Ljubitelji kosmatincev naredili dobrodelne Korake za tačke

Zavod Naš kuža je ob podpori Lidla Slovenija in naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet pripravil dogodek Koraki za tačke. Že četrto leto zapored smo se v prijetnem vzdušju družili in sprehajali ljubitelji kosmatincev, ki smo obenem zbirali sredstva za različna društva in organizacije za pomoč živalim, s katerimi sodeluje Zavod Naš kuža.

Zavod Naš kuža je ob podpori Lidla Slovenija in naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet pripravil dogodek Koraki za tačke. Že četrto leto zapored smo se v prijetnem vzdušju družili in sprehajali ljubitelji kosmatincev, ki smo obenem zbirali sredstva za različna društva in organizacije za pomoč živalim, s katerimi sodeluje Zavod Naš kuža. Dogodek je letos prvič potekal v Arboretumu Volčji Potok, dogajanje pa je povezoval priljubljeni repar Rok Terkaj – Trkaj, ki je tudi glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Zavoda Naš kuža. 

 

Vzdušje na dogodku je bilo izjemno pozitivno, ob pogledu na migajoče repke kosmatinčkov je le malokdo lahko ostal ravnodušen. »Vesel sem, da naš dogodek iz leta v leto raste in da pomaga vse več živalim. Rad bi se zahvalil društvom, obiskovalcem in sponzorjem, da so akcijo zopet podprli in tokrat prišli v res velikem številu,« je na zaključni prireditvi dejal vedno nasmejani Rok Terkaj – Trkaj, glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Zavoda Naš kuža.

Slovenija ima posluh za zavržene živali

Četrta izvedba dobrodelnega projekta Koraki za tačke je bila presežek v primerjavi s preteklimi leti. Ponovno se je pokazalo, da ima Slovenija ogromno posluha za zavržene, uboge in nemočne živali, ter da se je treba povezovati, pogovarjati in si pomagati.

  

Na dogodku so se poleg Zavoda Naš kuža predstavila številna društva za pomoč živalim iz vse Slovenije (Obalno društvo za pomoč živalim, Društvo za zaščito živali Arja, Društvo za zaščito živali Kranj, Lajka, Društvo AniMa, Mahajoči repki, Angelske šapice, Društvo Reks in Mila, Animal Angels).

  

S svojimi izdelki in storitvami so se predstavile še številne organizacije (Wooly Paws, Pasja gajba, Houndtribe, Zugri, QLZOO trgovina za “kul” pse in mačke in KAI dog equipment). Predstavil se je tudi pasji salon Bjutka z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kosmatince ter Veterina Noe, ki je delila uporabne nasvete. Na dogodku so bili tudi terapevtski kužki iz društva Ambasadorji nasmeha, strokovnjaki za pasje vedenje Alfakan pa so zbranim predstavili nekaj poučnih, vsestransko uporabnih in hitro osvojljivih trikov.

  

Poleg zbiranja hrane in finančnih sredstev so na dogodku letos širiti ozaveščanje glede odgovornega lastništva. Na dogodku je bil na voljo dobrodelni poligon K nogi dogi, potekalo je odprtje Migimigi igrišča za kužke, poskrbljeno je bilo tudi za poslikavo obrazov in srečelov.

     

 

Lidl Slovenija ustvarja boljši svet tudi za živali v stiski

V Lidlu Slovenija so dobrodelni dogodek kot glavni pokrovitelj v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet podprli že četrtič. Vse do konca oktobra pa lahko kupci v trgovinah Lidla Slovenija v zbiralne košare oddajo hrano za živali, ki bo namenjena lokalnim društvom za pomoč živalim.

 

 

Še vedno lahko pomagate zavrženim živalim

Do 30. oktobra lahko preko SMS sporočila s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919 prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.*

Foto: Marko Pigac / MP Produkcija

 

Povej svoje mnenje:

Brkati november v znamenju dobrodelnosti in preventive

V Lidl Slovenija letos v sklopu svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet kot podpornik sodelujemo z društvom OnkoMan, ki zbira sredstva za nakup simulatorja operacij benigne hiperplazije prostate in raka na sečnem mehurju.

Koraki za tačke – pomagajmo brezdomnim kosmatincem

V Lidlu Slovenija se trudimo na vsakem koraku ustvarjati bolši svet; tako za ljudi, kot tudi za živali. Letos smo se povezali z Zavodom Naš kuža, ki z našo pomočjo organizira dobrodelni dogodek Koraki za tačke.

LIDL SLOVENIJA POMAGA BREZDOMNIM ŽIVALIM

“V Lidlu Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet z majhnimi koraki skrbimo za lepši jutri ranljivih skupin. Akcijo zbiranja izdelkov za živali v Lidlu Slovenija izvajamo tradicionalno, letos že šesto leto zapored. Naše kupce tudi tokrat vabimo, da skupaj z nami ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomagajo lahko tako, da ob izhodu iz naše trgovine prispevajo hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali,” so povedali v Lidlu Slovenija.

Pohvala da ljudem krila

Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato smo nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Povabili smo vas, da predlagate sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije.

Na Čarobnem dnevu smo zbrali 1905 evrov

Čarobni dan, ki je potekal prvo septembrsko nedeljo, dan pred začetkom novega šolskega leta, v Arboretumu Volčji Potok, je tudi letos našim najmlajšim pričaral nepozabno zabavo.