Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

»Nič mi ne manjka, razen vaše glasne podpore«

Dolgoletni partnerji Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS-SPK) smo združili moči v kampanji, s katero želimo pozornost javnosti usmeriti na slovenske parašportnike in njihove zavidljive uspehe, hkrati pa med ljudmi širiti zavest, da sami lahko premagajo vse ovire, ki so jim na poti pri uresničevanju ciljev in notranjih hrepenenj. Parašportniki, ki sodelujejo v kampanji, nam sporočajo, da jim nič ne manjka. Šport ne pozna telesnih oviranosti, le pomanjkanje volje in motivacije.

Navdih za kampanjo, ki v ospredje postavlja slovenske parašportnike in njihove dosežke, je bil nekdanji paralimpijski zvezdnik Darko Đurić, ki je pred časom v intervjuju za Delo z novinarko Vesno Milek dejal: »Nikoli se nisem počutil, da mi kaj manjka«. Parašportniki nam iz dneva v dan dokazujejo, da šport ne pozna oviranosti. V bazenu, na tekaški progi ali na košarkarskem igrišču štejejo volja, želja in trud, ki si ga vložil v treninge. Kampanja »Nič mi ne manjka« zato ozavešča javnost, da šport ne izbira telesa, ampak le posameznike, ki imajo jasno postavljene cilje, hkrati pa so pripravljeni trdo delati za svoje uspehe. »V Lidlu Slovenija od leta 2016 z velikim spoštovanjem in občudovanjem spremljamo parašportnike in njihove uspehe, predvsem pa nas ti izjemni posamezniki navdušujejo po človeški plati. Njihove zgodbe nas spomnijo, da ovire ne živijo v telesu, temveč v naših glavah in zmagovalec je vsakdo, ki jih uspe preseči. Zato ta kampanja ni samo poziv, da poiščemo notranjo motivacijo, temveč tudi, da odkrijemo svoje vrzeli in se z njimi soočimo – na področju športne aktivnosti ali kjer koli drugje v življenju,« je dejal Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija.

V pričakovanju paralimpijskih iger

V spotu kampanje »Nič mi ne manjka« je uporabljena himna parašportnikov Ta tempo, ki jo je pred dobrim letom ustvaril Rok Terkaj – Trkaj, režijo spota pa je prevzel Miha Kačič, podpisan tudi pod uradni videospot himne.

Kampanja je hkrati tudi uvertura v napeto pričakovanje paralimpijskih iger, ki se bodo poleti odvile v Tokiu. Slovenija premore pet paralimpijskih kvot. Potniki za Tokio pa bodo letos lovili že 50. kolajno za Slovenijo na paralimpijskih igrah. Slovenski parašportniki si v boju za zmagovalne odre želijo predvsem glasne podpore navijačev, za kar bodo skrbele tudi številne naše aktivnosti Lidla Slovenija, ki se bodo zvrstile v naslednjih mesecih.

Športne navade je potrebno vzgojiti že v mladosti

Vzgajanje zdravih športnih navad je pomembno že pri otrocih in mladostnikih, zato v Lidlu Slovenija skupaj z Zvezo ŠIS-SPK že 5. leto skupaj ustvarjamo in razvijamo program Postani športnik, ki je namenjen spreminjanju pogleda na šport, ozaveščanju javnosti in razbijanju predsodkov o vključevanju mladih invalidov v športne programe. »Prednosti športnega udejstvovanja so dobro znane, med ljudmi z oviranostmi pa ima šport še večji vpliv na boljše počutje, saj omogoča boljšo kakovost življenja in dviguje samozavest. S programom Postani športnik želimo ustvariti boljše pogoje za mlade športnike invalide, ki že danes dokazujejo, kako daleč segajo njihove zmožnosti. S tem, ko jim zagotavljamo ustrezen način vključevanja v športne aktivnosti in jih obenem motiviramo za redno telesno aktivnost vzgajamo srečne posameznike in bodoče dobitnike paralimpijskih medalj,« je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Dejan Fabčič je parašportnik, v športni panogi lokostrelstvo. V teh dneh in tednih se pripravlja na svoj morebitni že tretji nastop na paralimpijskih igrah. Ima potrjeno normo za paralimpijske igre v Tokiu, si pa mora Slovenija (posledično tudi on sam) priboriti kvoto za nastop v tej panogi.

Ročni parakolesar Anej Doplihar je kandidat za nastop na letošnjih paralimpijskih igrah v Tokiu. Vse do oktobra 2017 je bil uspešen motokrosist. Potem pa mu je nesreča na motokros progi spremenila življenja. Zavoljo poškodbe hrbtenjače je nove izzive našel v parašportu.

Lara Nedeljković je paraplesalka, s plesom pa je začela leta 2017 v Plesnem klubu Zebra Ljubljana, ki je edini v Sloveniji, ki se ukvarja s plesom na vozičkih. Zadnja tri leta se po parketu vrti s soplesalcem Klemnom Dremljem, beležita pa odmevne rezultate in uspehe.

Senta Jeler je pred dvanajstimi leti ostala brez noge. Odbojko sede igra šest let. Sento letos oktobra čaka s Slovenijo nastopa na evropskem prvenstvu v Turčiji, prihodnje leto pa še svetovno prvenstvo na Kitajskem, kamor pa se Slovenija še mora, a zmore uvrstiti.

Tim Žnidaršič Svenšek je paraplavalec. Danes je na svetu 10 takih, ki imajo tak par rok, kot jih premore Tim.  Tim je kandidat za nastop na paralimpijskih igrah v Tokiu, v prihodnjem tednu ga čaka nastop na evropskem prvenstvu na Madeiri.

Avtor vseh petih fotografij je Peter Giodani.

POVEZANI PRISPEVKI

OdbojkaPreberi več + Družba    Paralimpijci11. 05. 2021 By boljsisvet@lidl.si

SLOVENSKI PARAŠPORTNIKI SPOROČAJO: NIČ NAM NE MANJKA

Parašportniki nam iz dneva v dan dokazujejo, da šport ne pozna oviranosti. V bazenu, na tekaški progi ali na košarkarskem igrišču štejejo volja, želja in trud, ki si ga vložil v treninge. Kampanja »Nič mi ne manjka« zato ozavešča javnost, da šport ne izbira telesa, ampak le posameznike, ki imajo jasno postavljene cilje, hkrati pa so pripravljeni trdo delati za svoje uspehe.
Preberi več + Aktualno    Paralimpijci26. 08. 2020 By boljsisvet@lidl.si

HIMNA SLOVENSKIH PARAŠPORTNIKOV KONČNO DOBILA TUDI URADNI VIDEOSPOT

zvajalec skladbe Trkaj Nekaj mesecev potem, ko je slovenski raper Trkaj skupaj z Zvezo za šport invalidov - Slovenskim paralimpijskim komitejem in nami, zvezinim zlatim partnerjem Lidlom Slovenija predstavil novo himno slovenskih parašportnikov, je skladba dobila še uradni videospot.
Preberi več + Aktualno    Družba    Paralimpijci05. 06. 2020 By boljsisvet@lidl.si

POKLON ŠPORTNIMA LEGENDAMA

Kot ponosni podpornik slovenskih parašportnikov, smo pri Lidlu Slovenija na novinarski konferenci Zveze za Šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja proslavili uspehe dveh navdihujočih parašportnikov, ki sta svojo športno kariero uradno zaključila.
TOP