Lidlov mladi vinar se nadaljuje z okrepljeno ekipo

Po prejetih prijavah na že četrti natečaj za študente vinarstva in vinogradništva Lidlov mladi vinar se tudi letos obeta zanimiv boj. Letos bo potrebnega še več truda in iznajdljivosti. Natečaju se je namreč pridružila še ena fakulteta, in sicer GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma. Letos tako v natečaju sodeluje kar šest ekip štirih slovenskih fakultet.

Poleg ekipe dolenjskih študentov se bodo za naziv Lidlov mladi vinar tokrat potegovale še ekipa Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, tri ekipe študentov ljubljanske Biotehniške fakultete ter ekipa Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Gorici.

 

lidlov mladi vinar vipava - nova ekipa

Nova ekipa iz fakultete GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma

 

Ekipe se bodo skozi projekt Lidlov mladi vinar že četrto leto zapored pomerile v pridelavi in negi vina ter pripravi trženjsko marketinške naloge o svojem vinu. V prvem delu bodo študenti izkazali dobršno mero vztrajnosti in pridnosti, v drugem pa bodo lahko izrazili svojo kreativnost ter trženjska znanja, ki so danes nujna za uspešen nastop na trgu. Letos bodo ekipe prvič tudi same izbirale, katero vino bodo pridelovale. Mlada vina bo tokrat ocenjevala strokovna komisija osrednjega vinskega dogodka pri nas – Slovenskega festivala vin, trženjsko zgodbo pa komisija komunikacijskih in marketinških strokovnjakov. Naj spomnimo, lani je šla zmaga ekipi Lanthierijeve zvezde Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Gorici, ki so pridelovali mlado vino sorte zelen.

Kar šest ekip visokošolskih ustanov, skupno 34 študentov, se bo letos potegovalo za strokovno ekskurzijo v tujo vinorodno deželo in finančno nagrado za vse člane ekipe. Strokovno ekskurzijo bo za zmagovalce organiziral Lidl Slovenija, kot lani pa se je kot partner v projektu pridružilo tudi podjetje P&F Wineries Jeruzalem Ormož, ki prispeva finančno nagrado za zmagovalce ter organizira delavnico na temo trženja vin ter ogled procesa dela v svoji vinski kleti za vse udeležence.

Kljub temu sodelovanje v projektu študentom ne prinaša le dobrih nagrad, ampak predvsem možnost, da pridobijo dragocene izkušnje pri pridelavi in negi vina »od trte do soda«, na delavnicah v okviru projekta usvojijo nove trženjske veščine ter se hkrati povežejo z gospodarsko družbo in pridobljena znanja preizkusijo tudi v praksi.

 

Povej svoje mnenje:

Znan je Lidlov mladi vinar za leto 2018

Zaključila se je še ena sezona natečaja Lidlov mladi vinar – to je postal perspektivni 29-letni Martin Erzetič (Čarga 1767) iz Goriških Brd, ki je zmagal z vinom merlot, pozna trgatev. Med štiri finaliste so se poleg Erzetiča uvrstili še Peter Gönc iz Gönc Winery s sivim pinotom, Jakob Bizjak iz Domačije Bizjak s cabernet sauvignonom ter mlada vinarka Špela Štokelj iz Posestva Štokelj z vinom pinela.