Dan ambasadorjev zdravja Lidla Slovenija

V Lidlu Slovenija veliko pozornosti posvečamo promociji zdravja na delovnem mestu. Vsaka poslovalnica in vsak oddelek v podjetju ima vsaj enega ambasadorja zdravja, ki ostale sodelavce spodbuja in osvešča k bolj zdravemu načinu življenja. Enkrat letno se ambasadorji zdravja našega podjetja srečajo na dogodku, na katerem si zmenjajo izkušnje, pridobijo novo znanje s področja zdravja in zdravega načina življenja ter sklenejo dogovore za prihajajoče leto.

Tema letošnjega posveta, ki je potekal v Thermani Laško, je bila pomen zavedanja, da smo za svoje zdravje v prvi vrsti najbolj odgovorni sami. Še posebej veliko pozornosti je bilo namenjene skrbi za zdravo hrbtenico, zato so se ambasadorji zdravja seznanili tudi z aktivnostmi, ki pripomorejo k bolj zdravemu načinu dela.

Za svoje zdravje smo v prvi vrsti odgovorni sami, je v uvodnem nagovoru poudaril tudi generalni direktor našega podjetja Gregor Kosi. »Naše podjetje s projektom promocije zdravja, s spodbujanjem skrbi za zdravje in aktivnostmi na področju gibanja in prehrane dela, predvsem pa z doslednim spoštovanjem vseh zakonskih obveznosti na področju varstva pri delu, z izobraževanjem in obveščanjem dela prvi korak. A je od našega lastnega zavedanja o pomenu zdravega načina življenja, od naše volje in ravnanja odvisno, kako bo z našim zdravjem v prihodnje,« je povedal.

_MPP9556_1

Tudi predavatelji so bili letos polni odličnega znanja in predvsem izkušenj. Poseben gost, ki je ogrel srca vseh prisotnih na dogodku, je bil Primož Jeralič, odličen parakolesar in član paraolimpijske ekipe, ki bo odpotovala jeseni v Rio na Paraolimpijske igre. Primož ne pozna besede »ne zmorem«, ne pozna izgovorov in ne pozna meja. Pravzaprav pravi, da so te le v glavah. Je ročni kolesar, ki je sposobnost hoje izgubil, ko si je pred osmimi leti v smučarski nesreči poškodoval hrbtenico. S svojim nastopom in neomajno energijo je pustil izjemen vtis.

_MPP0009_1

Za zdravo hrbtenico so pomembne raztezne vaje!

Lidlova osebna trenerka iz projekta Vitalnica, Hana Verdev, ki je vodila tudi jutranje ogrevanje na mostu čez Savinjo, je ambasadorje zdravja seznanila s pomenom redne telovadbe, ki pa mora biti pravilna. Pojasnila je zakaj gibanje na delovnem mestu ni dovolj in zakaj je za zdravo hrbtenico potrebno narediti raztezne vaje že takoj zjutraj. Ključno je, da s tem pridobimo več energije za opravljanje dela, aktivnosti in izzivov skozi ves dan.

_MPP0035_1

Tudi Andrej Marolt, pooblaščenec za varstvo pri delu v Lidlu Slovenija, je podal svoja opažanja, ki jih je pridobil z obiskom zaposlenih v poslovalnicah, pisarnah in v skladišču. Prisotni so se v sliki in besedi lahko prepričali, da se je navodil za varno dvigovanje bremen potrebno obvezno držati.

_MPP9915_1

O posledicah, ki sledijo nepravilnemu dvigovanju bremen z usločenim hrbtom, je spregovorila tudi redna gostja naših dni ambasadorjev zdravja dr. med. Barbara Peče Breznik. Pravi, da je dvigovanje z usločenim hrbtom že samo po sebi skoraj zagotovo boleče, obstaja pa tudi velika verjetnost, da pride do poškodb. Zato priporoča, da dvigujemo z ravnim hrbtom, da smo pri tem dosledni in se nadzorujemo, kako to počnemo, ter da redno izvajamo vaje.

Zdravo naj bo tudi na krožniku.

Kot vedno, je bilo nekaj besed namenjenih tudi pomenu zdrave prehrane. Čez vsebino nas je popeljala doc. dr. Jasna Bertoncelj z Biotehniške fakultete. Podala name je priporočila za zdravo prehranjevanje, kolikokrat tedensko je priporočeno jesti meso, ribe, zelenjave in ostale skupine prehranskih izdelkov, ter svetovala, kaj naj sestavlja zdrav krožnik.

Lidl Slovenija – Zdravo podjetje

Čeprav se v podjetju Lidl Slovenija preko promocije zdravja vsi ambasadorji z različnimi aktivnostmi trudijo, da bi dvignili zdravje vseh zaposlenih na višji nivo, pa je seveda vsak izmed nas najbolj odgovoren za svoje zdravje. Samo eno imamo – poskrbimo za to dragocenost!

_MPP9870_1

 

 

Povej svoje mnenje:

ODLIČNA ENERGIJA NA DNEVU AMBASADORJEV ZDRAVJA

V objemu narave, stran od mestnega vrveža in v zavetrju vsakodnevnih izzivov, so se Lidlovci in Lidlovke srečali z namenom ustvarjanja boljšega sveta in še bolj zdravega jutri zase, za svoje sodelavce, prijatelje in družino.

ŽE DRUGO LETO MED NAJBOLJŠIMI ZAPOSLOVALCI NA SVETU

Ponosni smo, da je mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute našemu podjetju podelila certifikata Top Employer Slovenija 2018 in Top Employer Europe 2018. Certifikata smo v Lidlu Slovenija prejeli že drugič zapored, in sicer za odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene ter za skrb za pozitivno in prijetno delovno okolje.

Lidlov piknik: Bilo je čarobno!

Resnično lahko sklenemo: na letošnjem Lidlovem pikniku je bilo čarobno! Več kot 2000 se nas je zbralo – Lidlovk in Lidlovcev z našimi najdražjimi – in preživeli smo prekrasen dan. V najboljši družbi, na čudoviti lokaciji, ob okusni hrani, številnih presenečenjih, dobri glasbi in sproščenem vzdušju. Za piko na i pa nam je ugodilo še vreme. Boljšega dne si preprosto ne bi mogli zamisliti.

USTVARJALI SMO NEPOZABNE SPOMINE

Ta vikend je v Pacugu potekala delovna akcija, ki že dolgo ni več samo to. V samo dveh dneh je več kot 70 Lidlovk in Lidlovcev ustvarilo ogromno priložnosti za nepozabne spomine. Spomine za otroke, ki bodo tam preživljali počitnice in tudi vse nas, ki smo se jih odločili ustvariti.

ŽE PETIČ SMO SE DOBILI NA DNEVU AMBASADORJEV ZDRAVJA

V sredo, 17. 5. 2017 je potekal že peti dan ambasadorjev zdravja. Na gradu Jable se je zbralo skoraj 70 ambasadorjev zdravja, zanimivosti in strokovno znanje pa so nam predajali tako sodelavci kot tudi zunanji strokovnjaki iz medicine, športa in medosebnih odnosov.