. uri, vsak udeleženec pa bo lahko skupaj s svojim pasjim prijateljem korake prispeval po svojih željah in zmožnostih.  Športno-humanitarna prireditev se bo zaključila v soboto, 7. oktobra, ob 16. uri, z manjšim sklepnim dogodkom, na katerega ste povabljeni vsi ljubitelji živali in športni navdušenci, ki si želite poleg rekreacije narediti še nekaj dobrega za brezdomne živali.

Lansko leto je v okviru projekta Koraki za tačke član društva NGU Mitja Lukša Florjančič s svojo psičko Belo naredil izredno srčno potezo za brezdomne živali. Preizkusil se je na ultramaratonski preizkušnji: v 24-ih urah je namreč pretekel razdaljo vse od Kopra do Ljubljane in Fundaciji Naš kuža pomagal zbirati sredstva in hrano za kosmate tačke.

»Današnji svet zahteva hiter tempo, zato pogosto pozabimo na druge in kdaj, žal, tudi nase. Skrb za sočloveka je mnogokrat zanemarjena, prav tako pa prevečkrat pozabimo tudi na živali, ki so pomemben del naših življenj in si za to zaslužijo iskreno ljubezen in spoštovanje. S projektom Koraki za tačke počasi, a vztrajno korakamo proti našemu cilju – štirinožcem zagotoviti osnovne pogoje za lepše življenje in jim urediti varno zavetje, kjer bodo kosmatinci lahko uživali v vseh pasjih radostih,« je dejal Rok Terkaj, glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Fundacije Naš kuža.

PRIDITE NA DOGODEK IN ZAMIGAJTE SKUPAJ Z NAMI IN PASJIMI PRIJATELJI

Na 24-urnem dogodku se bodo predstavile različne organizacije, ki pomagajo brezdomnim živalim, pasji frizer Bandito z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kosmatince ter izbrana veterinarska postaja Noe, ki bo delila uporabne nasvete in odgovarjala na vprašanja. Zbrane bo v soboto popoldne na zaključnem dogodku s svojimi spevnimi rimami zabaval Trkaj, poskrbljeno pa bo tudi za sadni prigrizek in druženje s pasjimi prijatelji.

Simpatičen utrinek z dogodka Koraki za tačke 2016

NA DOGODKU SE BODO PREDSTAVILI

Društva in organizacije na dogodku Koraki za tačke

Fundacija Naš kuža skrbi za vsa zavetišča in društva, ki so se nam odzvali in pritrdili k sodelovanju. Trkaj je o Fundaciji povedal: »Naše delo je, da društva med seboj povezujemo, da prejeta sredstva, razdelimo med vsa zavetišča, zavode in društva, ki so pomoči potrebna, saj oni najbolj pomagajo kužkom. Živali imamo vsi zelo radi, zavedamo pa se, da je v Sloveniji veliko problematike in da nekateri lastniki ali nočejo ali pa ne morejo skrbeti za svoje pse, zato jih rajo dajo v zavetišča ali pa jih pustijo na cesti. Ker raje ukrepamo kot le gledamo, smo stopili v akcijo. V ožji ekipi nas je 7, imamo pa veliko prijateljev po vsej Sloveniji. 6. in 7 .10. se bomo z veseljem odzvali povabilu Lidla Slovenija in društva Never Give up, tekli, bili prisotni na dogodku, tudi zarepali in se imeli fino. Vabljeni vsi, ki imate radi štirinožne kosmatince in verjamete v to, da je svet z njimi veliko bolj lepši, kot če bi bili sami.«

ODPMŽ (Obalno društvo proti mučenju živali) je društvo z dolgoletno tradicijo, saj obstaja že skoraj 50 let. O sebi so povedali: »Pomagamo vsem živalim, ki so pomoči potrebne. Sicer se največ res ukvarjamo s psi in mačkami, pa vendar skozi leto rešujmo tudi galebe in druge ptice, ježe, glodalce, ne odrečemo pa pomoči niti kakšni divji živali. Pred dobrimi 20 leti smo sami postavili prvo obalno zavetišče, iz katerega smo se nato preselili v občinsko zavetišče v Svetem Antonu, ki smo ga upravljali dobrih 13 let. Čeprav zadnji 2 leti nimamo podpore lokalne skupnosti, s pomočjo naših podpornikov uspešno rešujemo živali še naprej.«

Animal Angels o sebi pravijo: »Smo neprofitna in v celoti prostovoljna organizacija. Od drugih slovenskih društev za zaščito živali se razlikujemo v tem, da pomagamo živalim, azilom, društvom in posameznikom tudi izven naših meja. Najbolj pomembno se nam zdi, da doma v Sloveniji pomagamo zavetiščem ter socialno ogroženim posameznikom, ki imajo doma žival, vendar zanjo ne morejo skrbeti. Naše poslanstvo je pomagati brezdomnim, zlorabljenim in zanemarjenim živalim. Rešujemo pse in muce z ulic, poskrbimo za cepljenja, sterilizacije in kastracije ter živali nameščamo v začasne ali stalne domove. Naša naloga je tudi, da osveščamo ljudi in prijavljamo neodgovorna ravnanja z živalmi.«

