Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

POMEŽIK SONCU

V Lidlu Slovenija se pridružujemo dobrodelni akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije.

V Lidlu Slovenija smo tudi letos pristopili k sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v dobrodelni akciji Pomežik soncu. V maju in juniju bomo od vsakega prodanega izdelka iz redne ponudbe znamke Lupilu in Cien Kids (nekdaj Cien Baby) prispevali 10 centov za letovanje otrok s posebnimi potrebami.

Pomežik soncu je program, ki ga ZPMS izvaja neprekinjeno od leta 1999. Namenjen je otrokom, katerim starši zaradi različnih socialnih stisk ne morejo omogočiti počitnic, zadnjih nekaj let pa gre na letovanje tudi približno 50 otrok s posebnimi potrebami. Veseli smo, da lahko pripomoremo k nasmehe na obraze otrok, ki si žal počitnic v okviru družine ne morejo privoščiti pa tudi otrokom s posebnimi potrebami, ki za letovanje potrebujejo nekoliko drugačno organizacijo.

V maju in juniju 2023 bomo v Lidlu Slovenija z zbranimi sredstvi od prodaje otroških izdelkov iz redne ponudbe Lupilu in Cien Kids (nekdaj Cien Baby) otrokom s posebnimi potrebami, ki potrebujejo spremljevalca, omogočili nekaj dni sproščenih počitniških dni.

Humanitarni akciji se lahko priključi vsakdo, in sicer tako, da na 1919 pošljejo SMS-sporočilo s ključno besedo POMEZIK5 (darujete 5 EUR).

V maju in juniju bomo od vsakega prodanega izdelka iz redne ponudbe znamke Lupilu in Cien Kids prispevali 10 centov za letovanje otrok s posebnimi potrebami.

Pretekla sodelovanja

V sklopu Pomežika soncu smo v  letu 2021 s humanitarno prodajno akcijo z Lidlovimi izdelki Lupilu in Cien Kids zbrali sredstva za kar 385 brezskrbnih počitniških dni.

V sklopu humanitarne akcije Družine nas potrebujejo smo zbrali 11.500 evrov, ki smo jih donirali Zvezi prijateljev mladine Slovenije za pomoč družinam v stiski zaradi COVID-19. Prav tako smo poskrbeli za donacijo šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Že drugo leto zapored je naš Zdravko Lidl skupaj s prijatelji poskrbel za prav posebno šolsko beležko. Tudi letos je bila dobrodelna, saj smo del od prodaje šolske beležke namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) za pomoč družinam v stiski.

Pred pričetkom novega šolskega leta smo Lidlovke in Lidlovci zbirali šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin, za katere skrbi Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Vsak nekaj otrokom smo želeli omogočiti lažji pričetek in jim predati kakšno potrebščino, ki si bi jo sicer težje privoščil. Donacijo smo predali na dveh lokacijah – v SSC Maribor in v upravni stavbi v Komendi.

TOP