Do 26. septembra v Arboretumu na ogled fotografska razstava o paraolimpijcih »Energija navdiha«

Kako ujameš navdih? Tako, da se prepustiš nepremagljivi energiji, ki jo izžarevajo neverjetni posamezniki, ekipe in njihove zgodbe. Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) smo prepričani, da so slovenski paraolimpijski športniki neizmeren vir navdiha. Zato smo skupaj z ZŠIS-POK v Arboretumu Volčji Potok pripravili prav posebno fotografsko razstavo na prostem z naslovom »Energija navdiha«, s katero želimo pokazati njihovo energijo, predanost, motivacijo in vztrajnost, s katero presegajo meje, ki jih je prednje postavilo življenje in ki jih vodi k športnim in osebnim dosežkom. Razstava Energija navdiha bo na ogled vse do 26. septembra 2016.

Fotografskega izziva se je lotil mladi perspektivni fotograf Nejc Balantič, ki je lansko leto prejel Lidlovo nagrado Ustvarimo boljši svet na fotografskem festivalu Slovenia Press Photo.

 

_MPP4436 _MPP4324

Nejc je v svoj objektiv ujel deset slovenskih paraolimpijcev, ki so na razstavi predstavljeni v dveh zgodbah – kot vrhunski športniki, ki vlagajo veliko truda v treninge in dosegajo izjemne rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih, ter kot posamezniki v zasebnem življenju, kjer se posvečajo vsakdanjih stvarem in ljudem, ki jim veliko pomenijo.

 

_MPP3714 _MPP3811
_MPP3804 _MPP3800
_MPP3754 _MPP3775

 

V Arboretumu smo pripravili poseben dogodek, na katerem se je zbralo več kot 200 gostov, ki so pozdravili številne slovenske športnike invalide, med katerimi so tudi vsi predstavniki letošnjih paraolimpijskih iger v brazilskem Riu.

V uvodnem delu so goste dogodka nagovorili Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK, Gregor Kosi, generalni direktor Lidl Slovenija in dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Slednja je v svojem nagovoru zbranim med drugim povedala: »S presežki, ki vas odlikujejo, s svojo srčnostjo in predanostjo ste naš navdih. Z vami smo tudi takrat, ko imate morda slab dan. Občudujemo to, da znate verjeti vase. Naučite teh vrlin tudi nas.«

_MPP4086 _MPP4078

 

Na dogodku pa smo Lidl Slovenija skupaj z ŽŠIS-POK-om poskrbeli tudi za presenečenje. Mlademu športniku invalidu, perspektivnemu plavalcu 14-letnemu Patriku Jagodicu, bomo omogočili ogled Paraolimpijskih iger v Riu. Patrik je bil presenečenja izredno vesel, saj ni niti slutil, kaj mu pripravljamo.

 

_MPP3921 _MPP4199

Za še bolj sproščeno vzdušje je poskrbela Nina Pušlar s svojo glasbo.

_MPP4248

_MPP4521

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razstavo Energija navdiha si lahko v Arboretumu Volčji potok ogledate vse do 26. septembra 2016. Knjižico, ki je nastala ob tej priložnosti, pa smo objavili tudi v pdf obliki. Vabljeni v Arboretum!

Organizator:

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite
Naslov: Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija

Kontakt:

Telefon: +386 1 530 08 91
Fax: +386 1 53 00 894
Email: info@zsis.si

Povej svoje mnenje:

Odštevamo do paralimpijskih iger v Tokiu

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Pred Lidlovo trgovino otvoritev paralimpijskega odštevalnika

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

URI Soča gostil Parafest

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite, URI – Soča ter Lidl Slovenija so za paciente na URI – Soča, mlade invalide in ostale obiskovalce pripravili PARAFEST – dan športa invalidov. Na dogodku so uspešni športniki invalidi in paralimpijci predstavili najbolj priljubljene parašporte, ki so jih lahko obiskovalci preizkusili.

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt MISIJA SAMOZAVEST. Z njim z motivacijskimi videi nagovarjajo mlade invalide ter njihove starše, naj šport postane del njihovega življenja, saj prinaša številne koristi. K projektu je ob lansiranju pristopilo več kot 250 otrok z različnimi oblikami invalidnosti iz 24 slovenskih osnovnih in srednjih šol.