Brkati november v znamenju dobrodelnosti in preventive

V Lidl Slovenija letos v sklopu svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet kot podpornik sodelujemo z društvom OnkoMan, ki zbira sredstva za nakup simulatorja operacij benigne hiperplazije prostate in raka na sečnem mehurju.

Že sedmo leto zapored v Lidlu Slovenija, v novembru izvajamo številne aktivnosti v sklopu najbolj brkatega meseca v letu, v ospredje pa letos še posebej postavljamo dobrodelnost in preventivo. Letos začenjamo akcijo malo drugače in konkretno – z jajci.

Dobrodelno in brkato v Lidlu Slovenija

V Lidlu Slovenija bomo letos v novembru od vsake prodane škatle BIO svežih jajc namenili 10 centov društvu OnkoMan, ki zbira sredstva za nakup simulatorja operacij benigne hiperplazije prostate in raka na sečnem mehurju.**

Z nalepkami ‘Ne pozabi na jajca‘ pa nagovarjamo moške k skrbi za svoje zdravje in k večji preventivi. Statistike kažejo, da moški še vedno posvečajo premalo pozornosti svojemu zdravju in preventivi. Moški premalokrat odvržejo lupino lažne moči in sprejmejo svojo ranljivost, zato vsako leto v sklopu naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet poskušamo na različne načine spreminjati njihovo miselnost in jih opominjati na pomen skrbi za svoje zdravje.

Kot je že v navadi, smo k dobrodelnosti povabili tudi svoje sodelavce. Pozvali smo jih, da za en mesec odložijo brivske aparate in svojim brkom pustijo prosto pot, ter se s poslano sliko svojih brkov konec meseca potegujejo za naziv Lidlovega naj brkača 2019. Od vsake poslane fotografije bomo še dodatno namenilo 10 evrov v skupni donacijski fond.

Brkati november – pomembna je preventiva

Prav tako pa letos aktivno sodelujemo z Onkološkim društvom OnkoMan. Kot uvod v letošnji brkati november so prvi novembrski ponedeljek organizirali tiskovno konferenco v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Predstavniki društva in specialisti so se pogovarjali o stanju slovenske urologije in ozaveščanju moških. Poleg ozaveščanja o moškem zdravju je bil poudarek na zgodnjem odkrivanju in pravočasnemu zdravljenju raka na prostati ter raka na modih. Letošnje aktivnosti bodo namenjene zbiranju sredstev za nakup tehnične opreme. Natančneje za nakup simulatorja operacij benigne hiperplazije prostate in raka na sečnem mehurju.

 
Novinarska konferenca v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Foto: OnkoMan

Tretjo novembrski soboto, 16. novembra 2019 bo društvo OnkoMan v športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana, tudi v sodelovanju z Lidlom Slovenija, zaznamoval najbolj brkati mesec ter se skupaj s člani in podporniki preizkusil v izzivu “RCL ‘MA JAJCA. Pripravljajo 12 urni WOD, ki je težavnostno primeren prav za vse. Čez dan se bo zvrstilo več treningov, vsa zbrana denarna sredstva pa bodo namenjena društvu OnkoMan. Dogodka se bodo udeležili tudi paralimpijci iz Zveze za šport invalidov Slovenije.

Že naslednji dan, 17. novembra 2019 bo ob 20. uri v SiTi Teatru v Ljubljani dobrodelna gledališka komedija »Slovenec in pol«. Predstava, ki bo z zabavnimi skeči moške opominjala na skrb za zdravje. Zadnji ponedeljek v novembru bo še zaključno predavanje v Fiztone centru v Ljubljani.

 

** Zaradi narave proizvodnje, tj. ekološke proizvodnje, je količina razpoložljivega živila omejena. Zbiranje sredstev bo potekalo v novembru od 2. novembra dalje do odprodaje zalog.

Povej svoje mnenje:

Brkati november v znamenju dobrodelnosti in preventive

V Lidl Slovenija letos v sklopu svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet kot podpornik sodelujemo z društvom OnkoMan, ki zbira sredstva za nakup simulatorja operacij benigne hiperplazije prostate in raka na sečnem mehurju.