Sledite nam!

Lidl facebook  Lidl instagram  Lidl twitter

PRI NAS NADETE LE ŠE JAJCA Z MINIMALNIM STANDARDOM HLEVSKE REJE

Objavljeno:

02/03/2023

Deli:

Statistični podatki kažejo, da povprečen Slovenec porabi 12 kg jajc na leto (vir: SURS), kar je nekaj manj kot 4 jajca na teden. Tudi prihajajočo veliko noč si ne moremo predstavljati brez jajc, kajne?

6 let od naše zaveze

Letos mineva že 6 let, odkar smo se v Lidlu Slovenija zavezali, da bomo v naših trgovinah kupcem ponujali le še sveža jajca z minimalnim standardom hlevske reje, čeprav so jajca iz razširjene baterijske reje v Sloveniji zakonsko še vedno dovoljena. S 1. 7. 2017 smo to zavezo tudi uresničili.

Tesno sodelujemo s slovenskimi dobavitelji

Trudimo se, da kupcem, ki se čedalje bolj zavedajo pomena trajnostno pridelanih živil, ponujamo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Prav zato smo z našima dobaviteljema jajc, podjetjema Meja Šentjur in Ramuta, sklenili dogovor za bolj trajnostno proizvodnjo jajc in jima omogočili dovolj časa za prilagoditev in nemoten prehod na nov način pridelave. Pri tem smo sledili trendom in primerom dobrih praks iz tujine, saj tako pridelana sveža jajca že ponujajo v Lidlu Avstrija, Nemčija, Švica, Belgija, Španija, Nizozemska, Danska, Finska in Švedska.

Trajnostne zaveze smo nadgradili

V naših poslovalnicah so kupcem na voljo izključno sveža jajca slovenskega porekla. Šli smo še korak dlje in si zadali cilj, da bodo do leta 2020 tudi vsi izdelki lastnih blagovnih znamk, ki vsebujejo jajca, proizvedeni izključno iz svežih jajc z minimalnim standardom hlevske reje. Ob koncu poslovnega leta 2020 smo ta cilj tudi uresničili.

Tudi v prihodnosti bomo naša prizadevanja za zagotavljanje primerne trajnostne nabave svežih jajc in izdelkov iz njih, vseskozi nadgrajevali. Aktivno bomo sodelovali z dobavitelji, dopolnjevali naš nabor izdelkov, ki bo vključeval jajca iz hlevske reje, in sprejemali nove ukrepe ter bomo tako še naprej z majhnimi koraki ustvarjali boljši svet.

POVEZANE NOVICE

Preberi več + Aktualno    Družba    Mi smo Lidl Slovenija02. 06. 2023 By boljsisvet@lidl.si

NOVA SEZONA PODKASTA USTVARIMO BOLJŠI SVET

Nova, že tretja sezona podkasta Ustvarimo boljši svet prinaša novosti: nove navdihujoče goste in znanja bosta odslej nabirali dve voditeljici - Tina Cipot in Urška Ahac. S podkastom bosta sledili njuni misiji za boljši svet: da ga ustvarimo v svojem najbližjem krogu, v svoji družini - z gibanjem, športom, povezovanjem in doživetji!
Preberi več + Aktualno    Družba    Ustvarimo boljši svet za ljudi v stiski03. 05. 2023 By boljsisvet@lidl.si

POMEŽIK SONCU 2023 IN ZBIRALNE KOŠARE V VSEH LIDLOVH TRGOVINAH

Tudi letos smo pristopili k sodelovanju k dobrodelni akciji Pomežik soncu. V maju in juniju bomo tako od vsakega prodanega izdelka iz redne ponudbe znamke Lupilu in Cien Kids prispevali 10 centov za letovanje otrok s posebnimi potrebami pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).
Preberi več + Aktualno    Družba21. 02. 2023 By boljsisvet@lidl.si

DONACIJSKA KARAVANA DELUXE SKLENILA POT V LJUBLJANI

Bogatejši za izraze hvaležnosti, topline in nepozabne vtise smo v ljubljanski porodnišnici sklenil podeljevanje tradicionalne donacije Deluxe. V okviru donacije in ob 15. obletnici podjetja na slovenskem trgu smo tokrat vsem slovenskim porodnišnicam podarili grelno gnezdece za prezgodaj rojene otroke, porodnišnica v Ljubljani pa je kot največja porodnišnica v Sloveniji prejela dve grelni gnezdeci. Skupaj so se slovenske porodnišnice razveselile 15 grelnih gnezdec.
TOP