JERNEJ SLIVNIK ODHAJA V PJONGČANG, NAVIJAJMO ZANJ!

Športniki invalidi v vseh pogledih predstavljajo neizmeren vir navdiha in motivacije, saj kljub preprekam, ki jim jih je postavilo življenje, uspešno premagujejo izzive in dosegajo neverjetne uspehe. Eden takšnih je tudi mladi Jernej Slivnik, 17-letni dijak, ki je zaradi hude prometne nesreče v otroštvu pristal na invalidskem vozičku.

Prvo vprašanje, ki ga je po nesreči postavil svoji mami, je bilo: »Mami, a bom še lahko smučal?« Želja se mu je uresničila in kot velik športni navdušenec se je kmalu po nesreči zaljubil v monoski ter si že pri sedmih letih zastavil jasen cilj – paraolimpijske igre. Z prizadevnostjo, delavnostjo in predvsem z močno voljo je ta cilj tudi izpolnil in se bo letos kot edini slovenski predstavnik udeležil paraolimpijskih iger v Pjongčangu.

Jernej je sicer dijak 3. letnika jeseniške gimnazije. Pravi, da je izredno težko usklajevati šolske obveznosti in resno trenirati, a mu s pomočjo sošolcev ter zaposlenih na jeseniški gimnaziji uspeva. Poleg številnih ostalih aktivnost je Jernej tudi eden izmed ambasadorjev programa Postani športnik, ki smo ga Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov – Paraolimpijski komite začeli minuli konec leta. Želi si, da bi se še več mladih invalidov odločilo za ukvarjanje s športom, saj je dober in koristen za mlade, predvsem pa izboljšuje življenjski slog.

Konec tedna se s štiričlanskim spremstvom odpravlja v Pjongčang, kjer se bodo na 12. zimskih paraolimpijskih igrah pomerili tekmovalci iz 42. držav. Zares bo šlo med 9. in 18. marcem, Slovenci pa bomo še posebej močno stiskali pesti 14. in 17. marca, ko bo Jernej v veleslalomu in slalomu lovil čim boljše uvrstitve in predvsem dragocene izkušnje.

Povej svoje mnenje:

STROKOVNI POSVET ”POSTANI ŠPORTNIK”

Z Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijski komite (ZŠIS – POK) smo v okviru programa Postani športnik pripravili strokovni posvet, na katerem so strokovnjaki s področja izobraževanja, športa in integracije invalidov v športne aktivnosti spregovorili o različnih vidikih uspešnega izvajanja programov športa invalidov. Udeleženci, ki so prihajali iz izobraževalnih ustanov, športnih klubov in občin, so delili primere dobre prakse vključevanja otrok z različnimi oviranostmi v športne aktivnosti, na praktični delavnici pa so podali predloge za izboljšave stanja na tem področju.

JERNEJ ODLIČEN DVANAJSTI

Naš edini slovenski predstavnik na paraolimpijskih igrah Jernej Slivnik, za katerega smo držali pesti, se je izkazal na slalomu, 17. marca, kjer je zasedel 12. mesto. To je tudi najboljša uvrstitev kateregakoli slovenskega športnika na zimskih paraolimpijskih igrah po letu 1992. Tekme v veleslalomu, ki je bila na sporedu 14. marca, pa Jernej ni končal.

PROGRAM POSTANI ŠPORTNIK – ZA BOLJŠO KAKOVOST ŽIVLJENJA MLADIH INVALIDOV

Kot ponosni sponzor Zveze športnikov invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja predstavljamo program Postani športnik, s katerim želimo vzpostaviti učinkovit dolgoročni sistem za večje vključevanje mladih invalidov v šport ter obenem dvigniti prepoznavnost pomena športa invalidov v slovenski javnosti. Skozi šport in rekreacijo namreč mladi razvijajo svoje zmožnosti, krepijo samopodobo in s tem pomembno pripomorejo h kakovosti življenja.

OTROCI Z USTVARJANJEM DO NOVEGA IGRALA

V sklopu natečaja Čarobnega dne, kjer smo v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami iskali maskoto za športnike invalide smo prejeli več kot 600 predlogov. Vsem sodelujočim smo poslali paket presenečenja, glavno nagrado, otroško igralo, pa je prejela OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči.

Zdravko Lidl na Čarobnem dnevu v Tivoliju

V nedeljo, 11.6.2017, je prvič potekal Čarobni dan v Tivoliju. Veliko število obiskovalcev, med njimi seveda največ otrok, se je zabavalo ves dan. Videti je bilo veliko porisanih obrazov, balonov, dobrot za trebuščke in maskot. Lidl Slovenija je bil prisoten na dveh lokacijah – na igrišču s športniki invalidi, na travniku pa je k teku vabil Zdravko Lidl.