Lidl Slovenija že tretjič za prometno varnost otrok

Novo šolsko leto, ki je tik pred vrati, naznanja, da se na naše ceste vračajo mali nadobudneži, ki so najbolj ranljiva skupina v prometu in jih je potrebno pravočasno seznaniti z varno udeležbo v prometu. Delavnice »Skrbimo za varne šolske poti« na zabaven in interaktiven način poskrbijo za potrebno pridobitev znanja in za ponovno osvežitev izkušenj v prometu. Poučnih delavnic o varnem ravnanju v prometu, ki jih izvajamo pred izbranimi Lidlovimi trgovinami, se je v minulih dveh letih udeležilo že približno 2500 otrok.

_MPP3806

Danes, 25. 8. 2016, je pred poslovalnico Lidl Rudnik potekala prva letošnja otroška delavnica o prometni varnosti. Začetek projekta Skrbimo za varne šolske poti, ki ga z Zavodom Varna pot izvajamo že tretje leto, smo pospremili z dogodkom za novinarje. Dogodka so se udeležili tudi dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo, mag. Marta Novak, višja svetovalka na Zavodu RS za šolstvo, Boštjan Smolej, višji policijski inšpektor Uprave uniformirane policije, predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba in direktor nabave v Lidlu Slovenija Andrej Vouk.

slika5

»Z delavnicami pomagamo otrokom, njihovim staršem in ostalim udeležencem v prometu, da pridobijo znanje o prometni varnosti. Pomembno je, da smo otrokom zgled in da z odgovornim ravnanjem skrbimo za varne šolske poti. Ne prenašajmo hitrega tempa življenja na ceste, vzemimo si dovolj časa, da bomo na cilj prispeli varno,« je udeležence letošnje prve preventivne delavnice delavnic o prometni varnosti nagovoril direktor nabave v Lidlu Slovenija Andrej Vouk.

slika1

Iz poligona varno v promet

Preventivno-izobraževalne delavnice vključujejo prometni poligon za najmlajše, izpostavljajo pomen uporabe otroškega varnostnega sedeža za različne starostne skupine, pravilno pripetega varnostnega pasu, uporabe zaščitne čelade na kolesu, osveščajo o varnem prečkanju cestišča in o pravilnem vstopu in izstopu iz vozila ali avtobusa. Obiskovalcem so na voljo tudi simulacijska očala, ki jih podučijo o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola in tehtnica za naletne teže, ki prikazuje, kakšne sile delujejo pri nesrečah in kakšne posledice lahko imajo za udeležence v prometu. Novost letošnjih delavnic je tudi prikaz vpliva uporabe mobilnih naprav med vožnjo.

slika6

Ob začetku delavnic je predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba poudaril, da moramo pri osveščanju otrok o varnosti v prometu sodelovati vsi akterji na področju preventivnega izobraževanja in ravnanja v cestnem prometu – država, vzgojno-izobraževalne institucije, nevladne organizacije, gospodarske družbe kot je Lidl Slovenija, ki tovrstne aktivnosti podpirajo, in vsi ostali posamezniki, ki s svojimi dejanji lahko prispevamo k večji varnosti.

slika3

Brezplačne delavnice o prometni varnosti bodo od konca avgusta do konca septembra 2016 potekale na parkiriščih pred Lidlovimi trgovinami v različnih krajih po Sloveniji*:

  • Ljubljana Rudnik, Betettova cesta 3: četrtek, 25. 8. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Maribor, Ulica Veljka Vlahovića 18: torek, 30. 9. 2016 10.00 do 18.00,
  • Slovenske Konjice, Liptovska ulica 38 g: torek, 6. 9. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Sežana, Partizanska cesta 71b: četrtek, 8. 9. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Postojna, Reška cesta 4: torek, 13. 9. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Ptuj, Ormoška cesta 23 a: četrtek, 15. 9. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Slovenj Gradec, Ronkova ulica 39: torek, 20. 9. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Črnomelj, Ulica 21. oktobra 13: četrtek, 22. 9. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Kamnik, Bakovnik 3b: torek, 27. 9. 2016 od 10.00 do 18.00,
  • Ljubljana BTC, Letališka 5 a: torek, 29. 9. 2016 od 10.00 do 18.00

 

Delavnice bodo letos potekale tudi na dogodku Čarobni dan v Volčjem potoku, 28.8.2016.

*V primeru slabega vremena se delavnice zamaknejo za en dan.

_MPP3276

Lepo vabljeni, da se delavnic udeležite tudi vi!

Organizator:

Zavod Varna pot
Linhartova 51
1000 Ljubljana

Kontakt:

Telefon: 05 995 50 22
E-pošta: info@varna-pot.si
Spletno mesto: http://www.varna-pot.si
TRR: SI56 2900 0005 5388 312, UniCreditBank d.d. Ljubljana
Davčna številka: SI94961352

Povej svoje mnenje:

ZAČENJA SE ŠOLA, ZATO PREVIDNO NA CESTAH!

Ob začetku novega šolskega leta v Lidlu Slovenija skupaj z Zavodom Varna pot že peto leto zapored organiziramo preventivno-izobraževalne prometne delavnice na parkiriščih pred našimi trgovinami v osmih mestih po Sloveniji. Osrednji namen delavnic je izobraževanje in osveščanje otrok, mladostnikov in njihovih staršev o varnem obnašanju v prometu.

PONOVNO SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

Približuje se konec poletnih počitnic, kar pomeni, da bodo šolske poti ponovno zavzeli šolarji, vozniki pa bodo morali biti zato še bolj pozorni. V Lidlu Slovenija že peto leto zapored v sodelovanju z Zavodom varna pot izvajamo izobraževalni projekt Skrbimo za varne šolske poti, ki je namenjen otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

ZDRAVKO LIDL ORGANIZIRAL POUČEN NATEČAJ ZA VRTCE IN ŠOLE

Zdravko Lidl, naš ljubki zeleni ambasador zdravega načina življenja, je skupaj z zavodom Enostavno Prijatelji organiziral nagradni natečaj za šole in vrtce »Igrivo učenje za zdravo življenje«. Natečaj smo pripravili zato, da bi otrokom na čimbolj prijeten in zabaven način prikazali pomembnost in prednosti zdravega načina življenja.

Zdravo srce je naše bogastvo

Bolezni srca in ožilja sodijo v skupino tistih bolezni, kjer se da z zdravim življenjskim slogom narediti zelo veliko, da se bolezen sploh ne razvije ali upočasni njen potek. Vsak človek bi zato moral poznati svojo vrednost krvnega tlaka, srčnega utripa, nivo sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi ter svoj indeks telesne mase. V Lidlu Slovenija to vemo, zato smo z Društvom srca in ožilja Slovenije februarja za naše zaposlene in stranke organizirali brezplačne meritve pokazateljev zdravstvenega stanja.

ROŽNATI OKTOBER: OZAVEŠČAMO O POMENU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA

Ob letošnjem rožnatem oktobru smo se v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet in projekta Promocija zdravja na delovnem mestu že tretje leto zapored pridružili podpori Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Glavne aktivnosti o pomenu preventive, zdravemu načinu življenja in raku dojk so tudi tokrat usmerjene predvsem v osveščanje naših sodelavk.