Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

ODŠTEVAMO DO PARALIMPIJSKIH IGER V TOKIU

Objavljeno:

28/08/2019

Deli:

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred našo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020. Slabo leto do otvoritve iger je odštevalnik zagnal paralimpijec Jože Okoren, dobitnik bronaste kolajne v metu diska na Paralimpijskih igrah 1972 v Nemčiji. Na dogodku so veleposlanik Japonske nj. eksc. Masaharu Yoshida in drugi gostje podprli slovenske parašportnike kandidate v njihovih prizadevanjih za najžlahtnejša športna odličja in skupaj z njimi začeli odštevati do tega velikega dogodka. Po uradnem delu so športnice in športniki invalidi obiskovalcem predstavili košarko na vozičkih in parakolesarstvo. Pred našim Lidlom na Toplarniški ulici bo en mesec na ogled tudi razstava izbranih paralimpijskih športov.

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. Sodelovalo bo okrog 4.500 športnic in športnikov, ki se bodo v 540 dogodkih merili v 22 športnih panogah. Slovenija bo imela na Japonskem priložnost osvojiti že 50. paralimpijsko kolajno, slovenski športniki invalidi pa prav v teh dneh, tednih in mesecih pospešeno lovijo ustrezne norme, ki jih bodo pripeljale med kandidate za udeležbo na igrah. Z razkritjem odštevalnika do paralimpijskih iger so simbolno otvorili začetek paralimpijskega leta, v katerem bo ZŠIS-PK večji del energije in aktivnosti usmerila v priprave na ta pomemben dogodek.

ZŠIS-PK, partnerji in veleposlanik Japonske nj. eksc .g. Masaharu Yoshida. Foto: Pigac.si

O pripravah in željah na ta velik dogodek sta na dogodku spregovorila prva slovenska potnika na Paralimpijske igre – paraplavalec Darko Đurić in parakolesar Gregor Habe. Darko Đurić se je na igrah že preizkusil, za Habeta pa bo to prvo srečanje s tako velikim športnim tekmovanjem. Dogodku ob razkritju odštevalnika se je pridružil tudi veleposlanik Japonske nj. eksc. Masaharu Yoshida, ki je vsem kandidatom za paralimpijske igre zaželel veliko uspehov. »Beseda paralimpijski je bila prvič uporabljena prav v Tokiu na igrah leta 1964. Zelo se trudimo, da bodo igre v Tokiu omogočile ljudem, še posebej telesno oviranim, doseči svoje sanje. Z namenom, da tekmujočim zagotovimo najboljše okoliščine za uresničenje njihovih potencialov, obiskovalcem pa izjemno izkušnjo, pripravili učinkovit varnostni in transportni sistem. Stadion in druge objekte smo načrtovali tako, da bodo dostopni vsem. Želimo si, da bo organizacija olimpijskih iger skupaj s paralimpijskimi povečala družbeno participacijo invalidov in igre 2020 resnično spremenila v “srečanje skupnih upov in sanj,« je še dodal.

Pomembna podpora ZŠIS-PK

Osrednje poslanstvo ZŠIS-PK je izboljšati status športnikov in športa invalidov ter izboljšati dostopnost športnih programov ter prilagojenih športnih objektov. V Lidlu Slovenija kot zlati sponzor že vrsto let prepoznavamo njihov velik potencial, skupaj z ZŠIS-PK pa smo razvili uspešen program Postani športnik, s katerim vzpostavljamo dolgoročni sistem za večje vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti. »S programom Postani športnik beležimo že prve dobre rezultate – v športne programe se namreč vključuje vse več mladih, prav tako pa se na Zvezo obrača vedno več staršev, ki jih zanima, kako lahko svoje otroke vključijo v športne aktivnosti. To je tudi naš namen in z aktivnostmi v tej smeri bomo nadaljevali še naprej. Prepričan sem, da bo prav kateri od njih čez nekaj let sam posegel po odličjih na paralimpijskih igrah,« je dejal Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija.

Z leve Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija, Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija, Peter Razpotnik, član uprave Loterije Slovenija in Gregor Mauko, generalni direktor Toyota Adria. Foto: Pigac.si

Otroci iz okoliških vrtcev so preizkusili parašporte. Foto: Pigac.si

Pred Lidlom na Toplarniški bo en mesec na ogled razstava izbranih paralimpijskih športov. Foto: Pigac.si

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov in je na dogodku dobil nov navdih. Foto: Pigac.si

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Paralimpijci16. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

PONOVNO ZLATA LEJA GLOJNARIČ IN BRONASTA IRIS BREGANSKI

Leja Glojnarič je osvojila novo olimpijsko zlato, tokrat v skoku v višino, slovenski uspeh pa je s tretjim mestom tudi tokrat dopolnila Iris Breganski.
Preberi več + Aktualno    Paralimpijci09. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LEJA GLOJNARIČ OLIMPIJSKA PRVAKINJA V MNOGOBOJU, IRIS BREGANSKI BRONASTA

Leja Glojnarič je postala olimpijska prvakinja v mnogoboju, slovenski uspeh pa je dopolnila še Iris Breganski, ki je osvojila bronasto medaljo.
Preberi več + Aktualno    Paralimpijci29. 04. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SPOZNAJMO SLOVENSKE PREDSTAVNIKE NA OLIMPIJADI GLUHIH 2022

​V Braziliji je vse nared za začetek 24. olimpijade gluhih, ki bo med 1. in 14. majem potekala v brazilskem mestu Caxias do Sul. Kot ponosni podpornik Zveze za šport invalidov vam z veseljem predstavljamo 4 parašportnike, za katere bomo v naslednjih dneh stiskali pesti.
TOP