Društvo Srce za bulle in sorodne pasme je začelo kot majhna skupina prostovoljcev, ki je izdelovala izdelke, majice, slike, torbice s podobami kužkov in jih prodajala na stojnicah z namenom zbiranja sredstev za reševanje zavrženih kužkov. O sebi so med drugim povedali: »Z rednimi objavami o našem delu na facebooku se je skupina večala, pridruževali so se nam novi člani iz vse Slovenije in kmalu smo postali močno društvo, ki pokriva že vso slovenijo, z več kot 10.000 sledilci na facebooku, ki nam dnevno javljajo iz svojih koncev, kje se nahajajo živali, ki so zanemarjene, nam pošiljajo fotografske in video materiale kot dokaz, lahko hitro in učinkovito pomagamo po vsej Sloveniji. Uradno delujemo kot registrirano društvo, pse damo v posvojitev izključno s posvojitveno pogodbo, psi gredo od nas šele, ko so v celoti urejeni – cepljeni, sterilizirani oz. kastrirani. Zavzemamo se za odgovorno lastništvo, za šolanje lastnikov o pravi vzgoji določene pasme psov, velik pomen damo vzgoji in rehabilitaciji zanemarjenih in zlorabljenih kužkov. Z našimi posvojenci smo od začetka do konca, to pomeni, dokler jim ne najdemo doma, kasneje pa tudi preverjamo stanje psa v novem domu.«

Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski je društvo za pomoč tistim, ki ne znajo govoriti, se pritoževati, pisati protestnih ali zahvalnih pisem. Kljub temu pa prosijo za pomoč, ko trpijo, in so neizmerno hvaležne za vsako drobno pozornost. Lajka si želi predvsem to, da bi bile zavržene in zapuščene živali obravnavane enako kot vsi ostali hišni ljubljenčki ali pasemski psi ter mačke. Lajka dela na osveščanju ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do življenja, do odsotnosti trpljenja ter da je vsako življenje neprecenljivo ne glede na rodovnik, pasmo, starost ali barvo dlake. Ljudem skuša prikazati in dokazati, da so živali, posvojene iz zavetišča, ravno tako ljubeče in sposobne vzgoje ter socializacije, četudi te pred namestitvijo v zavetišče niso bile deležne. Pravijo, da je ni živali, ki se je ne bi dalo prevzgojiti! Vsekakor pa je na prvem mestu potrebna odgovornost vsakega posameznika, da ob opaženem zlorabljanju in mučenju živali ravna skladno s svojo etiko, moralo in seveda z zakonom.

Na dogodku se nam bo pridružil tudi pasji salon Bandito, ki bo nudil manjše storitve za vaše kosmatinčke. V salonu pa vašemu ljubljenčku nudijo celotno nego, ki vsebuje striženje, kopanje, čiščenje ušes, striženje krempljev in drugo.

Na dogodku boste srečali tudi veterinarski Center Plevnik iz Logatca, ki deluje že 13 let, 2 leti nazaj se jim je pridružila še VeterinaNOE iz Radomelj, ki bo za kosmatinčke skrbela na dogodku in bo na voljo za različne nasvete. Specializirani so za zdravljenje malih živali, zdravijo pa tudi eksotične živali. Opravljajo laboratorijsko diagnostiko, rentgen, ultrazvok, skoraj vse operacije na mehkih tkivih, kot je sterilizacija, kastracija, operacije na mehurju, črevesju, entropij, ektropij, solzne žleze na očeh, odstranitve tumorjev in ortopedijo. Njihovo poslanstvo je prijaznost, strokovnost in skrb za živali.

KAKO LAHKO POMAGATE PRI PROJEKTU KORAKI ZA TAČKE?

Pri projektu Koraki za tačke lahko sodelujete z udeležbo na dogodku, donacijami sredstev ali pasje/mačje hrane.

  • Poleg obiska in prostovoljnega prispevka je možno pomagati tudi s finančnimi sredstvi preko poslanega sms-a s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.*
  • Na dogodku lahko prispevate tudi pakirano pasjo ali mačjo hrano.
  • Lahko se udeležite nagradne igre, ki bo potekala na dogodku ali sodelujete pri srečelovu za praktične nagrade.

Vsa zbrana sredstva v okviru projekta Koraki za tačke bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Fundacija Naš kuža.

V Lidlu Slovenija smo glavni podporniki celotnega projekta, saj se zavedamo, kako pomembno je ustvariti lepši svet tudi za živali, ki živijo v pomanjkanju in upanju na čisto pravi dom. Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svoje odgovornosti do živali in se do njih obnašal tako, kot si človeku najboljši prijatelji to zaslužijo.

Prispevajte po svojih zmožnostih tudi vi in nam pomagajte razveseliti toplega objema željne štirinožce. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo boljši jutri, za kar nam bodo ljubki kosmatinci nepopisno hvaležni.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija    Roza oktober02. 10. 2023 By boljsisvet@lidl.si

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP