Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

OSMA KNJIŽICA RECIKLIRANA KUHARIJA

Objavljeno:

17/04/2023

Deli:

V sklopu natečaja Hrana ni za tjavendan, ki ga v Lidlu Slovenija ponosno podpiramo, smo tudi letos, skupaj z Ekošolo, pripravili novo, že osmo knjižico z enostavnimi, recikliranimi recepti.

Tokratno izdajo Reciklirane kuharije sestavlja 20 izvirnih recikliranih receptov. Reciklirana kuharija nam ponuja enega najučinkovitejših načinov za zmanjševanje količine zavžene hrane, saj nam s svojimi recepti daje predloge, kako uporabiti ostanke hrane in iz njih poustvariti okusne jedi.

Kot boste sami lahko prebrali, domišljija zares ne pozna meja. Ker pa vemo, da tudi najbolj veščim kuharjem tu in tam zmanjka idej za pripravo jedi, tokrat vseh osem knjižic objavljamo na enem mestu.

Vabljeni, da si jih brezplačno naložite, vsekakor pa bomo zelo veseli, če boste na družbenih omrežjih delili tudi slike jedi, ki jih boste s pomočjo naših knjižic pripravili. Slike označite z #HranaNiZaTjavendan.

Kaj še čakate? Zavežite predpasnik, zavihajte rokave, prižgite štedilnik in se prepustite ustvarjanju okusnih jedi! Naj hrana sodi le na krožnik, ne v smeti.

Pa dober tek!

Knjižice lahko prelistate ali prenesete s klikom na spodnje fotografije:

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Za manj zavržene hrane17. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

KAKO PRAVILNO SHRANJEVATI ŽIVILA, DA BODO OSTALA ČIM DLJE SVEŽA?

Našo prehrano sestavljajo različne kategorije živil, ki popestrijo dnevni jedilnik in poskrbijo za dovoljšen vnos raznolikih hranil, vitaminov in mineralov, potrebnih za ohranjanje našega zdravja. Ob prihodu iz trgovine nas živila, kot so sadje in zelenjava, testenine, meso, ribe, jajca in še kaj, čakajo, da jih pospravimo na njihovo mesto. A kam jih postaviti, da bodo ta ostala čim dlje sveža in primerna za uživanje? Pravilno shranjevanje lahko močno vpliva na daljšo obstojnost živil, s čemer lahko tudi vi pridobite dodaten čas, za pripravo svoje najljubše jedi brez zavržkov.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane14. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE 24. APRILA RAZGLASILA ZA SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Na pobudo partnerjev projekta, ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin zavržene hrane je Vlada RS na včerajšnji seji sprejela Sklep o razglasitvi slovenskega dne brez zavržene hrane, ki ga bomo, kot že pretekli dve leti, obeleževali 24. aprila. Na ta dan bodo vsako leto potekale različne aktivnosti, povezane s preprečevanjem izgub hrane in odpadne hrane.
Preberi več + Aktualno    Hrana ni za tjavendan    Okolje    Za manj zavržene hrane06. 04. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ZMAGOVALNI PLAKATI NATEČAJA DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Z natečajem za najboljše plakate ob dnevu brez zavržene hrane smo skupaj s TAM-TAM Inštitutom in partnerji pozvali oblikovalce k zasnovi družbeno odgovornih plakatov, ki bodo ozaveščali o problematiki zavržene hrane in spodbujali k pozitivnim spremembam.
TOP