Plemenitimo znanje

Vrhunsko vino zahteva skrb – vse od trte do soda. V Lidlu Slovenija se zavedamo, da se za odlično ponudbo slovenskih vin na naših policah skriva trud skrbnih vinarjev. Ker si prizadevamo za kakovosten razvoj vinarstva v Sloveniji, organiziramo natečaj Lidlov mladi vinar.

V okviru natečaja mladi slovenski vinarji pod okriljem svojih fakultet ter mentorstvom profesorjev in strokovnjakov s tega področja tekmujejo v pridelavi vina. Na ta način pridobijo dragocene praktične izkušnje, s katerimi oplemenitijo svoje znanje. Hkrati pa je natečaj tudi priložnost za izboljšanje prepoznavnosti vin in vinorodnih okolišev v slovenski javnosti.

 

 

 

Povej svoje mnenje:

LIDLOV MLADI VINAR 2017 JE JERNEJ ŽORŽ IZ VIPAVSKE DOLINE

Letošnji natečaj Lidlov mladi vinar je zaključen. Na Slovenskem festivalu vin smo razglasili absolutnega zmagovalca natečaja – to je postal perspektiven mladi vinar Jernej Žorž iz Vinske kleti Žorž, ki je prepričal z vinom avtohtone slovenske sorte zelen.

IŠČEMO NOVE VZHAJAJOČE VINARSKE ZVEZDE

Skok v poletje v Lidlu Slovenija zaznamuje pričetek natečaja Lidlov mladi vinar, ki letos poteka že petič zapored. Tudi letošnji projekt nastaja v sodelovanju s partnerjem – Slovenskim festivalom vin, bo pa tokrat postregel s pomembno novostjo: v okviru natečaja bodo to pot iskali perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino.

Ekipa Kaplja do roba zmagala v natečaju Lidlov mladi vinar

Projekt Lidlov mladi vinar, ki ga v Lidlu Slovenija izvajamo četrto leto zapored, je dosegel vrhunec. Letošnji zmagovalci so postali člani ekipe Kaplja do roba z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Ekipa je pridelala vino sorte rebula, ki so ga poimenovali Žuta gutta.

Ocenjevanje vin in trženjskih načrtov

Projekt Lidlov mladi vinar, ki ga v Lidlu Slovenija izvajamo četrto leto zapored, je dosegel svoj vrhunec. V sredini novembra smo na sedežu podjetjan Lidl Slovenija gostili strokovno komisijo, ki je ocenjevala vina, ki jih so jih fakultete pridelale v okviru natečaja.

BODOČI PRIDELOVALCI VIN NA OBISKU PRI IZKUŠENIH KOLEGIH

Že tradicionalno smo mladim vinarjem v okviru natečaja Lidlov mladi vinar omogočili vpogled v njihovo prihodnost. Teoretičnemu delu njihovega strokovnega izobraževanja smo dodali praktični del. Po tem, ko so pripravili svoje vino in začeli udejanjati znanje, pridobljeno za klopmi, še med trtami, so se po nova znanja in »kilometrino« podali k našemu partnerskemu podjetju v projektu P&F Jeruzalem Ormož.

Lidlov mladi vinar se nadaljuje z okrepljeno ekipo

Po prejetih prijavah na že četrti natečaj za študente vinarstva in vinogradništva Lidlov mladi vinar se tudi letos obeta zanimiv boj. Letos bo potrebnega še več truda in iznajdljivosti. Natečaju se je namreč pridružila še ena fakulteta, in sicer GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma. Letos tako v natečaju sodeluje kar šest ekip štirih slovenskih fakultet.

Imamo najboljše Lidlove mlade vinarje 2015

Zmagovalci tretjega natečaja Lidlov mladi vinar so postali člani ekipe Lanthierijeve zvezde iz Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorice. Ekipa je letošnjo žirijo Slovenskega vinskega festivala in natečaja Lidlov mladi vinar navdušila s skrbnostjo in predanim delom pri pridelavi vina sorte zelen ter z izbiro prave taktike komuniciranja.

Mladi vinarji med prostranimi ormoškimi goricami

Lidlove mlade vinarje smo v petek, 16. oktobra, peljali na prav posebno vinarsko doživetje v Prlekijo. Obiskali so P&F Jeruzalem Ormož, naše partnersko podjetje v projektu, kjer so si ogledali, kako poteka pridelava in predelava vina najbolj izkušenih.

Pričetek Lidlovega mladega vinarja na Štajerskem

V okviru tradicionalne prireditve Klopotčevanje, ki je potekala minulo soboto, 25. julija na posestvu Meranovo, ki deluje v okviru Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, se je s simboličnim prevzemom vinograda pričel že tretji natečaj Lidlov mladi vinar. Ekipa mariborske fakultete si je nadela ime Grofje Meranski in se bo v na letošnjem natečaju za najboljšega mladega vinarja pomerila s še tremi ekipami, eno z Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici ter dvema z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Pridružite se nam na klopotčevanju 2015

Vabimo vas, da se nam pridružite na že tradicionalnem začetku Lidlovega mladega vinarja na posestvu Meranovo nad Limbušem, ki bo v soboto, 25. julija, ob 16. uri. Klopotec bo zapel trtam in študentom, ki se bodo lotili izziva izdelave vina sorte sauvignon.

Za naziv Lidlov mladi vinar letos boj med tremi univerzami

Natečaj Lidlov mladi vinar, v okviru katerega se bodo študenti vinogradništva in vinarstva pomerili v izdelavi najboljšega vina, letos poteka že tretje leto zapored. Letos se bodo sodelujoče ekipe morale podati še korak dlje in pripraviti tudi izviren načrt, kako pridelano vino prodati. Bitka bo razburljiva, saj bodo tekmovale štiri ekipe treh slovenskih univerz.

Plemenitimo znanje

Vrhunsko vino zahteva skrb – vse od trte do soda. V Lidlu Slovenija se zavedamo, da se za odlično ponudbo slovenskih vin na naših policah skriva trud skrbnih vinarjev. Ker si prizadevamo za kakovosten razvoj vinarstva v Sloveniji, organiziramo natečaj Lidlov mladi vinar.