Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Urša Zgojznik in Katja Sreš, Ekologi brez meja: "Prepreči pol kilograma smeti, prepreči en odvržen jogurt!"

Objavljeno:

16/02/2022

Deli:

Vsak Slovenec na leto proizvede skoraj pol tone komunalnih odpadkov. Res veliko odpadkov, ki se kljub vsemu ozaveščanju ne zmanjšujejo kaj prida. Na spletu lahko najdemo podatek, da je koronsko leto 2020 prineslo celo povečanje praktično vseh odpadkov – sploh se je povečala količina hrane, ki jo mečemo v smeti.

V novi epizodi podkasta Ustvarimo boljši svet z gostjama Uršo Zgojznik in Katjo Sreš iz Ekologov brez meja skušamo razvozlati, kako se lahko zmanjševanja odpadkov, naših sledi, ki jih z odpadki puščamo v svetu, loti vsak izmed nas.
Ekologi brez meja delujejo od leta 2009, med njihove gotovo najbolj odmevne akcije spada Očistimo Slovenijo. Začetki društva so bili zelo zagnani, aktivistični, a kaj kmalu so ugotovili, da je akcija le akcija in da se je potrebno z odpadki ukvarjati bolj sistematično. Sicer bo vedno znova potrebno čistiti Slovenijo. Lotili so se številnih projektov z različnimi organizacijami, da so nagovorili jedro težav z željo, da do odpadkov ne bi prihajalo. A začeti mora vsak pri sebi, zato v podkastu o tem, kako se tega lotevata sami, kako se lahko tega lotevamo vsi.

Vir fotografije: osebni arhiv

Na podkast se lahko naročite na Applovi in Googlovi aplikaciji za podkaste ter na platformah Spotify in Deezer, epizode pa so naložene tudi na Lidlovem Youtube kanalu.

 

Omejitev odgovornosti:
Objavljena stališča in mnenja gostov ter voditeljic(e) v podkastu »Ustvarimo boljši svet« (v nadaljevanju podkast) ne izražajo stališč družbe Lidl Slovenija d.o.o. k.d. (v nadaljevanju Lidl Slovenija).
Objavljene informacije v podkastu so splošne, informativne narave in ne predstavljajo individualnega zdravniškega ali strokovnega mnenja druge vrste. Uporaba objavljenih informacij je na lastno odgovornost poslušalca.
Lidl Slovenija ne prevzema odgovornosti za morebitne poškodbe, nezgode ali druge situacije, nastale zaradi izvedbe predlogov ali idej, navedenih v podkastu.
Vsebina podkasta je predmet avtorskih pravic. Dovoljena je uporaba avdio posnetka le v nekomercialne namene in sicer: nalaganje in elektronska hramba ter deljenje na socialnih omrežjih.
Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, spreminjanje ali prirejanje vsebine avdio posnetka podkasta, je nedovoljeno.

Povezani podkasti

TOP