Lidlovci in Lidlovke ponovno na delovni akciji v Pacugu

S prostovoljno prenovo prostorov in donacijo za nakup gradbenega materiala smo v Lidlu Slovenija že drugo leto zapored poskrbeli, da je letovanje v Otroškem letovišču Pacug karseda prijetno.

Srce letovišča so podporniki, prostovoljci in redni delavci Zveze prijateljev in mladine, ki spontano in požrtvovalno skrbijo za popolno obmorsko razvedrilo malčkov. Tudi Lidlovci in Lidlovke radi poskrbimo za nasmehe na otroških obrazih, zato smo že dvakrat zapored poprijeli za čopiče in drugo orodje ter se lotili prenove fasade, polken in sob v letovišču.

Poleg donacije našega časa, smo v Lidlu Slovenija poskrbeli tudi za nakup vseh potrebnih materialov za obnovo. V letošnjem letu smo prenavljali brez mojstrske pomoči, lani, ko smo se prenove lotili prvič, pa smo v sodelovanju z Radiem Capris na pomoč poklicali strokovnjake. Svoj čas in mojstrsko znanje so prijazno prispevali: Sebastjan Sevnik s.p. in humanitarno društvo Working Cross, pod okriljem slovenskega raperja 6Pack Čukurja, ki sta poskrbela za polaganje keramike; Instalviler, Jani Viler s.p., iz Izole, ki je poskrbel za prenovo vodovodnih inštalacij v omenjenem objektu; ter Goran Zhezhovski s.p., ki je položil ploščice pri glavni zgradbi.

Začetek Otroškega letovišča Pacug, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Vič -Rudnik, sicer sega v leto 1964. V petdesetih letih so se v majhnem zalivčku med Fieso in Strunjanom zapisale številne zgodbe otroške radosti in brezskrbnega preživljanja počitnic. Letovišče vsako leto gosti več kot 3.000 otrok in mladostnikov, v petdesetih letih delovanja tako več kot 90.400.

Organizator:

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA VIČ-RUDNIK
KOPRSKA 94
1000 LJUBLJANA
DDV ID: SI53912551
Koprska 94
1000 Ljubljana

Kontakt:

T: 0820 563 18
E: info@zpmvic.si
E: pacug@zpmvic.si

Povej svoje mnenje:

229 brezskrbnih morskih dni za otroke

Huraaaa!!! Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) peljemo na morje otroke, ki živijo v pomanjkanju. 229 brezskrbnih počitniških dni bomo omogočili otrokom s posebnimi potrebami, ki potrebujejo spremljevalca.

10 krogov za 10 nasmehov – tudi letos smo zraven

Leto je naokoli in zopet je prišel čas za izvedbo enega največjih športno humanitarnih projektov v Sloveniji, humanitarnega projekta 10 krogov za 10 nasmehov, kjer bodo člani športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never Give Up, v 10 različnih mestih tekli za 10 družin, ki so se znašle v nezavidljivem položaju in potrebujejo našo pomoč.

Dobrodelni kviz VEM! za URI-Soča

V petek, 30. 12., ob 18. uri, si lahko ogledate Dobrodelni kviz Vem«!, v katerem bodo tokrat nastopili Lidlovi znani obrazi: Hana Verdev, Lidlova osebna trenerka, Oskar Perpar, naš sodelavec, ki sicer nastopa v oglasu Naš navdih ste vi, in Darko Đurić, paraplavalec.

[21. LJUBLJANSKI MARATON] LETOS SMO TEKLI Z NAVDIHOM

Minulo nedeljo, 30. oktobra, je 21. Ljubljanski maraton poskrbel za vnovično rekordno udeležbo in fantastično vzdušje. V zraku je bilo čutiti neverjetno pozitivno energijo, ki si jo je množica tekačev in navijačev predajala med seboj. Dan je bil obsijan s soncem, za Lidlovo tekaško ekipo pa prežet tudi z dobrodelnostjo.