Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

PRED LIDLOVO TRGOVINO OTVORITEV PARALIMPIJSKEGA ODŠTEVALNIKA

Objavljeno:

26/08/2019

Deli:

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. Sodelovalo bo okrog 4500 športnic in športnikov, ki se bodo v 540 dogodkih merili v 22 športnih panogah. Slovenija bo imela na Japonskem priložnost osvojiti že 50. paralimpijsko kolajno. Parašportnice in parašportniki zato v teh dneh, tednih in mesecih pospešeno lovijo ustrezne norme, ki jih bodo pripeljale v krog kandidatov za nastop.

To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Ob tej priložnosti bodo parašportnika kandidata za paralimpijske igre paraplavalec Darko Đurić in parakolesar Gregor Habe ter vodja paralimpijske odprave dr. Boro Štrumbelj spregovorili o svojih pripravah in željah za ta velik športni dogodek. Športnicam in športnikom invalidom bodo srečo zaželeli tudi veleposlanik Japonske, nj. eksc. Masaharu Yoshidav.d. generalne direktorice Direktorata za šport Poljanka Pavletič Samardžija ter predstavniki sponzorjev Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskega komiteja.

Odštevalnik bo slavnostno odprl paralimpijec Jože Okoren, dobitnik bronaste paralimpijske kolajne v metu diska l. 1972. Po uradnem delu nam bodo športnice in športniki invalidi predstavili košarko na vozičkih in parakolesarstvo.

Utrinek iz leta 2016 z razstave Energija navdiha v Arboretumu.

POVEZANE NOVICE

OdbojkaPreberi več + Družba    Paralimpijci11. 05. 2021 By boljsisvet@lidl.si

SLOVENSKI PARAŠPORTNIKI SPOROČAJO: NIČ NAM NE MANJKA

Parašportniki nam iz dneva v dan dokazujejo, da šport ne pozna oviranosti. V bazenu, na tekaški progi ali na košarkarskem igrišču štejejo volja, želja in trud, ki si ga vložil v treninge. Kampanja »Nič mi ne manjka« zato ozavešča javnost, da šport ne izbira telesa, ampak le posameznike, ki imajo jasno postavljene cilje, hkrati pa so pripravljeni trdo delati za svoje uspehe.
Preberi več + Aktualno    Paralimpijci26. 08. 2020 By boljsisvet@lidl.si

HIMNA SLOVENSKIH PARAŠPORTNIKOV KONČNO DOBILA TUDI URADNI VIDEOSPOT

zvajalec skladbe Trkaj Nekaj mesecev potem, ko je slovenski raper Trkaj skupaj z Zvezo za šport invalidov - Slovenskim paralimpijskim komitejem in nami, zvezinim zlatim partnerjem Lidlom Slovenija predstavil novo himno slovenskih parašportnikov, je skladba dobila še uradni videospot.
Preberi več + Aktualno    Družba    Paralimpijci05. 06. 2020 By boljsisvet@lidl.si

POKLON ŠPORTNIMA LEGENDAMA

Kot ponosni podpornik slovenskih parašportnikov, smo pri Lidlu Slovenija na novinarski konferenci Zveze za Šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja proslavili uspehe dveh navdihujočih parašportnikov, ki sta svojo športno kariero uradno zaključila.
TOP