JERNEJ SLIVNIK ODHAJA V PJONGČANG, NAVIJAJMO ZANJ!

Športniki invalidi v vseh pogledih predstavljajo neizmeren vir navdiha in motivacije, saj kljub preprekam, ki jim jih je postavilo življenje, uspešno premagujejo izzive in dosegajo neverjetne uspehe. Eden takšnih je tudi mladi Jernej Slivnik, 17-letni dijak, ki je zaradi hude prometne nesreče v otroštvu pristal na invalidskem vozičku.

Prvo vprašanje, ki ga je po nesreči postavil svoji mami, je bilo: »Mami, a bom še lahko smučal?« Želja se mu je uresničila in kot velik športni navdušenec se je kmalu po nesreči zaljubil v monoski ter si že pri sedmih letih zastavil jasen cilj – paraolimpijske igre. Z prizadevnostjo, delavnostjo in predvsem z močno voljo je ta cilj tudi izpolnil in se bo letos kot edini slovenski predstavnik udeležil paraolimpijskih iger v Pjongčangu.

Jernej je sicer dijak 3. letnika jeseniške gimnazije. Pravi, da je izredno težko usklajevati šolske obveznosti in resno trenirati, a mu s pomočjo sošolcev ter zaposlenih na jeseniški gimnaziji uspeva. Poleg številnih ostalih aktivnost je Jernej tudi eden izmed ambasadorjev programa Postani športnik, ki smo ga Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov – Paraolimpijski komite začeli minuli konec leta. Želi si, da bi se še več mladih invalidov odločilo za ukvarjanje s športom, saj je dober in koristen za mlade, predvsem pa izboljšuje življenjski slog.

Konec tedna se s štiričlanskim spremstvom odpravlja v Pjongčang, kjer se bodo na 12. zimskih paraolimpijskih igrah pomerili tekmovalci iz 42. držav. Zares bo šlo med 9. in 18. marcem, Slovenci pa bomo še posebej močno stiskali pesti 14. in 17. marca, ko bo Jernej v veleslalomu in slalomu lovil čim boljše uvrstitve in predvsem dragocene izkušnje.

Povej svoje mnenje:

Odštevamo do paralimpijskih iger v Tokiu

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Pred Lidlovo trgovino otvoritev paralimpijskega odštevalnika

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

URI Soča gostil Parafest

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite, URI – Soča ter Lidl Slovenija so za paciente na URI – Soča, mlade invalide in ostale obiskovalce pripravili PARAFEST – dan športa invalidov. Na dogodku so uspešni športniki invalidi in paralimpijci predstavili najbolj priljubljene parašporte, ki so jih lahko obiskovalci preizkusili.

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt MISIJA SAMOZAVEST. Z njim z motivacijskimi videi nagovarjajo mlade invalide ter njihove starše, naj šport postane del njihovega življenja, saj prinaša številne koristi. K projektu je ob lansiranju pristopilo več kot 250 otrok z različnimi oblikami invalidnosti iz 24 slovenskih osnovnih in srednjih šol.