Ponosno navijamo za naše paraolimpijce

So ljudje, ki jemljejo dih, in so posamezniki, ki vzamejo sapo. Podpiramo navdihujoče posameznike in ekipe, ki s svojo vztrajnostjo oblikujejo boljši svet za vse. Za Lidl Slovenija je letošnje leto resnično v znamenju navdiha. Iščemo ga vsepovsod okoli nas – našli smo ga pri svojih kupcih, zaposlenih in v izjemnih posameznikih, ki jih srečujemo na naši poti. Zato zagotovo ni naključje, da so se naše poti prekrižale s športnicami in športniki invalidi, ki so neizmeren vir motivacije in navdiha.

Z letošnjim letom smo postali sponzor Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja. Še malo in stiskali bomo pesti. Osem slovenskih paraolimpijcev – Primož Jeralič, Franc Pinter Ančo, Veselka Pevec, Franček Gorazd-Nani Tiršek, Damjan Pavlin, Dejan Fabčič, Sandi Novak in Darko Đurić – bo v Braziliji v petih različnih disciplinah (parakolesarstvo, strelstvo, parakajakaštvo, atletika in plavanje) zastopalo barve naše države ter se borilo za odlične uvrstitve.

Vsakega tekmovalca bomo na kratko tudi predstavili v naših novičkah.

paraolimpijci_skupna-montaza6

Povezati se z organizacijo, kot je Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, je bila zamisel, ki smo jo v Lidlu Slovenija takoj začutili, saj zgodbe, njihove poti in ljudje, ki so drugačni, ki so nekaj posebnega, pustijo trajen pečat.

Navdih športnikov invalidov je ena takšnih zgodb, ki jo ponosno nosimo s seboj – ne le poslovno, ampak tudi srčno. Izjemni posamezniki, kljub preprekam, ki jim jih je postavilo življenje, premikajo meje in se dokazujejo v vrhunskem športu. To je gotovo navdih, s katerim se lahko poistovetimo in tudi sami najdemo motivacijo ter voljo za premagovanje vsakodnevnih izzivov. Ti posamezniki izžarevajo neizmerno energijo, ki jih vodi k odličnim športnim in osebnim dosežkom in so resnično lahko vzor številnim, še posebej pa mladim generacijam.

Verjamemo, da lahko s svojim partnerstvom prispevamo k novim, neverjetnim dosežkom. Našim izjemnim športnikom smo hvaležni, da smo lahko del te navdihujoče zgodbe ter jim želimo obilico uspeha in lepih rezultatov na Paraolimpijskih igrah, ki se pričnejo kmalu, 7. septembra 2016.

Dajmo naši, navijamo za vas!

Organizator:

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite
Naslov: Cesta 24. junija 23, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija

Kontakt:

Telefon: +386 1 530 08 91
Fax: +386 1 53 00 894
Email: info@zsis.si

Povej svoje mnenje:

Odštevamo do paralimpijskih iger v Tokiu

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Pred Lidlovo trgovino otvoritev paralimpijskega odštevalnika

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

URI Soča gostil Parafest

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite, URI – Soča ter Lidl Slovenija so za paciente na URI – Soča, mlade invalide in ostale obiskovalce pripravili PARAFEST – dan športa invalidov. Na dogodku so uspešni športniki invalidi in paralimpijci predstavili najbolj priljubljene parašporte, ki so jih lahko obiskovalci preizkusili.

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt MISIJA SAMOZAVEST. Z njim z motivacijskimi videi nagovarjajo mlade invalide ter njihove starše, naj šport postane del njihovega življenja, saj prinaša številne koristi. K projektu je ob lansiranju pristopilo več kot 250 otrok z različnimi oblikami invalidnosti iz 24 slovenskih osnovnih in srednjih šol.