Na SPORTO konferenci smo prejeli prestižno nagrado za sponzorstvo paraolimpijcev

S ponosom sporočamo, da smo na letošnji mednarodni konferenci športnega marketinga SPORTO, ki je potekala 17. in 18. novembra v Portorožu, prejeli najvišjo nagrado v prestižni kategoriji Najboljše športno sponzorstvo za naše sodelovanje z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskim komitejem.

Paralympic athletes and Lidl Slovenija during Sporto Dinner with Sporto Awards 2016 Ceremony at Sports marketing and sponsorship conference Sporto 2016, on November 17, 2016 in Hotel Slovenija, Congress centre, Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Paralympic athletes and Lidl Slovenija during Sporto Dinner with Sporto Awards 2016 Ceremony at Sports marketing and sponsorship conference Sporto 2016, on November 17, 2016 in Hotel Slovenija, Congress centre, Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Za sponzorsko zgodbo SKUPAJ V BITKI: PARAOLIMPIJCI IN LIDL SLOVENIJA (sponzor: Lidl Slovenija, nosilec pravic: Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, prijavitelji: Lidl Slovenija, OMD Slovenija, ZŠIS – POK, Fabulatorij, Mediodrom) smo nagrado prejeli v konkurenčno izredno močni kategoriji, v kateri so se zanjo potegovale izredno prepoznavne športne zgodbe tega leta. Žirija je med drugim dejala, da je bilo sponzorstvo zasnovano celostno ter povezano s poslovnimi cilji podjetja, izpeljava pa izjemno dovršena. Pohvalili so konsistentnost ter splošno integriranost kampanje in komunikacij, obenem pa vidijo dodano vrednost v dvigovanju ozaveščenosti o športnikih invalidih.

»Izredno ponosni smo na zgodbo, ki jo pišemo s športniki invalidi. Preko njih in navdiha, ki ga predstavljajo za samo družbo, smo s skupnimi močmi gradili njihovo prepoznavnost. Letošnje leto je za nas v znamenju navdiha, ki ga iščemo pri svojih sodelavcih, kupcih in izjemnih posameznikih, ki podirajo meje običajnih predstav in nas sooblikujejo v to, kar smo in kar kot Lidl Slovenija počnemo. Skupaj z ZŠIS-POK želimo spreminjati predstavo o športu invalidov v Sloveniji, dvigniti prepoznavnost vrhunskega športa invalidov in njihovih rezultatov, ki so odlični v svetovnem merilu, ter javnost ozaveščamo o možnostih, ki obstajajo in s katerimi si lahko tako invalidi, kot njihovi najbližji, izboljšajo kakovost življenja,« je odločitev, da se je Lidl Slovenija sponzorsko povezal z ZŠIS–POK, pojasnil Gregor Kosi, generalni direktor našega podjetja.

Lidl Slovenija during Sporto Dinner with Sporto Awards 2016 Ceremony at Sports marketing and sponsorship conference Sporto 2016, on November 17, 2016 in Hotel Slovenija, Congress centre, Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Lidl Slovenija during Sporto Dinner with Sporto Awards 2016 Ceremony at Sports marketing and sponsorship conference Sporto 2016, on November 17, 2016 in Hotel Slovenija, Congress centre, Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Nagrada na Sporto nas je tudi avtomatično uvrstila na tekmovanje evropskega sponzorskega združenja (ESA) v kategoriji »Best of Europe«, ki bo februarja v Londonu.

Kategorija Najboljše športno sponzorstvo je sicer kar 6 finalistov: ELES – PRENAŠANJE ENERGIJE, PRENAŠANJE VREDNOT (sponzor: ELES, Ltd.), SKOČITE V MERCATOR, PODPRITE SKAKALCE (sponzor: Mercator, d.d.), NAJ VAS NIČ NE USTAVI (sponzor: Telekom Slovenije, d.d.), GLADKO BANČNIŠTVO (sponzor: Nova KBM), OKUS PO DOMU (sponzor: Alpsko mleko), MI SMO EKIPA! OLIMPIJSKA KREDITNA KARTICA RIO 2016 (sponzor: Vojvodjanska Banka).

Več o nagradi lahko preberete na: http://www.dmslo.si/aktualno/novice/sporto-awards-2016-podeljene-so-nagrade-najboljsim-sportnim-projektom/

Sicer pa smo se na SPORTO konferenci predstavili tudi na okrogli mizi o potencialih aktivacije športnega sponzorstva v interni javnosti.

15135959_10154563064992870_8248582998413366189_n

 

Povej svoje mnenje:

Odštevamo do paralimpijskih iger v Tokiu

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je danes dopoldne v družbi športnic in športnikov invalidov pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici slavnostno razkrila odštevalnik do Paralimpijskih iger v Tokiu 2020.

Pred Lidlovo trgovino otvoritev paralimpijskega odštevalnika

Tokio bo naslednje leto od 25. avgusta do 6. septembra gostil 16. paralimpijske igre. To sredo, 28. avgusta 2019, ob 10. uri bo pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici 10 v Ljubljani dogodek ob začetku odštevanja do paraolimpijskih iger.

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov

Raperja Trkaja v poletnih mesecih navdihujejo športniki invalidi. V sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskim komitejem (ZŠIS-PK) in nami pripravlja posebno pesem – himno o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje – tudi v glavah drugih ljudi. Trkaj se je s športniki invalidi v poletnih dneh srečal, se preizkusil v košarki na vozičkih in z njimi spregovoril o njihovem dojemanju invalidnosti, motivaciji ter pomenu športa v njihovem življenju.

URI Soča gostil Parafest

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite, URI – Soča ter Lidl Slovenija so za paciente na URI – Soča, mlade invalide in ostale obiskovalce pripravili PARAFEST – dan športa invalidov. Na dogodku so uspešni športniki invalidi in paralimpijci predstavili najbolj priljubljene parašporte, ki so jih lahko obiskovalci preizkusili.

Misija Samozavest za invalidne otroke in njihove starše

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Lidl Slovenija sta v okviru programa Postani športnik, s katerim spodbujata mlade invalide k vključevanju v šport, pripravila projekt MISIJA SAMOZAVEST. Z njim z motivacijskimi videi nagovarjajo mlade invalide ter njihove starše, naj šport postane del njihovega življenja, saj prinaša številne koristi. K projektu je ob lansiranju pristopilo več kot 250 otrok z različnimi oblikami invalidnosti iz 24 slovenskih osnovnih in srednjih šol.