Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

Pozitivni odnosi s poslovnimi partnerji so za nas bistvenega pomena. Zato gradimo na konstruktivnem sodelovanju z dobavitelji, številnimi organizacijami in drugimi skupinami po celotni verigi. V dolgoročnih in zaupanja vrednih partnerstvih si prizadevamo razviti najboljšo rešitev za doseganje in zagotovitev naših visokih standardov kakovosti. Ideje, znanje in izkušnje naših poslovnih partnerjev bogatijo naša dejanja in s tem zavezanost trajnosti.

NAŠA NAČELA PRI POSLOVANJU S POSLOVNIMI PARTNERJI

SKLADNOST POSLOVANJA

S svojim poslovnimi partnerji sodelujemo profesionalno in spoštljivo. Naši odnosi temeljijo na spoštovanju, poštenosti, zanesljivosti in zaupanju. Še posebej smo pozorni na skladnost na vseh področjih.
V naš Kodeks ravnanja je vključena tudi integriteta del vseh pogodb z našimi poslovnimi partnerji po vsem svetu. Partnerje spodbujamo in podpiramo, da delujejo v skladu s pravili in v smeri trajnosti. Več o naši zavezanosti dobavni verigi lahko izveste v področju "Dobavna veriga Non food izdelkov".

PARTNERSKI POSLOVNI ODNOSI

Dolgoročni in poslovni odnosi, ki temeljijo na partnerstvu, olajšajo vsakodnevno delo, zagotavljajo visoko kakovost blaga in vodijo k načrtovanju varnosti naših partnerjev in zadovoljstva za naše stranke. Želimo si zgraditi dolgoročne odnose z dobavitelji, ki podjetjem omogočajo uspešno rast. Za nas to pomeni tudi, da vsi, ki sodelujejo v dobavni verigi, od proizvajalcev surovin do naših logističnih partnerjev, dobro sodelujemo.
Prepričani smo, da lahko le v sodelovanju z organizacijami civilne družbe, strokovnjaki in drugimi podjetji dosežemo učinkovite in dolgoročne izboljšave, zlasti ko gre za vprašanja trajnosti. Zato se povezujemo z ustreznimi akterji, sodelujemo s številnimi pobudami za še tesnejša sodelovanja in sklepamo partnerstva z več zainteresiranimi stranmi ali sodelujemo v obstoječih projektih. Lidl je ustanovni član foruma za trajnostni kakav (s sedežem v Nemčiji) in že dolga leta član odbora.

KORPORATIVNA DOLŽNOST SKRBNEGA RAVNANJA PRI NABAVI IZDELKOV

»Krepitev človekovih pravic in njihovo spoštovanje razumemo kot temeljno obveznost države, gospodarskih subjektov in vsakega posameznika v enaki meri. Svojo korporativno dolžnost skrbnega ravnanja pri spoštovanju človekovih pravic na področju nabave vidimo kot dinamičen razvojni proces. Zato redno preverjamo in nadgrajujemo izjavo o temeljnih načelih družbe. Vanjo bomo vključili tudi okoljska tveganja, ki izhajajo iz naše dejavnosti, in ustrezne ukrepe za njihovo omejevanje.«

ŠE VEČ INFORMACIJ

Človekove pravice

Človekove pravice so pravice vseh ljudi. V celotni dobavni verigi se osredotočamo na posameznike in skupaj s partnerji smo zavezani k doslednemu varovanju človekovih pravic. Več o človekovih pravicah na tej povezavi.

Dobavna veriga NON FOOD dobaviteljev

Pri Lidlu naročamo blago pri dobaviteljih z vsega sveta. Pomembno je, da dobro poznamo svoje poslovne partnerje, saj lahko le tako vemo, kje in kako so naši izdelki izdelani. Več o dobaviteljih neprehrambnih izdelkov si preberite tukaj.

TOP