Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Urša Zgojznik in Katja Sreš, Ekologi brez meja: "Prepreči pol kilograma smeti, prepreči en odvržen jogurt!"

Objavljeno:

16/02/2022

Deli:

Vsak Slovenec na leto proizvede skoraj pol tone komunalnih odpadkov. Res veliko odpadkov, ki se kljub vsemu ozaveščanju ne zmanjšujejo kaj prida. Na spletu lahko najdemo podatek, da je koronsko leto 2020 prineslo celo povečanje praktično vseh odpadkov – sploh se je povečala količina hrane, ki jo mečemo v smeti.

V novi epizodi podkasta Ustvarimo boljši svet z gostjama Uršo Zgojznik in Katjo Sreš iz Ekologov brez meja skušamo razvozlati, kako se lahko zmanjševanja odpadkov, naših sledi, ki jih z odpadki puščamo v svetu, loti vsak izmed nas.
Ekologi brez meja delujejo od leta 2009, med njihove gotovo najbolj odmevne akcije spada Očistimo Slovenijo. Začetki društva so bili zelo zagnani, aktivistični, a kaj kmalu so ugotovili, da je akcija le akcija in da se je potrebno z odpadki ukvarjati bolj sistematično. Sicer bo vedno znova potrebno čistiti Slovenijo. Lotili so se številnih projektov z različnimi organizacijami, da so nagovorili jedro težav z željo, da do odpadkov ne bi prihajalo. A začeti mora vsak pri sebi, zato v podkastu o tem, kako se tega lotevata sami, kako se lahko tega lotevamo vsi.

Na podkast se lahko naročite na Applovi in Googlovi aplikaciji za podkaste ter na platformah Spotify in Deezer.

Vir fotografije: osebni arhiv

Povezani podkasti

TOP