Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

PODPORA ZDRUŽENJU EUROPA DONNA SLOVENIJA S KRUHOM ROZA OKTOBER

Objavljeno:

02/10/2023

Deli:

V Lidlu Slovenija smo že četrto leto zapored oktober obarvali v rožnato barvo. V mesecu, ki je posvečen ozaveščanju o raku dojk smo se s posebnim kruhom, poimenovanim Kruh roza oktober, ki ga je zasnoval naš dobavitelj Žito, ponovno odločili podpreti Europo Donno – Slovensko združenje za boj proti raku dojk. Kruh je v mesecu oktobru ekskluzivno na voljo v vseh Lidlovih 66 trgovinah.

Letošnji hlebček s hrustljavo skorjico ter svežo in kompaktno sredico so Žitovi peki pripravili iz 100% pirine polnozrnate moke, ki vsebuje visok delež vlaknin.

Vsak prodani hlebček poveča donacijo

Od vsakega prodanega hlebčka bomo skupaj z Žitom donirali 50 centov za podporo programu ROZA*, ki ponuja psihosocialno podporo bolnicam, obolelim za rakom dojk in raki rodil, ter njihovim bližnjim. »V Združenju Europa Donna Slovenija skupaj s podjetjema Lidl in Žito želimo s svojimi sporočili o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka doseči čim več posameznikov. Z rednim mesečnim samopregledovanjem dojk in odzivanjem na presejalne programe namreč lahko prispevamo k zgodnjemu odkrivanju bolezni, saj je rak dojk dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj,« je poudarila Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija.

Skrb za zdravje zaposlenih je temelj naše strategije dobrega počutja

V Lidlu Slovenija se zavedamo, da so naši sodelavci ključni za uspešno poslovanje, zato vsak dan naredimo veliko, da se dobro počutijo. V letošnjem letu smo zastavili tudi strategijo dobrega počutja, ki smo jo poimenovali Dober lajf v sklopu katere izvajamo številne aktivnosti, ki so namenjene ohranjanju zdravja Lidlovk in Lidlovcev. Med drugim nudimo brezplačne preglede pri specialistih, organiziramo sadne dneve in zdrave zajtrke. Ena izmed bolj pomembnih je tudi ozaveščanje o preventivnih ukrepih za zdravje, med katerimi je tudi ozaveščanje o zdravju dojk. Prvo sredo v oktobru bomo tako za sodelavke in sodelavce pripravili roza zajtrk, katerega zvezda bo ravno pirin Kruh roza okrober, skozi celoten mesec pa bodo na voljo različne ozaveščevalne vsebine  o pravilnem samopregledovanju dojk.

* Program ROZA je razvojni program z vsebinami, orodji in ukrepi za psihosocialno opolnomočenje in zdravo aktivacijo žensk z izkušnjo raka dojk in rodil, ki vključuje tudi svojce in bližnje. Cilj programa je doseganje boljšega psihosocialnega zdravja, zmanjševanje neenakosti v zdravju, izboljšanje kakovosti življenja s poudarkom na psihosocialni obravnavi in pomoči bolnicam, njihovim svojcem in bližnjim ter ozaveščanje širše javnosti.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 11. 2023 By boljsisvet@lidl.si

ČAROBNI PRAZNIKI V LIDLU SLOVENIJA

V prazničnem času želimo v Lidlu pričarati posebne trenutke. Zato skupaj pričenjamo letošnjo praznično kampanjo, ki smo jo poimenovali »Čarobnost praznikov«. Akcijo najdete v naših trgovinah, na televiziji, družbenih omrežjih in v naši aplikaciji Lidl Plus.
Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Mi smo Lidl Slovenija    Okolje    Za manj zavržene hrane29. 09. 2023 By boljsisvet@lidl.si

LIDL SLOVENIJA Z OZAVEŠČANJEM, OPTIMIZACIJAMI IN DONACIJAMI SKUPAJ S PARTNERJI ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Danes obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani. Ob tej priložnosti sta Lidl Slovenija in Skupina Etri v središču Ljubljane pripravila degustacijo jedi iz presežkov hrane, ki nastajajo v okviru inovativnega koncepta Mini tovarna. Lidl Slovenija poleg tega nadaljuje s svojimi prizadevanji na področju zmanjševanja količin zavržene hrane.
TOP