Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

PREDSTAVITEV SLOVENSKE PARALIMPIJSKE REPREZENTANCE

Objavljeno:

10/08/2021

Deli:

​Športni predah v Tokiu ne bo trajal dolgo. Čez 15 dni se namreč začenjajo 16. paralimpijske igre. Slovenski paralimpijci so se pred odhodom na igre predstavili pred poslovalnico na Toplarniški ulici v Ljubljani. Spoznajte sedem parašportnikov, ki bodo v Tokiu lovili že 50. slovensko medaljo na paralimpijskih igrah.

SEDEM SLOVENCEV V ŠESTIH ŠPORTIH

Slovensko ekipo tokrat sestavlja sedem športnikov v šestih panogah. Večina se je na igre uvrstila prek kvalifikacij ali z doseženimi normami, nekateri pa tudi s posebnimi vabili prirediteljev.

NA IGRAH BODO NASTOPILI:

Foto: Peter Giodani

1. Franc Pinter, parastrelstvo

Franc Pinter Ančo je prava legenda parašporta v Sloveniji in širše. Parašportu je zapisan že več kot 40 let, to pa bodo njegove že 8. paralimpijske igre, na katerih je zbral vse skupaj že 4 medalje.

Franček Gorazd Tiršek, parastrelstvo

Pred parastrelcem Frančkom Gorazdom Tirškom so tretje pralimpijske igre. V Londonu, leta 2012 , in v Riu, leta 2016, je osvojil srebrni medalji. Njegova pričakovanja za letos so seveda velika. Je po dveh srebrnih medaljah čas za zlato?

Tim Žnidaršič Svenšek, paraplavanje

17- letni paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek je debitant na letošnjih paralimpijskih igrah. Tim želi na igrah dokazati sebi in drugim, kaj vse zmore. Njegov cilj je, da se na 50 metrov delfin spusti pod 36 sekund, na 100 metrov hrbtno pa pod minuto in 25 sekund.

 Anej Doplihar, parakolesarstvo

28-letni Anej Doplihar je še en debitant na letošnjih igrah. Nastopal bo na cestni dirki in v kronometru. Anej pravi, da bodo igre največja stopnica v njegovi karieri.

Dejan Fabčič, paralokostrelstvo

Dejan Fabčič je pravi fenomen. Odhaja že na svoje tretje paralimpijske igre v tretjem različnem športu. Od leta 2002 se ukvarja s tekmovalnim parašportom. Začel je s plavanjem, nadaljeval s parakajakom, zdaj pa ga čaka tekmovanje v paralokostrelstvu. V Tokiu bo lovil svojo prvo paralimpijsko medaljo. Dejan bo tudi letošnji zastavonoša.

Henrik Plank, paraatletika-met diska

V atletsko areno se po letu 2012 vrača metalec diska Henrik Plank. Prvič je tekmoval na igrah leta 2008 v Pekingu, kjer je bil 9. v metu diska, 10. v metu kopja ter 13. v suvanju krogle. V Londonu je tekmoval v metu kopja in suvanju krogle, zdaj pa je osredotočen le na disk. Tudi Henrik bo lovil svojo prvo medaljo.

Luka Trtnik, paranamizni tenis

Po Mateji Pintar Pustovrh imamo Slovenci vnovič potnika v namiznem tenisu. To je postal 23-letni Luka Trtnik, ki se veseli svojih prvih iger. Pravi, da ni še povsem dojel, da res potuje v Tokio. Pot v Tokio pa je zanj tudi potrditev, da je na dobri poti!

NA OGLED POSEBNA RAZSTAVA 

V neposredni bližini odštevalnika smo, skupaj z Zvezo za šport invalidov -Slovenskim paralimpijskim komitejem, otvorili priložnostno razstavo Navijamo za naše paralimpijce ter posadili japonsko češnjo. Simbolično so jo zalili japonski veleposlanik v Sloveniji Hiromiči Matsušima, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenija –  Slovenskega paralimpijskega komiteja Damijan Lazar ter ponosni pokrovitelji Zveze ŠIS-SPK, med katerimi je že od leta 2016 tudi Lidl Slovenija.

Za sreco smo posadili japonsko cesnjo.jpg

PRIPRAVLJENI NA NAVIJANJE?

Paraolimpijske igre v Tokiu bodo potekale od 24. avgusta do 5. septembra. 

Vabljeni, da preberete tudi blog zapise, ki so nastali v sklopu kampanje Nič mi ne manjka in kje so strnjeni tudi nekateri spomini iz preteklih olimpijskih iger in tekmovanj. Več s klikom TUKAJ.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Blog01. 09. 2022 By boljsisvet@lidl.si

SEPTEMBER JE MESEC JUNAKOV

September je mesec Junakov, mesec otroškega raka. Zlati september. Ne spreglejte Junakov, tudi oni so otroci, želijo si biti sprejeti in videni. Želijo se igrati z zdravimi otroki in vsaj za trenutek pozabiti na skrbi in težave, ki jih prinese bolezen.
Preberi več + Blog17. 05. 2022 By boljsisvet@lidl.si

5 KORAKOV ZA MANJ ZAVRŽENE HRANE

Prav vsak od nas ima vpliv, da bo na svetu manj odpadkov ter zavržene hrane. Z majhnimi lahko koraki prispevamo k boljšemu svetu. V Sloveniji še vedno zavržemo 68 kg hrane na osebo vsako leto ...
Preberi več + Blog22. 02. 2022 By boljsisvet@lidl.si

Z OPTIMIZACIJO VREČK ZA KRUH LETNO KAR 9 TON MANJ PLASTIKE

Skoraj ne mine obisk Lidlove poslovalnice, da se v (mojem) nakupovalnem vozičku nebi znašel vsaj en sveže pečen Lidlov pekovski izdelek. Ob vsakem nakupu pa to pomeni tudi uporabo papirnate vrečke s plastičnim okencem in posledično ustvarjanje odpadkov ...
TOP