Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

»NIČ MI NE MANJKA, NAJ SE IGRE ŽE ZAČNEJO«

Avtor:

Franc Pinter Ančo

Objavljeno:

14/06/2021

Deli:

Pred nami parašportniki je vrhunec sezone, štiriletnega ciklusa, zadnji traja pet, pred nami so paralimpijske igre, ki se v Tokiu začnejo 24. avgusta. Ta vikend smo imeli vnovič skupne priprave v Ljubljani, kjer sva s Frančkom Gorazdom Tirškom trenirala pod taktirko naše trenerke Polone Sladič. Veselimo se tekmovanja.

Pandemija gor ali dol, če imaš željo, lahko tudi treniraš. Seveda pa je dolgočasno, če nisi s 'sparing partnerji' na strelišču. To je mogoče najbolj kritično, da nimaš neposrednega stika s sotekmovalci. Na srečo so se vrnili skupni treningi, kjer pilimo formo, delamo.

V teh dneh oz. tednih se veliko govori in piše o nas. Verjamem, da ste vsi opazili kampanjo Nič mi ne manjka, kjer sodelujeta Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite ter Lidl Slovenija. V čast in zadovoljstvo nam je, da nas je podprla taka korporacija, kot je Lidl, ki tako pomaga širiti glas o nas, o parašportu. Verjamem, da bomo tudi tako koga od mladih s kampanjo Nič mi ne manjka navdušili, predvsem pa smo dali ljudem vedeti, da jim morda resnično nič ne manjka. Vse je glavi, jaz pravim.

Sam sem zapisan parašportu že več kot 40 let. Ko sem bil star 24 let, sem postal paraplegik, pri nesreči sem si zlomil hrbtenico. Ko sem se „sestavljal“, je bil eden od ciljev, ob družini, tudi parašport. Nisem pa začel s strelstvom, ampak z atletiko, kjer sem tudi prvič tekmoval kot parašportnik, metal sem kopje. Potem sem rekreativno poskusil še druge športe. Leta 1986, ko so bile v Ljubljani male paralimpijske igre, sem bil v strelstvu tretji. Kolajno mi je tedaj podelil Milan Kučan. Ni me pustilo ravnodušnega, posvetil sem se parastrelstvu. Leta 1991 sem prišel do prve kvote za paralimpijske, leta 1992 sem nastopil v Barceloni. Jeseni 2019 sem prišel do svoje osem vozovnice. Nič mi ne manjka, naj se igre že začnejo!

Blog zapis je nastal v sklopu kampanje Nič mi ne manjka.

Avtor profilne fotografije je Miha Kačič, vir naslovne fotografije blog zapisa pa je Adobe Stock.

Avtor:

Franc Pinter Ančo

 

Franc Pinter Ančo, parastrelec, paralimpijec in dobitnik štirih paralimpijskih kolajn.

Blog zapisi izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi Lidla Slovenija ali uredništva boljsi-svet.si. Besedila avtorjev niso lektorirana.
Vam je vsebina všeč? Imate pripombe, pohvale ali priporočila? Veseli bomo vašega mnenja. Pišete nam lahko na: boljsisvet@lidl.si. 

POVEZANI PRISPEVKI

Preberi več + Blog12. 07. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»PARAŠPORTNIKI SO ME FASCINIRALI S SVOJO VOLJO, ŽELJO IN VSEM, KAR ZMOREJO«

Verjetno oz. skoraj zagotovo je bilo v Laškem. Tam je potekal eden od turnirjev v namiznem tenisu za parašportnike, 10 in še več let je od tedaj. Kot novinar Slovenskih novic sem se odpravil po zgodbo, po pogled in utrip v športno areno, ki je sicer redko prišla v medije. Takrat sta me v dvorani Tri lilije prijazno sprejeli in me opremili s prvi informacijami Andreja in Silva Razlag, parašportniki so me fascinirali s svojo voljo, željo in z vsem tem, kar zmorejo, kljub hendikepu.
Preberi več + Blog28. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»V GLAVI SEM NAREDILA KLIK IN SPOZNALA, DA MI NIČ NE MANJKA.«

Pred šestimi leti sem začela igrati odbojko sede, od takrat igram za reprezentanco pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja. Prej niti nisem vedela za zvezo. Odkar pa sem tu, sem spoznala tudi ostale parašporte.
Preberi več + Blog21. 06. 2021 By boljsisvet@lidl.si

»KDAJ SEM SAM SPOZNAL, DA MI NIČ NE MANJKA?«

Počasi dojemam, kaj se mi je zgodilo v minulem tednu. Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite je obelodanil odločitev, kdo od parakolesarjev potuje na paralimpijske igre v Tokio. Noč pred končno odločitvijo nisem zatisnil oči. Potem pa sem izvedel, da v Tokio potujem prav jaz. Po tihem sem upal, da bo tako. Vedel sem, da sem dobro delal, a ob dobrem delu potrebuješ v športu tudi srečo. Tako je to v življenju, ki me je pripeljalo v parašport.
TOP