Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

PRED LIDLOVO TRGOVINO OTVORITEV PARALIMPIJSKEGA ODŠTEVALNIKA

Objavljeno:

26/08/2019

Deli:

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. Sodelovalo bo okrog 4500 športnic in športnikov, ki se bodo v 540 dogodkih merili v 22 športnih panogah. Slovenija bo imela na Japonskem priložnost osvojiti že 50. paralimpijsko kolajno. Parašportnice in parašportniki zato v teh dneh, tednih in mesecih pospešeno lovijo ustrezne norme, ki jih bodo pripeljale v krog kandidatov za nastop.

To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Ob tej priložnosti bodo parašportnika kandidata za paralimpijske igre paraplavalec Darko Đurić in parakolesar Gregor Habe ter vodja paralimpijske odprave dr. Boro Štrumbelj spregovorili o svojih pripravah in željah za ta velik športni dogodek. Športnicam in športnikom invalidom bodo srečo zaželeli tudi veleposlanik Japonske, nj. eksc. Masaharu Yoshidav.d. generalne direktorice Direktorata za šport Poljanka Pavletič Samardžija ter predstavniki sponzorjev Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskega komiteja.

Odštevalnik bo slavnostno odprl paralimpijec Jože Okoren, dobitnik bronaste paralimpijske kolajne v metu diska l. 1972. Po uradnem delu nam bodo športnice in športniki invalidi predstavili košarko na vozičkih in parakolesarstvo.

Utrinek iz leta 2016 z razstave Energija navdiha v Arboretumu.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Paralimpijci16. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

PONOVNO ZLATA LEJA GLOJNARIČ IN BRONASTA IRIS BREGANSKI

Leja Glojnarič je osvojila novo olimpijsko zlato, tokrat v skoku v višino, slovenski uspeh pa je s tretjim mestom tudi tokrat dopolnila Iris Breganski.
Preberi več + Aktualno    Paralimpijci09. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

LEJA GLOJNARIČ OLIMPIJSKA PRVAKINJA V MNOGOBOJU, IRIS BREGANSKI BRONASTA

Leja Glojnarič je postala olimpijska prvakinja v mnogoboju, slovenski uspeh pa je dopolnila še Iris Breganski, ki je osvojila bronasto medaljo.
Preberi več + Aktualno    Paralimpijci29. 04. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SPOZNAJMO SLOVENSKE PREDSTAVNIKE NA OLIMPIJADI GLUHIH 2022

​V Braziliji je vse nared za začetek 24. olimpijade gluhih, ki bo med 1. in 14. majem potekala v brazilskem mestu Caxias do Sul. Kot ponosni podpornik Zveze za šport invalidov vam z veseljem predstavljamo 4 parašportnike, za katere bomo v naslednjih dneh stiskali pesti.
TOP